Alanya Gezilecek Yerler

Doğal ve tarihi güzellikleri bir arada sunan Antalya dünyanın en sevilen tatil destinasyonlarından biri ve Antalya denilince akla gelen ilk şey de tabi ki Alanya. Antalya şehir merkezinden 132 kilometre uzaklıktaki Alanya ülkemizin güney sahillerinin en sevilesi ilçelerinden biri. Akdeniz’in kıyısında kurulu olmanın avantajı ile tarifsiz doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Alanya bunun yanı sıra binlerce yıllık tarihiyle de ölmeden önce görülmesi gereken yerler listelerinde mutlaka olması gereken bir değer. Alanya tatil seçenekleri ile dolu bir cennettir, bunu da unutmayalım.

Alanya Kalesi

Alanya denilince akla gelen ilk yerlerden biri tabi ki ilçe ile aynı adı taşıyan kale. Alanya Kalesi ilçenin en önemli simgeleri arasında yer alıyor. 6,5 kilometrelik surları ve denizden 250 metre yüksekliği ile nadide bir tarihi mekan olan Alanya Kalesi ilçenin kesinlikle gezilip görülmesi gereken yerlerinden biri. Selçuklu hükümdarı Alaeddin Keykubat tarafından 1221 senesinde inşa ettirilen kale emin olun ki üzerinizde büyüleyici bir etki bırakacak.

Kızıl Kule

Alanya limanında bulunan Kızılkule de Alanya’yla özdeşleşmiş yapılardan biri. 1226 senesinde yine Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılan kule sekizgen planlı bir yapı ve Selçukluların en önemli mimari eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. Her duvarının genişliği 12,5 metre olan ve Alanya’nın simgelerinden biri olan kuleyi Alanya limanına giderek mutlaka görmelisiniz.

Alanya Müzesi

Alanya Müzesi ilçenin Saray mahallesinde yer alıyor. Alanya ve yöresinin tarihi eserlerinin yanı sıra bölgenin folklorik değerlerinin de sergilendiği müze yılın on iki ayı boyunca açık. Müzenin içinin yanı sıra bahçesinde de İslam, Roma ve Bizans taş yazıtları sergileniyor. Müze yaz aylarında saat 08.00’da açılıyor ve 19.00’da kapanıyor. Kasım-Mart ayları arasındaysa 08.00’da açılan müze saat 17.00’da kapanıyor. Ayrıca kış sezonunda Pazartesi günleri de ziyarete kapalı.

Alanya Atatürk Evi Ve Müzesi

Atatürk’ün 1935 yılında Ege vapuruyla çıktığı Akdeniz gezisi sırasında Alanya’ya uğradığında birkaç saat dinlendiği ve daha sonra sahibi Rıza Azakoğlu tarafından Kültür Ve Turizm Bakanlığı’na hibe edilerek müzeye çevrilen ev 1987 yılından beri Atatürk Evi Ve Müzesi olarak ziyarete açık. Atatürk’ün zaman geçirdiği bir yer olmasının yanı sıra binanın tipik bir Alanya yapısı olması da Alanya gezilecek yerler içinde farklı bir öneme sahip olmasını sağlıyor. Müze hafta içi her gün saat 08.30-17.30 arasında ziyarete açık. Alanya otelleri arasından seçimlerinizi yaparken gezilecek yerlere yakın olan tesisleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Damlataş Mağarası

Antalya’nın kesinlikle en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Damlataş mağarası Alanya,2da bulunuyor. Alanya şehir merkezinden 3 kilometre uzaklıktaki mağara 1948 senesinde tesadüf eseri keşfedilmiş ve sayısız dikit ve sarkıtla büyüleyici bir görünüme sahip olan mağara keşfedildikten hemen sonra korumaya alınmıştır. Türkiye’nin turizme açılan ilk mağarası olma özelliğini de taşıyan Damlataş mağarası ayrıca astıma iyi gelmesi nedeniyle de haklı bir üne sahiptir. Damlataş mağarası Alanya gezilecek yerler listelerinin daima ilk sırasına yazılması gereken eşsiz bir doğal değerdir.

Sapadere Kanyonu

Alanya şehir merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Sapadere kanyonu Alanya’nın en önemli doğal güzelliklerinden biri. İçinde dökülen şelalelerin muhteşem bir görüntü oluşturduğu 750 metre uzunluğundaki kanyonda bir de restoran hizmet veriyor. Sapadere kanyonu özellikle doğa gezilerinden hoşlananlar için kesinlikle bir cennet.

Dim Mağarası

Her ne kadar Damlataş mağarası kadar ünlü olmasa da Alanya’nın doğusunda bulunan Dim mağarasın da mutlaka görmeniz gereken bir doğa harikası. Toplam 410 metre uzunluğundaki mağaranın 360 metrelik kısmı ziyarete açıktır. Bu mağaraya araçla gidilebileceği gibi Alanya merkezden ortalama olarak bir saat kadar sürek keyifli bir yürüyüşle de gidebilirsiniz.

Kleopatra Plajı

Alanya tatillerinin en çekici tarafı şüphesiz ki ilçenin muhteşem denizi ve güneşi. Alanya’nın en ünlü plajı olan Kleopatra plajı ilçenin simgesi Alanya Kalesi’nin eteklerinde yer alıyor. Tertemiz, dibi görünen suyu ile insanı kendine çeken plaj aynı zamanda Damlataş mağarasına da çok yakın. Yani bir gününüzü ayırarak hem Alanya Kalesi’ni gezip, hem Damlataş mağarasını görüp hem de Kleopatra plajının muhteşem denizinde yüzerek serinleyebilirsiniz. Alanya’da neler yapılır yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Evet, Alanya gezilecek yerler yazımızın sonuna geldik. Ancak şunu söylemeden geçmeyelim; Alanya bunların yanı sıra çok daha fazla muhteşem yere ev sahipliği yapıyor. Yani Alanya’da geçireceğiniz her dakika yeni yerler keşfetme, farklı heyecanlar yaşayacağınızdan en ufak bir şüpheniz olmasın. Senza The İnn Resort, Senza Grand Santana, Oz Hotels İncekum Beach, MC Arancia, Alan Xafira konaklayabileceğiniz oteller arasındadır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.