İzlanda’da ne alınır, alışveriş rehberi!

İzlanda, doğal güzellikleriyle dikkat çeken küçük bir Avrupa ülkesidir. Birbirinden etkileyici yanlarıyla karşınıza çıkan bu şehir, farklı alternatif programları değerlendirmeniz için ideal yerlerin başında gelir.

İzlanda’da satın alabileceğiniz bazı hediyelikler ile gerek kendinizi gerekse de dönüş yolunda sevdiklerinizi sevindirebilirsiniz.

İzlanda şehirlerinde bazı özel hediyeler bulabilme şansınız mevcut. Özellikle yanardağları ile meşhur olan bu ülkede lav kalıntılarıyla yapılan bir takım hediyelik objeler son derece ünlü. Bu objeleri kolye, bileklik, yüzük veya küpe gibi aksesuarlar ile bulabilirsiniz.

İzlandalıların en değer verdiği eşyalardan bir tanesi de el emeği dokunan kazaklar. Bu kazakları kolaylıkla bulabilirsiniz. Hem soğuk kış günlerinde sizi koruyan hem de farklı desenleriyle ilgi çeken bu kazaklar, harika hediyelikler arasında yer alabilmekte. Yine ülke genelinde pahalı outwear mağazalarında dilediğiniz ürünleri kolaylıkla temin edebilmeniz mümkün.

İzlanda Turları sırasında büyüleneceksiniz. Çünkü burası kitapların şehridir. Dünya geneline bakıldığında en çok kitap yayınlayan ülke konumunda ki İzlanda’da İngilizce pek çok orijinal kitap bulabilir ve keyifle okuyabilirsiniz.

Son olarak alternatif ürünler listesinde ise klasik Avrupa ülkelerinde veya dünyanın farklı noktalarında yer alan magnet, kupa gibi ülkeyi tanıtan küçük hediyeliklere ulaşabilirsiniz.Doğa sporları cennetine yolculuk;

İzlanda, muhteşem güzellikleriyle göz kamaştırıcı destinasyonların başında kendine yer buluyor. Buhar çıkaran dağları, el değmemiş doğası, şelaleleri, atların dolaştığı geniş ovaları ve Viking mirasını canlı tutan yanlarıyla eşsiz bir destinasyon.

İster doğa sporlarına meraklı olsun, ister maceraperest bir ruha sahip olun isterseniz de fotoğraf tutkunu bir insan olun! Ne olduğunuzun öneminden çok İzlanda’da görebileceğiniz güzellikler ve yapacağınız aktiviteler sizi büyüleyecektir. İzlanda, beklentilerin had safhada gerçekleştiği ve beklentileri en üst seviye de size sunan bir ülkedir.

Kendinizi başka bir gezegendeymiş hissine kaptıracağınız bu ülkede yapılacak pek çok aktivite sizi bekliyor.

Özellikle doğa sporlarına gönül veren insanların tercih edeceği bu ülke, farklılıklarıyla dikkat çekiyor. İzlanda gezilecek yerler listesi yaparsanız, bu güzel yer hakkında daha çok detaya sahip olabilirsiniz. 

Yürüyüş yapın;

Ülkenin en önemli unsuru şüphesiz ki doğal harikalıklarıdır. Bu harikalıklar içerisinde kendinize yürüyüş rotaları hazırlamak son derece mantıklı bir davranış olacaktır. Sizin gibi düşünen binlerce insan, sırf bu güzelliğin ortasında kısa süreli yürüyüşler yapmak için çalışıyor.

Turlara katılın;

İzlanda’da görebileceğiniz pek çok güzellik var. Bunların bazıları tur organizasyonları ile karşınıza çıkacak. Eğer gözlem yapmayı seven bir yapınız varsa balina gözlemlere çıkabilirsiniz. Husavik bölgesinde göreceğiniz balinaların fotoğraflarını çekebilir ve mükemmel zaman geçirebilirsiniz.İzlanda atlarına binin;

Uçsuz bucaksız ovalarda gezmek mi istiyorsunuz, yapmanız gereken tek şey İzlanda atlarıyla safariye çıkmak olacaktır. Muhteşem güzellikleri görebileceğiniz, yorulduğunuz yerde dinlenebileceğiniz ve kafa dinleyeceğiniz bu organizasyonlarda harika zaman geçirebilirsiniz. Midilli atlarından biraz büyük olan İzlanda atları, hem güçlü hem de atılgan yapılarıyla dikkat çekecek ve harika zaman geçirmenizi sağlayacaktır.

Termal suların keyfini sürün;

İzlanda, enerjisinin yüzde 80’lik bölümünü termal sulardan karşılıyor. Termal sulardan yararlanabilir, keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Buna ek olarak termal sularda oluşturulan oyun parkları ve su sporlarını da deneyerek güzel zaman geçirebilirsiniz. Yurt dışı turlar arasında olan İzlanda doğru bir seçim.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.