Görmeniz Gereken En İyi 7 Metropol

Tüm ihtişamı ile sizi konuk edecek olan ve hayran kalmanızı sağlayacak güzel bir şehri keşfetmeye hazır mısınız? Metropolleri gezmeyi seviyorsanız, her ne kadar kalabalık ya da karmaşık olsa da şehri yakından tanımak istiyorsanız, tercihlerinizi yapabileceğiniz birkaç şehri var.

Yurt dışı tur seçenekleri ve en keyifli tatil noktaları arasında yer alan ülkelerin metropolleri genellikle finans merkezleri, başkentleri ya da liman şehirleri olabiliyor. Belki bu yıl için tur planınıza alabileceğiniz birkaç tur karşınıza çıkabilir.

Hong Kong

Çin’e bağlı ama özerk bir yönetim bölgesi olan Hong Kong, yıl boyunca pek çok turist konuk etmektedir. Eğlenceli bir gece hayatı vardır. Hong Kong turları sırasında özellikle tadına bakmanız gereken lezzetleri not almanızda fayda var. Çünkü damak zevkleri oldukça değişiktir. 8 milyonluk nüfusu ile oldukça kalabalıktır. Türk vatandaşlarına vize istenmiyor ve 3 günlük bir tur ile bu özel yeri gezip görebilirsiniz. Avenue of Stars (Yıldızlar Caddesi), Temple Street’deki gece pazarı, Victoria Peak’ten şehir manzarası, Lantau Adası ve Big Buddha Heykeli gezip görmeniz gereken yerlerin başında gelmektedir.

Singapur

Asya’nın en gözde noktalarından biri olan Singapur, oldukça hareketli bir liman kentidir. 3-4 gün gibi kısa bir sürede harika bir tur geçirebilir ve vizesiz gidebilirsiniz. Singapur Botanic Gardens, Tiong Bahru Bölgesi, The Universal Studios Singapur, GardensByThe Bay, Chinatown, Sentosa Adası ve Little India Singapur turları sırasında gezilecek en güzel noktalar arasındadır.

Kuala Lumpur

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur dört mevsim 30-35 derecelik sıcağı ile misafirlerini konuk etmektedir. 2-3 günlük kısa bir tur bile yeterlidir. Türk vatandaşlarına vize uygulanmayan Kuala Lumpur turu sırasında gezilecek yerler arasında; Pasar Seni, Batu Caves, Thean Hou Tapınağı, Kuala Lumpur Kuş Parkı, Sri Mahamariamman Tapınağı, KLCC Park, Hutong, Chinatown ve NasiKandar bulunmaktadır.

Seul

Budist Tapınakların oldukça dikkat çektiği destinasyonlardan olan Seul, tarih ile teknolojinin birleştiği nokta olarak nitelendirilmektedir. 3-4 günlük bir süre zarfında keyifle gezebilirsiniz. Türk vatandaşlarından vize istemeyen Seul’de gezip görmeniz gereken yerlerin başında; Lotte World Tema Parkı, Jogyesa Budist Tapınağı, Gyeongbokgung Sarayı, Jimjilbang Thang ve Dongdaemun bulunmaktadır.

Cape Town

Kesinlikle güzel bir haftayı geçirmek için kusursuz bir metropoldür, Cape Town. 30 güne kadar süren seyahatlerde Türk vatandaşlarına vize istemeyen Cape Town, Güney Afrika’da doğasının güzelliği ile de bilinmektedir. Robben Adası, Table Dağı Ulusal Parkı, Lion’sHead, Long Street, TheHeart of Cape Town Müzesi, District Six Museum ve Clifton Plajı görmeniz gereken yerler arasındadır.

Sidney

Türk vatandaşlarından vize isteyen Sidney, beyaz kumlu plajları ile ünlüdür. Avustralya’daki en ünlü şehir olan Sidney’de gezip görmeniz gereken yerler arasında; Sidney Opera Binası, St.Mary Katedrali, Sidney Limanı Köprüsü, Sidney Kulesi, ShellyBeach,The Domain Sydney,Sydney Cove ve meşhur plajları bulunmaktadır. özellikle hafta sonu için bile ziyaret edilebilecek bir metropol olduğunu hatırlatalım.

New York

Bu özel metropolde gün kısıtlaması kesinlikle olmamalı. Doyasıya gezmeli, eğlenmeli ve büyüleyici güzelliği ile kendinize ne kadar güzle bir seçim yaptığını söylemelisiniz. Vize zorunluluğu bulunan ülkenin en gözde şehri olan New York, sizi bekliyor. Empire State Binası, St. Patrick Katedrali, 5.Cadde, Madame Tussauds Müzesi, New York Limanı, St. John the Divine Katedrali, Washington Square Park, Booklyn Müzesi ve Brooklyn Botanik Bahçeleri New York Turu sırasında gezip görmeniz gereken yerler arasındadır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.