Bangkok’a Ne Zaman Gidilir? Bangkok Gezilecek Yerler

Asırlık Tapınaklar ve Devasa Gökdelenler Bir Arada

Devasa gökdelenleri, ışıltılı sokakları ve her sokakta görebileceğiniz Buda heykelleriyle ilginç bir şehir olan Bangkok, bir yandan lüks görüntüsü diğer taraftan da asırlık tapınaklarıyla sizi şaşırtacak. Zamanla kendini geliştiren ama gelenek ve inançlarına olan bağlılığını da koruyan bu şehirde neredeyse her sokakta ve caddede oturan Buda heykeliyle karşılaşabilirsiniz. Işıltılı dünyasına hayran kalacağınız bir şehir olan Bangkok’u gezmekle bitiremeyeceksiniz. Bangkok Turları ile bu şehri yakından tanımak ve tarihine yolculuk yapmak için gezinize öncelikle ünlü Buda tapınaklarından ve tarihi yapılarından başlayabilirsiniz.

Wat Pro Tapınağı: Şehrin en ünlü Budist tapınağıdır. Tapınağın içerisinde bulunan Buda heykeli 15 metre yüksekliğinde, 43 metre uzunluğundadır. Şehrin belki de en uzun Buda heykeli bu tapınakta kendini gösteriyor.

Grand Palace (Büyük Saray): 1782 yılında kraliyet ailesine ağırlamaya başlayan Grand Palace, 1925’e kadar bu görevini sürdürmüştür. Kültürel ve tarihi geçmişi itibariyle şehrin en önemli yapılarından biri olan Grand Palace’yi gezinerek içerisinde bulunan heykel ve figürleri kesinlikle görmelisiniz.  

Wat Arun: 17’nci yüzyılda yapılan ve asırlara meydan okuyan bu tarihi yapı, şehrin simgesidir. Piramiti andıran görüntüsüyle uzak doğu sanatını yansıtan bu tarihi yapıda Çin seramiklerini, yerel figürleri ve süslemeleri kesinlikle incelemelisiniz.

Lumpini Parkı: Muhteşem bir doğal güzelliğe sahip olan bu parkta, keyifli bir göl gezintisi yapabilir ve tatil keyfinize keyif katabilirsiniz.

Bangkok National Museum: Tayland kültürünü bütün yönleriyle inceleyebileceğiniz bu müze şehrin en önemli müzesidir. Bu müzeyi gezinerek Tayland kültürüne ve tarihine güzel bir yolculuk yapabilirsiniz. Peki başka, Bangkok’ta ne yapılır?

İlginç Tatlarla Damak Zevkinizi Geliştireceksiniz

Yeni lezzetleri, baharatları ve kültürel yemekleriyle uluslararası bir üne sahip olan Bangkok mutfağı birbirinden güzel lezzetlere imza atıyor. Tatlı, tuzlu, ekşi ve acı sosları yemeklerde bir arada görünce ilk etapta bu da neyin nesidir diyeceksiniz ancak yemeğin tadına baktığınızda bu ilginç tat hoşunuza gidecek. Bu şehirde baharatlar o kadar çok kullanılıyor ki meyve ikramında dahi baharatların kullanıldığını rahatlıkla görebilirsiniz. Tayland’ın bütün şehirlerinde olduğu gibi Bangkok’da da pirinç ve deniz ürünleri mutfak kültüründe oldukça büyük yer tutuyor. 50 bin restoranla birbirinden güzel lezzetleri ikram eden Bangkok’ta çok ilginç ve lezzetli yemeklerle tanışacaksınız.

Asırlık Festivaller Yaşatılıyor

Tarihi, kültürel ve geleneklerini sürdüren Bangkok halkı, asırlık festivallerini hala yaşatmaya devam ediyor. Renkli ve eğlenceli anlara sahne olan festivallerle sizde hem şehrin kültürünü yaşayabilir ve tatilinize güzel dakikalar ekleyebilirsiniz. Ülkede yaşayan Çinliler tarafından kutlanan Çin Yeni Yılı kapsamında şehir adeta renk cümbüşüne dönüyor. Ocak ayının son haftası ve Şubat Haftasının son haftasına denk gelen süreçte kutlanan Çin Yeni yılında binlerce halk sokaklara çıkıyor ve birlikte eğlenmenin keyfini çıkarıyor.

İki yılda bir Şubat ve Nisan ayları arasında düzenlenen Uçurtma Festivaliyle gökyüzünün renginin nasıl değiştiğini görürsünüz. Uluslararası düzeyde düzenlenen Uçurtma Şenliğinde, rengarenk uçurtmalar gökyüzüne havalanıyor.

Her yıl Mart ayında düzenlenen Dünya Thai Dövüş Sanatları Festivali birbirinden heyecanlı sahneleriyle görenleri hayran bırakıyor. Dövüş gösterileri ve şovlarla izleyenleri heyecanlandıran bu festivalde Waikru Muay Thai seromoni gösterini de izleme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Pirinç ekim dönemine denk gelen Mayıs ayında kutlanan Pirinç Sezonunun Başlatılması Seremonisine katılarak Dünya’nın en büyük pirinç üreticisi bu ülkenin kültürünü ve geleneklerini yakından tanıyabilirsiniz.

Budistler için önemli bir festival olan Işık Festivali kapsamında halk inançları gereği sabah erken vakitlerde suya girerek ruhunun kötülüklerden arındığına inanır. Bu festival kapsamında şehrin her köşesinde ışıklandırmalar görülür. Oldukça renkli ve güzel olan bu festival Kasım ayının ortasında kutlanmaya başlar ve binlerce kişi eğlenerek festivalin tadını çıkarır. Tayland Turları da aslında Bangkok gibi daha pek çok şehri gezebileceğiniz detayları size verecektir. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.