Çek Cumhuriyeti’nde Ne Alınır, Hangi Hediyelikleri Seçmeliyim?

Çek Cumhuriyeti, son zamanlarda yıldızı parlayan destinasyonların başında geliyor. Eşsiz güzellikleri, tarihi eserleri ve doğasıyla dikkat çeken bu ülke, turistler için her türlü olanağı sağlayan yapısıyla farklılığını ortaya koyuyor.

Çek Cumhuriyeti, yöresel ürünleri ile biliniyor. Bu ürünler aynı zaman da hediyelik olarak tercih edilebilmekte. Her ülkede ve şehirde yer alan magnet gibi ürünlerden ziyade, ziyaretçilerine daha orijinal hediyelikler sunan Çek Cumhuriyeti Turları farklı bir alışveriş keyfini size yansıtıyor. Üstelik burada satılan ürünlerin çeşidi birçok Avrupa kentine göre çok daha fazla.

Lal Taşı ve Cam aksesuarlar

Prag gibi şehirlerde lal taşı ve kristal ürünler el emeği göz nuru olarak şekilleniyor. Özel hediyeliklerin başında gelen ve kendine özgü yapısıyla dikkat çeken bu ürünler hem değerli yapısı hem de kalitesiyle dikkatleri çekiyor.

Lal taşlarının işlemesi ciddi emek isteyen bir konu. Fiyat aralığına göre broşlardan kolyelere kadar çeşitli kategorilerde lal taşlarıyla işlenmiş ürünlere ulaşabilirsiniz. Bir diğer alternatif ise cam süslemeleri ve küçük cam hediyelikleri olacaktır. Prag gibi şehirlerden cam atölyelerine düzenlenen gezilere katılabilir hem cam işleme sanatı hem de satın alma ile ilgili aradığınızı bulabilirsiniz.

Kukla

Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrinde bulabileceğiniz bir diğer güzellik ise kuklalar olacaktır. Burası adeta bir kukla cenneti. Mutlaka alınmasını tavsiye ediyoruz. Fiyatlarına göre değişiklik gösteren bu kuklalar, özel yapımlarla binlerce euro’ya çıkan fiyatlara ulaşabilir. Kukla üretiminin sanat haline geldiği bu şehirde hemen her köşe başında kukla bulabilirsiniz.

Alfons Mucha Resimleri

Çeklerin önem verdiği sanatçıların başında gelen Alfons Mucha, 20. Yüzyılda yaşamıştır. Mucha’nın çalışmalarından esinlenen hediyelikler ideal bir tercih konumunda olacaktır.

Klasik Müzik Eserleri

Dvorak, Smetana, Martinu ve Janacek gibi klasik müzik yapan Çek sanatçıların eserlerini içeren CD’ler hemen her mağazada bulunabilir.

Diğer Avrupa şehirlerine nazaran daha özgün eşyaları bulabileceğiniz Çek Cumhuriyeti’nde bütçenize ve keyfinize uygun tercihler yapabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti’nde kayak merkezleri ve spor etkinlikleri

Çek Cumhuriyeti, Avrupa’nın sportif anlamda en ucuz ülkelerinden birisidir. Sahip olduğu tüm güzellikleri misafirlerine yansıtan bu ülke, eşsiz fırsatları altın tepside size sunuyor. Özellikle kayak konusunda son yıllarda yapılan yatırımlar, meyvesini vermeye başladı. Kayak severlerin dikkat ettiği tüm hususları göz önüne alarak harika fırsatlar sunan Çek Cumhuriyeti’nde  bu merkezler hem ucuz hem de daha fazla olanağa sahip yapısıyla her yıl yüzbinlerce turistin çekilmesine sebep oluyor.

Çek Cumhuriyeti’nde ki kayak merkezlerinin tercih edilebilir olmasının başlıca sebepleri arasında pistlerin ücretsiz olmalı, kiralamaların uygun fiyatlara yapılması, yiyecek ve içeceğe kadar çok fazla kalemden tasarruf edilmesi, bu bölgeyi cazip kılan en büyük etkenler arasında yer alıyor. Bu durum ise hem uygun fiyata daha fazla tatil imkanı sunuyor hem de mükemmel olanakları size yansıtıyor.

Elde edilen yatırımları iyi değerlendiren Çek Cumhuriyet, her ne kadar Fransa, Avusturya, İsviçre gibi merkezlerin gerisinde kalsa da eşsiz olanaklar sunarak mükemmel bir fırsat yaşamanıza imkan tanıyacaktır. Hem daha az kalabalık hem de fiyat olarak diğer merkezlere nazaran daha uygun olan bu bölgeler tercih sebebi oluyor. Yurt dışı turlar sırasında sizde böyle detaylara dikkat edip seçim yapabilirsiniz. 

Spindleruv Mlyn – Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti’nin en yüksek dağ silsilesini oluşturan Krknose’de kurulu Spindleruv Mlyn kayak merkezi, 4 farklı merkezden oluşuyor. Her yaştan ve branştan insanın kullanımı için uygun olan bu kayak merkezinde çocuklara uygun pistler, kar yığınlarıyla oluşturulmuş rampalı pistler, kros kayağı patikaları gibi imkanlarla bu kayak merkezi gerçek anlamda ideal bir tercih noktasını oluşturuyor. Eğer tercihinizi kış sporlarından yana kullanacak olursanız Çek Cumhuriyeti farklı bir deneyimi size sunacaktır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.