Amalfi Gezilecek Yerler

Güney İtalya Campania Bölgesi’ndeki Salerno ilinde bir şehir olan Amalfi, güzel denizi, küçük dar sokakları aynı şekilde küçük ve tepelere doğru uzanan evleri ile biliniyor. Bir yerel yönetim komünü olan Amalfi’de gezmek oldukça keyifli.

Yurtdışı turları hakkında merak ettiğiniz her detayı araştırabileceğiniz güzel bir yerdesiniz. Özellikle Amalfi de gezilecek yerler listesi yapmak için. Güzel bir tur fırsatı yakalamak ve gitmeden gezeceğiniz bu küçük ama bir o kadar da sevimli sahil kasabasını yakından tanımaya hazır mısınız? O zaman başlayalım! Amalfi Gezilecek Yerler ve hakkında merak ettiğiniz her şey burada!

Milano Piazza Duomo e Galleria Vittorio Emanuele

Piazza Duomo

Amalfi’yi gezmeye başladığınız zaman görmeniz gereken yerler arasında ilk sırada bulunması gereken Piazza Duomo, deyim yerindeyse şehrin kalbinin attığı yerde bulunuyor. Duomo Meydanı rengarenk kafeleri, muhteşem pizzalar yapan restoranları ve keyifli zamanlar geçirebileceğiniz bir nokta olacak! Aynı zamanda bu güzel meydanda The Duomo Sant’Andrea katedrali bulunuyor.

The Cathedral of St. Andrew

Geçmişi ile dikkat çeken ve bir o kadar da güçlü duran yapı 9.yüzyılda yapılmış. Yanında bir de Chiostro del Paradiso (Cennet Manastırı) var.  1066 yılında inşa edilmiş olan yapının mozaiklerle kaplı dış cephesi ve farklı iç yapısı ile oldukça dikkat çekici. St. Andrew’in lahdinin de bulunduğu katedrali kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

chiostrodelparadiso

Chiostro del Paradiso

Chiostro del Paradiso 1266 yılında yapılmış olan Ortaçağ mimarisine en güzel örneklerden biri. Yapı Sant’ Andrea Katedrali‘nin arkasındaki bahçe içinde yer alıyor. Hem konumu hem de ortamı oldukça güzel.

Maestra dei Villaggi Yolu

Amalfi’nin her köşesinden manzara ayrı bir güzeldir ancak Maestra dei Villaggi yolu efsane bir manzaraya sahiptir. Kayalar üzerine konumlanmış ve hiçbir evin birbirinin manzarasını kapatmadığını görebileceğiniz dar sokaklarda dolaşırken kendinize güzel bir yürüyüş rotası çizebilirsiniz.

Hotel Cappuccini Amalfi

İlk yapıldığı dönemde San Pietro della Canonica manastırı olarak bilinen 13.yüzyıl yapısı daha sonradan dönüştürülmüş. Aynı zamanda bu noktada muhteşem bir lezzete sahip kahve ve limoncello keyfi yapmalısınız.

Deep-Valley-Of-The-Mills

Paper Museum ve Valley of the Mills

Amalfi’ye gelip de kendiniz için birkaç anı ya da sevdiklerinize hediyelik eşya satın alabileceğiniz bir yer burası. Vatikan’da bile hediyelik eşya olarak bilinen el yapımı kağıtlar burada her yerde karşınıza çıkacaktır. Valley of the Mills yani kağıt değirmeni de burada gezebileceğiniz en güzel nokta.

Piazza Flavio Giola

Denizinin güzelliği ve tabi ki manzarasını eşsiz oluşu ile günün en güzel zamanlarını geçirebileceğiniz noktadasınız. Denizi temiz, plajları keyifli ve çevresindeki tesisleri oldukça kaliteli. Buradan tekne turların katılabilir ve hatta isterseniz dalış bile yapabilirsiniz.

Amalfi turları ve size en uygun olan tarihleri öğrenerek istediğiniz gibi bir tur planı yapmaya başlayabilirsiniz. Deniz, kum ve güneşin yanı sıra romantik bir Balayı turu da yapabilirsiniz. Aslında Amalfi bunun için biçilmiş kaftan çünkü küçük sessiz sakin ama bir o kadar da manzarası ile büyüleyici bir yer olan Amalfi’de balayı turları kesinlikle değerlendirilmeli!

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.