Macaristan’da Ne Yapılır?

Tarihi ve doğal güzellikleriyle büyüleyici bir tatili size sunan Macaristan, gezip görülecek yerlerin yanı sıra alışveriş imkanlarıyla da ön plana çıkmıştır.

Seyahatinizin dönüşünde Macaristan’da alışveriş yapabilir ve dönüşte sevdiklerinizi sevindirebilirsiniz. Akla gelen ilk hediyeler Tokaj şarabı, acı baharatlar ve Herend porselenleri olacaktır. Klasik Avrupa ülkelerine nazaran daha fazla el sanatlarını bulabileceğiniz bu ülkede farklılıkları değerlendirebilirsiniz.

Macaristan turları, ünlü açık hava pazarlarıyla biliniyor ve alışveriş için çok ideal noktaları oluşturuyor. Özellikle Budapeşte’nin ünlü açık hava pazarları en iyi alışveriş duraklarındandır. Central Market Hall, Rakoczi ter Pazarı, Hold utca Pazarı, Hunyadi ter Pazarı, Batthyany ter Pazarı şehrin önemli alışveriş noktaları olarak bilinmektedir.

Macaristan’da bit pazarı uygulamaları önemli bir konuyu oluşturmakta. Escari bit pazarı, bu konuda farklılıkları size yansıtacaktır. Antika ürünler konusunda aradığınızı kolaylıkla bulabileceğiniz bu bit pazarlarında, ikinci el kitap, antika eşyalar, plaklar ideal tercihleri oluşturacaktır.

Macaristan, büyük şehirleriyle dikkat çeker ve her bölgenin kendine has hediyelikleri bulunur. Bunlardan yararlanmak için yapmanız gereken bütçenize ve tercihinize uygun hediyelik seçmek olacaktır.

Macaristan’da yürüyüş rotaları;

Macaristan, doğal güzellikleriyle büyüleyici bir ülkedir. Doğu Avrupa’nın önemli şehirlerini barındıran bu ülkede trekking için ideal rotalar sizi bekliyor olacak.

Hamori Gölü

Hamori gölü, Avrupa’nın en etkileyici bölgelerinin başında gelmektedir. Gerek manzarası  gerekse de sağlamış olduğu imkanlar ile harika yürüyüş rotalarını burada bulabilirsiniz.

Csarna Vadisi

Ormanlarla kaplı olan bu vadi, eşsiz bir güzelliği tamamen size sunacaktır. Birbirinden etkileyici yanlarıyla unutulmaz bir tatil yaşamanıza imkan tanıyan Csarna vadisinde keyifli yürüyüş rotalarına ulaşabilirsiniz.Szilvásvárad Gölü

Yeşilin ve mavinin en güzel tonlarını görmek isterseniz tüm Avrupa’yı dolaşmanıza gerek yok. Macaristan’da yer alan Szilvásvárad Gölü mükemmel bir rotayı sizin için oluşturacak. Çam ağaçlarının büyülü dokusunda gerçekleştireceğiniz yürüyüşler, harika zaman geçirmeniz için de eşsiz bir güzergah olacak.

Diğer sporlar;

Tüm dünyada olduğu gibi Macaristan’da en çok takip edilen sportif organizasyon futboldur. Ateşli taraftarlara sahip olan yerel kulüplerin müsabakalarını mutlaka izlemenizi öneririz. Yurt dışı turlar ile Macaristan turları arasından kendiniz için seçim yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.