Berlin’de Ne Yapılır? Berlin’den Ne Alınır?

Almanya, farklı kültürel mozaiği ve muhteşem güzellikleriyle dikkat çekici bir yapıya sahiptir. Eğer yolunuz gezi veya iş amacıyla Berlin’e düşüyorsa yapmanız gerekenlerden bazıları da bu şehirde alışveriş yapmak olacaktır. Avrupa’nın en büyük kentlerinden birisi olan Berlin’de, farklı alternatifler bulabileceğiniz gibi alışveriş deneyimlerinden de yararlanabilirsiniz.

Avrupa’nın önemli merkezi olan Berlin’den dönerken gerek kendiniz gerekse de sevdikleriniz için bir takım hediyeler getirebilirsiniz. Berlin’de ne alınır sorusuna yanıt bulacak bu yazımız da satın alabileceğiniz alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Berlin Turları aslında bu soruların çoğuna yanıt veriyor. Gelin inceleyelim. 

HARDAL
Hardal, Berlin için önemli bir değerdir. Wurst adı verilen sandewiclerde kullanılan bu hardal cam kavanozlarda veya tüplerde satılıyor. Dekoratif kutularla satın alabileceğiniz bu ürün acı yanı, keskin ve burun yakan kokusuyla farklılığı size sunacak. Taşıması ise son derece güvenli ve rahat. Alacağınız bu ürün ile sadece sosis değil aynı zaman da ızgaralarda da kullanabileceksiniz. İyi bir tercih olacağından emin olabilirsiniz.

AMPELMANN
Doğu almanya’da başlayan ve yayalar için trafik işareti anlamını taşıyan Ampelmann, gittikçe artan trafik kazalarına dikkat çekmek için sunulan bir farklılıktır. O güne kadar araçlar için yer alan bu işaretler, o günden sonra da yayalar için düzenlenmeye başladı. Yayaların düzene uyması ve kuralların basitleşmesi için daha etkin bir tasarıma kavuşturulan Ampelmann’ın kentte bulabileceğiniz fincanlarını, anahtarlıkları ve tşörtlerini satın alarak sevdiklerinize getirebilirsiniz. Hikayesini anlatarak trafikte daha kolay ve etkin bir rol oynamaya başlarsınız.

ÇİKOLATA
Almanya denildiğinde Türk halkının aklına gelen ilk unsur çikolata olacaktır. Hem göze hem de damağa eşsiz bir lezzet sunan bu çikolataları hem üretimde hem de tadarken tercih edebileceğiniz gibi hediye olarak da satın alabilirsiniz.

İKİNCİ EL
Almanya’da Bitpazarları, önemli bir konuyu oluşturuyor. Avrupa’nın bir çok bit pazarına sahip olan bu pazarlarında her tür ürünü ikinci el bulabilirsiniz. Burada ikinci el plaklardan elektronik ürünlere, hediyeliklerden antikalara, mücevherlerden her türlü ürüne kadar geniş bir yelpaze sizi bekliyor olacak. Berlin gezilecek yerler listesi de yapmayı unutmayın!
Berlin’de Ne Yapılır?

Berlin Olimpiyat Stadyumu

Berlin, köklü tarihi ve kültürel birikimi kadar önemli spor organizasyonlarına da ev sahipliği yapmıştır. Dünyanın önemli sportif merkezlerinden birisi olarak gösterilen Berlin, muhteşem fırsatları yaşayabileceğiniz bir bölge olmasının yanı sıra eşsiz imkanları da size sunacaktır. Berlin Olimpiyat stadyumu, spor denildiğine akla ilk gelen unsundur. 1936 yılında ki olimpiyatlar amacıyla inşa edilen Berlin Olimpiyat Stadyumu, hem spor hem de nazi döneminde önemli bir yere sahiptir. Hitler, ikinci dünya savaşında propagandasını burada yapardı.

Neden görmeliyiz?
Berlin stadyumu içerisinde Hertha Berlin spor kulübünün mağazası yer alıyor. Bu mağazada taraftar ürünleri satın alabilirsiniz. Metro ağını ağzımızı açarak izlediğimiz Berlin’de mesafe önemli değil; çünkü her yere metro, her yerde metro. U2 (U-Bahn) Pankow – Ruhleben hattına binince sondan bir önceki durak Olympia-Stadion. İndikten sonra 5 dakika yürüme mesafesi. Almanya Turları arasında da en çok uğranan şehirlerden olan Berlin, bu yıl belki de sizin tercihleriniz arasında da olabilir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.