Hong Kong Gezi Rehberi

Tatil Dünyası Hong Kong

Kültür ve Nüfus yoğunluğu bakımından oldukça zengin bir ülke olan Hong Kong’da hayal gibi bir tatil geçirebilirsiniz. Bu ülkede gece ya da gündüzün hiçbir önemi yok çünkü sokaklar ve caddeler günün her saati hareketli ve eğlence dolu. Altyapısı, metro sistemi ve yaşam standartlarıyla oldukça gelişmiş bir ülke olan Hong Kong Turları sırasında güzel mimari yapıları ve tarihi eserleri görmek istiyorsanız kesinlikle birkaç ayınızı bu hayaller ülkesine ayırmanız gerekecektir.

Gezinerek Bitiremeyeceğiniz Bir Ülke Hong Kong

Victoria Zirvesi, Disneyland, Ocean Park, Avenue Of Stars, Man Mo Temple, Ladies Market, Madame Tussauds Müzesi, Sky100, Hong Kong Park, Po Lin Manastırı ve Tian Tan Buda Heykeli gibi muhteşem eserlere sahip olan bu ülke gezmekle bitiremeyeceğiniz kadar büyük. Guiness Rekorlar kitabına adını yazdıran A Symphony Of Lights ışık ve ses gösterisi Dünyanın en şovlarından biridir. Bu ülkede normal karşılanan bu gibi olağanüstü gösteriler, sizin görebileceğiniz belki de ilk ve tek şov olacaktır. Çünkü Dünyanın başka hiçbir ülkesinde böylesine renkli ve eğlenceli bir gösteriyi izleyemezsiniz.

Işıltısıyla Sizi Sarmalayan Bir Ülke

Çin Halk Cumhuriyetine bağlı özel yönetim bölgesi olan bu ülke hem ekonomik hem de mimari açıdan Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biridir. Bu ülkenin resmi dili Çincedir.  Tropikal iklimin hakim olduğu bu hayaller ülkesinde keyifli bir tatil geçirmek istiyorsanız en ideal dönem Ekim ve Aralık ayları arasıdır. Türkiye’den Hong Kong’a gitmek isteyenler aktarmalı seyahatle vakit kaybetmeden direkt uçuşla ülkeye ayak basabilir. 10 saatlik bir uçuşun ardından Dünya’nın en görkemli ülkesinde tatilinize başlayabilir, ışıltısı ve eğlenceli yapısıyla sizi sarmalayan Hong Kong’da unutamayacağınız bir tatile başlayabilirsiniz.

30 Bin Restoranla Lezzet Durağı Hong Kong

Farklı kültürlerden aldığı mutfak kültürüyle oldukça zengin bir ülke olan Hong Kong’un deniz mahsulleri, sebze ve mantarların karışımıyla yapılan Dim Sum isimliği yemeği oldukça ünlü bir yemeğidir ve kesinlikle tatmalısınız. Deniz mahsullerinin her çeşidini bulabileceğiniz bu ülkede yaklaşık olarak 30 bin restoran bulabilirsiniz. Yani her köşede bir restoranla karşılaşıyorsunuz. Pekin ördeği, yılan çorbası, tavuk bacağı, ördek bacağı, denizanası, köpek balığı yüzgeci çorbası, siu mei, congee, tong sui ve noodle gibi ilginç ve farklı yemekler bu ülkenin mutfak kültürünün temelini oluşturuyor. Kırmızı fasulye ezmesi, çörek otlu dondurma ve yeşil çaylı pirinç gibi farklı tatlı çeşitlerini tadarak yeni lezzetlerle tanışabilirsiniz. Bitki çaylarının önemli bir merkezi konumunda olan Hong Kong mutfağında kesinlikle bu çaylardan tatmalısınız. Yasemin Çayı ve Yeşil Çay oldukça lezzetli ve ülkenin en çok tüketilen çaylarıdır.

Eğlencenize Eğlence Katacak Festivaller

Hong Kong’un renkli dünyasına bir de festivaller eklenince oldukça eğlenceli bir ülke çıkıyor karşınıza. Ülkenin en renkli kutlamalarından biri Çin Yeni Yıl kutlamalarıdır. Hem ay hem de güney takvimini kullanan yerli halk, yeni kutlamalarını ay takvimine göre belirlerler. Ocak ya da Şubat ayları arasında yeni yılı karşılayan halk iki hafta boyunca geçit törenleri, havai fişek gösterileri ve sportif etkinlikler düzenliyor. Hong Kong Salsa Festivali de ülkenin en önemli festivallerinden biridir. Her yıl Şubat ayında düzenlenen Hong Kong Salsa Festivalinde Latin esintili gösteri ve danslar düzenlenir, halk kültürel yaşamı yansıtan masklar takarak şov yapar ve eğlence programları düzenler. Bu festivalde dilediğiniz gibi eğlenebilir ve şovlarla tatilinize eğlence katabilirsiniz. Kültürlerine ve inançlarına sıkı sıkıya bağlı olan halk, Deniz Tanrıçası Tin Hau’nun doğum gününü kutlayarak dualar eder. Her yıl Nisan ve MKayıs ayları arasında kutlanan Tin Hau Festivali kapsamında tüm tapınaklarda kutlamalar düzenlenir. Tekneler bağlılıklarını göstermek için tanrıça sembolleriyle donatılır ve su üzerinde dualar edilir. Ülkenin en önemli festivallerinden biri olan Tin Hau Festivali’ne katılarak ülke kültürünü takip edebilirsiniz.


Günün Her Saati Alışveriş Keyfi

Devasa gökdelenleri ve ışıltılı caddeleri ve 24 saat boyunca hareketli olan sokaklarıyla farklı bir ülke olan Hong Kong’da yüzlerce alışveriş merkezinde alışveriş yapma imkânına sahipsiniz. Günün her saati açık olan alışveriş merkezlerinde çok fazla çeşitle karşılaşacaksınız. Tabii ki bu da sizin hediye alma işinizi biraz zorlaştıracak. Alışveriş merkezlerinin yanı sıra semt pazarları da oldukça hareketli ve birbirinden kaliteli hediyelik eşyaları uygun fiyata alabileceğiniz noktalardan biridir. Moda ve yenilikleri bu ülkede yakından takip edebilir ve birbirinden güzel çanta, aksesuar ve kıyafetlerden dilediğinizi alabilirsiniz. Çin sanatı ve ipek koleksiyonlarının da en seçkin örneklerini bu ülkede bulabilirsiniz. Çin sanatı ve ipek koleksiyonlarının en seçkin örneklerini bulabileceğiniz çok sayıda alışveriş merkezi bulabilirsiniz. İpek, kaşmir, kıyafet, elektronik eşya, saat, yeşim taşı, halı, kilim ve dahası mücevher ya da altın takılar gibi birbirinden güzel ve pahada yüksek eşyalardan satın alabilirsiniz. Yurtdışı turlar aslında alışveriş için en eğlenceli noktaların araştırıldığı ve özellikle listelerin yapılması gereken turlardır. 

Tekne Yarışıyla Kendinizi Gösterin Hong Kong’da Spor

Sha Tin’deki Shing Mun Nehrinde düzenlenen Dragon Boat Festivaline katılara, şu ana kadar görebileceğiniz en iyi su sporlarını ve kayıkla gezinti yapma keyfini yaşayabilirsiniz. Görsellik açısından da oldukça güzel bir festival olan Dragon Boat Festivaline her yıl yüzden fazla takım katılır ve kıyasıya bir yarış düzenlenir. Festival kapsamında düzenlenen yarışlara dragon dansları ve havai fişek gösterileri de eşlik ederek yarışlara ilginç bir güzellik katıyor. Siz de Dragon Boat Festivaline katılarak tekne yarışlarında kendinizi gösterebilirsiniz. Su sporlarının yanı sıra yeşil sahaların yıldızlarını da Hong Kong da izleme şansını yakalayabilirsiniz. Devasa stadyumlarıyla futbolda da iddialı bir ülke olan Hong Kong’da tatilinize kısa bir spor molası verebilirsiniz. Spor müsabakalarını takip ederek, yeşil sahaların heyecanını ve taraftar tutkusunu yaşayabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

1 YorumYorum yaz

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.