Almanya’da ne alınır? Almanya Alışveriş rehberi

Almanya hem ekonomik hem de kültürel anlamda dünyanın önemli ülkeleri arasında yer alır. Birbirinden farklı bölgeleri ve şehirleriyle muazzam bir gezi imkanı yaşayacağınız bu ülke, aynı zaman da teknolojik ilerlemesi sayesinde de farklılıkları göz önünde bulundurmanıza olanak tanır.

Gezi amacıyla bu ülkeyi ziyaret ediyorsanız bu ülkeye has bazı hediyelikleri bulabilirsiniz. Dünyada, Türkiye haricinde ki en çok Türk’ün yaşadığı bu ülkede hemen hepimizin birer akrabası ve yakını bulunmasının yanı sıra yabancılık çekilmeyecek ülkeler listesinde de yer almaktadır.

Almanya seyahatinizi iyi bir planlama ile gerçekleştirdikten sonra yapmanız gereken dönüş yolculuğu için bazı hediye seçimleri olacaktır. Alman çikolataları akla ilk gelen unsurlardır. Zira bu ülkede yaşayan tanıdıklarımız aracılığıyla ilk kez karşılaştığımız bu çikolatalar, dönüş yolu için de iyi bir hediye seçimi olacaktır.

Eğer biraz daha özel hediyelikler arıyorsanız yapmanız gerekenler bellidir. Hangi bölgede ne alabilirim sorusunu araştırarak bu hediyelere ulaşabilirsiniz. Bavyera giysisi olan Tracht, sevdikleriniz için getirebileceğiniz orijinal ürünlerden bazılarıdır. Messen porselenleri de tercih edilebilir özel ürünlerdir. Köln suyu olarak bilinen kolonyalar ve daha pek çok ürün farklılıkları size yansıtacaktır.

Tüm ülkelerde olduğu gibi kupa, tşört, magnet gibi küçük hediyeler de yarım elma, gönül alma anlamında tercih edebilirsiniz.

Kültürel anlamda hayatımızda önemli bir yer edinen Bremen Mızıkacılarının magnetleri, olmazsa olmazlar arasında kendine yer bulacaktır. Tüm bunların yanı sıra parfüm, içki, küçük buzdolabı mıknatısları da alışveriş seçenekleri arasında kendine yer bulacaktır.

Alışveriş yapabileceğiniz çok sayıda bölge sizin için ideal bir imkan sunacaktır. Devasa büyüklükte ki mağazalar ve alışveriş merkezlerinde gerek keyfinize gerekse de bütçenize uygun hediyelikleri kolay ve hızlı bir şekilde temin edebilirsiniz.

Almanya’da Ne Yapılır?

Farklı bir tatil için Almanya’da spor…

Almanya, harika olanaklarıyla Avrupa’nın en önemli ülkesi. Gelişmişliğin yanı sıra doğayı koruyan yapısı ve gelecek nesillere aktarılması anlamında yapılan çalışmalarıyla ön plana çıkan bu ülke, birbirinden özel güzellikleri size sunacak ve deneyimlemenizi sağlayacaktır. Gezi amacıyla Almanya’ya gidiyorsanız yapmanız gereken pek çok farklılık size apayrı bir tatil sunacaktır.

Muhteşem güzellikler ışığında gerçekleştireceğiniz bu gezilerde fırsatları sonuna kadar değerlendirebileceksiniz. Her köşe başında sanat eserlerini, tarihi alanları ve muhteşem doğayı bulabileceğiniz Alman coğrafyası, eşsiz fırsatlardan yararlanabilmeniz için mükemmel fikirleri size sunuyor. Yurtdışı turlar arasından seçim yaparken tamamen aradığınız özellikleri göz önünde bulundurursanız, böyle güzel fırsatları yakalayabilirsiniz. 

Hem Almanya’yı ziyaret edeyim hem de farklı bir tatil yaşamaya başlayım diye düşünüyorsanız yönünüzü Tübingen’e çevirmelisiniz. Adeta bir cennet bahçesini andıran bu şehir, harika yürüyüş rotalarıyla size özel imkanları sunacaktır. Tarihi özelliklerini hiç kaybetmemiş eserlerin arasında doğayla baş başa kalabileceğiniz bir fırsatı size sunan Tübingen, yürüyüşten kanoya kadar çok sayıda alternatifi denemenize imkan sunuyor. İstanbul boğazı veya Haliç ile kıyaslanmayacak kadar küçük bir nehre sahip olan Tübingen’de, dünyanın en önemli kano etkinlikleri yapılıyor. Her yıl haziran ayında yapılan yarışlara 30 kadar takım katılırken amatör sporcuların da katılabildiği etkinlikler yapılıyor.

YAZ VE KIŞ SPORLARI
Almanya’da keyfini sürebileceğiniz bir diğer bölge ise Harz bölgesi olacaktır. Granit taşları, dağ ladinleri, vadi boyunca süzülen suları ve gizemli ormanlarıyla harika etkinlik alanlarının başında gelen bu bölge, keyifli bir tatil yaşamanıza imkan tanıyacaktır. Hem kış hem de yaz mevsiminde her türlü spora elverişli hale getirilmiş bölge, kilometrelerce uzunluktaki kayak pistleri, yemyeşil golf alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurlarıyla modern bir macera merkezine dönüşmüş. Zaten bölgeyi tercih edenler de maceraperestler. Eğer içinizde maceraya yatkınlığınız varsa bu bölgeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Almanya Turları arasından buna uygun olanları da tercih edebilirsiniz. 

Aşağı Saksonya’nın Wedden denizinde ki eşsi manzaralar Bayern ormanına kadar pek çok bölgeyi size sunuyor. Bisiklet, yürüyüş, dağ ve su sporları hem bireysel hem de ailecek deneyimlenebilecek aktiviteler olarak göze çarpıyor. Bir çok turist bisiklet tatiller için bu bölgeyi tercih ediyor. Özellikle çocuklu aileler için az eğimli ve geniş bisiklet yolları mükemmel bir olanağı size sunuyor. Yol üzerindeki ilgi çekici görsellikleri nedeniyle RuhrtalRadweg ve Mecklenburgischen Seen-Radweg gibi yollar çok tercih edilmekte.

Kısacası Almanya hem gezi hem spor için mükemmel bir fırsatı sunmakta. Unutmadan Futbola da ayrı bir yer açmak gerekmekte. Alman panzerleri olarak bilinen ve dünyanın en önemli spor kulüpleri arasında gösterilen Alman takımlarının müsabakalarını izlemek de ayrı bir keyfi size sunacaktır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.