Saray Bosna’dan ne alınır?

Saray Bosna binlerce yıllık geçmişin izlerini görebileceğiniz eşsiz güzellikleriyle dikkat çeken Balkan şehridir. Osmanlı döneminin uç noktalarından birisi olan bu bölge, farklı güzellikleriyle büyülü bir dünyaya sizleri sevk eder.

 

Saray Bosna, gezilip görülmesi ve mutlaka değerlendirilmesi gereken şehirlerin başında gelir. Enfes güzellikleriyle dikkat çeken bu şehir farklılıkları göz önüne çıkaracaktır. Saray Bosna Turu için hazır mısınız?

Saray Bosna ziyaretinden sonra dönüş yolculuğu için kendiniz veya sevdikleriniz için bir takım hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Bu aktivite için yapmanız gereken tek şey geleneksel alışverişin adresi, Osmanlılar döneminden kalan Başçarşı olacaktır. Burada hatıra olabilecek çeşitli eşyaları satın almak mümkün. Magnet, Tşört, kupa gibi klasik hediyeliklere ek olarak bazı el emeği göz nuru ürünlere de göz atabilme şansına sahip olabilirsiniz.

Bosna kahvesi özel bir yere sahiptir. Sevdikleriniz için kahve satın alıp bunu da minik tepsi, cezve ve diğer aksesuarlarıyla sunabilirsiniz. Çarşı içine serpiştirilmiş küçük kahve dükkanları da kavrulmuş kahve için yine kahve severin emrinde olacak. Önemli bir diğer güzellik ise kuru et olacaktır. Açık pazarlarda tadarak alabileceğiniz bu kurutulmuş etler, mükemmel bir lezzeti size sunacaktır. İçerisinde farklı baharatların bulunduğu bu ürün, hediye anlamında alınabilecek güzelliklerin başında kendine yer bulur.

Sırp katliamının şehir üzerinde ki etkisi büyüktür. Bu sebeple katliama uğramış olan insanların hatıralarını yaşatacak çok sayıda materyal bulunmakta. Tablosundan resme kadar pek çok fazla ürüne sahip olabilme şansınız bulunuyor. Bosna Hersek Turları arasından birini hemen seçmeli ve bu güzel yerleri gezmelisiniz. 

Saray Bosna, sportif anlamda güzel aktivitelerin yapılacağı şehirlerden bir tanesidir. Şehir genelinde genellikle ekstrem sporlar ilgi görmektedir. Naretva nehri gibi önemli bir akar suya sahip olan şehirde bir takım etkinlikler bu akarsu üzerinde gerçekleşmesine sebep oluyor.

Rafting sporu hem eğlenceli hem heyecanlı yapısıyla dikkat çekmektedir. Muhteşem bir rota üzerinde yapacağınız bu aktivite, hayatınız boyunca unutamayacağınız bir deneyimi size sunacak. Profesyonellerin kullandığı rotalardan en amatöre kadar pek çok farklı zorluk derecesine sahip olan bu akarsu üzerinde harika zaman geçirme şansına hemen kavuşabilirsiniz.

Saray Bosna, eşsiz güzellikleri sayesinde dağcılara, balıkçılara veya tırmanıcılara meydan okumaktadır. Her türlü doğa sporlarını yapabileceğiniz bu şehir, dünyanın en önemli parkurlarını oluşturmaktadır. Zira Temmuz aylarında şehir genelinde genellikle macera yarışları yapılmakta, rafting müsabakaları gerçekleşmektedir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.