Norveç’in eşsiz güzellikleri sizi bekliyor

Farklı bir tatil deneyimi mi yaşamak istiyorsunuz? Kuzeyin en güzel ülkesi olan Norveç, size özel bir tatil deneyimi sunacak ve harika zaman geçirmenizi sağlayacaktır. Muhteşem görkemli dağları, güzelliklere sahip olan fiyordları ve tablodan çıkmışçasına modern şehir görünümleriyle Norveç, dünyanın en iyi yaşanabilir bölgeleri arasında kendine yer bulmaktadır.

Her noktası ayrı bir güzelliği size sunan Norveç Turları, gezilip görülecek, fotoğraf çekilecek, trekking turlarına katılacak kuzey ışıklarını izleyecek en güzel ortamları size sunar. Norveç’in zengin kültürü, köklü tarihi ve size sunduğu eşsiz olanakları tüm imkanları sonuna kadar değerlendirmenizi sağlayacaktır. 

Norveç’e gitmek için en ideal mevsim şüphesiz ki yaz dönemleri olacaktır. Hem havanın güzel olması, hem de şehirlerde hareketliliğin arttığı bu dönemler ziyaret için çok ideal bölgeleri oluşturmakta. Bir diğer zaman ise kış ayı olacaktır. Her ne kadar soğuk olsa da kuzey ışıklarını görebileceğiniz en ideal tarihleri oluşturacağından ayrı bir güzelliği yansıtacaktır.

Norveç bölgesine gittiğiniz de gezmeniz gereken bazı özel bölgeler ve şehirler bulunmaktadır; bunlara bakacak olursak…

Alesund

Norveç’in batı kapısı olarak adlandırılır. Kuzeybatı fiyordlarına ve Alp dağlarına açılan kapıdır. Bölgeye yapacağınız ziyarette Fjillstua dağına yürüyerek çıkabilir ve manzaranın muhteşem keyfini yaşayabilirsiniz. En tepede hem Alesund’u hem de yakınındaki adaları kusursuz bir şekilde görebilirsiniz.

Tromso

Kuzey Norveç’te ki en büyük şehirdir. Muhteşem ahşap evleri ve çevresinde bulunan doğal yaşam alanları ile insanı büyüleyemeye yeter. Huş ağacı ormanları sayesinde farklı deneyimleri size sunan bu şehir, fiyordları görebileceğiniz ender alanları barındırmaktadır. Storsteinen dağında harika bir manzara sizi bekliyor olacak. Buraya gitmek için teleferiğe binebilirsiniz. Polaria ve Polar Museum gibi alanlar da mutlaka görülmesi gereken yerlerin arasınadır. Aynı zaman da Kuzey ışıklarını izleyebileceğiniz muhteşem bir destinasyondur.

Trondheim

Norveç’in 3. Büyük şehridir ve bin yılın üzerinde müthiş bir tarihe sahiptir. Tarihte Vikinglerin başkenti olarak adlandırılan bu şehir tarih, kültür ve sanat tutkunlarının en beğenilen yanlarını sunacaktır. Sverresborg kalesi ve Nidaros Katedrali görülebilecek nadir güzelliklerdir.

Jotunheimen milli parkı

Jotunheimen ülkenin güneyinde yer alan bir milli parktır. Trekking için harika rotaları size sunan bu bölge, muhteşem güzellikleri ve büyülü manzarasıyla dikkatleri üzerine çekecektir. 5. Svalbard

Svalbard Kuzey Buz Denizi, Barents Denizi, Grönland ve Norveç Denizi arasında yer alan bir takımadadır. Adalar 1920 yılından beri Norveç yönetimindedir. Svalbard’ın nüfusu 3000 civarındadır ve dünyanın en kuzeydeki yerleşim yeri olarak bilinir. İnsan eli değmemiş buzullar, kutup ayıları, kutup tilkileri ile çok zengin bir vahşi hayata sahiptir.

Oslo

Oslo, Norveç’in başkenti ve en kalabalık şehridir. Modern ve sakin görüntüsüyle dikkat çeken bu şehir, harika fırsatları size sunacaktır. Şehirde yaşayan insanların en büyük eğlenceleri trekking ve outdoor faaliyeleridir. Nobel barış müzesi ile ünlü olan bu şehir, tam anlamıyla bir tarih, kültür ve sanat kenti olarak dikkat çeker. Zira birbirinden farklı konseptlere sahip olan 50’nin üzerinde müzeye bu şehirde ulaşabilirsiniz.

Stavanger

Norveç’te plaj mı olur demeyin? Stavanger Norveç’teki birkaç plajdan biridir. Yaz dönemlerinde son derece popüler olan bu bölge, muhteşem bir güzelliği size yansıtacaktır.

Lofoten Adaları

Kartpostallarda gördüğünüz balıkçı kasabaları neresi mi? Evet cevap Lofoten adaları olacaktır. Kuzey Norveç’te mutlaka görülmesi gereken bu şehir, farklı yanlarıyla dikkat çekecek ve mükemmel sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Bergen

Bergen, ülkenin ikinci büyük şehridir. Fiyort turlarına katılmak isterseniz yapmanız gereken tek şey bu şehre ulaşmak olmalıdır. Çok güzel restoranlara, harika fırsatlara ve istediğiniz tüm imkanlara kavuşabilmenizi sağlayacak bu şehir, farklılıklarıyla kazanılmalıdır. Yurtdışı Turlar sırasında Norveç’te en çok ziyaret edilen noktaların başında gelmektedir. 

Batı Fiyordları

Fiyortlar, olmazsa olmazlar arasında bulunuyor. Batı Fiyortları ise farklılığıyla dikkatleri üzerine çekecektir. Fiyort, denizin kara parçasının içine doğru girmesiyle oluşan oyuklara verilen isimdir. Bu oyuklar son derece geniş ve görkemlidir. Eğer Norveç’te fiyord görmek istiyorsanız, Batı Fiyordları’ndan başlayın deriz, büyüleneceksiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.