Polonya Alışveriş Rehberi

Farklı güzellikleriyle size özel bir tatil deneyimi sunan Polonya, alışveriş anlamında da harika fırsatları ayağınıza getirecektir. Dönüş yolculuğunun olmazsa olmazları arasında yer alan alışveriş ve hediyelik seçimi için Polonya çok güzel imkanlardan yararlanmanızı sağlayacaktır.

Polonya Turları sırasında sevdikleriniz için alabileceğiniz çok sayıda eşya vardır. Ülkeye ve şehirlere özgü ufak tefek hediyeliklerin yanı sıra bozulmayacak çikolatalar da Polonya’da alınabilir. Özellikle Varşova şehrinde pek çok hediyelik eşyaya ulaşabilirsiniz. Geleneksel kıyafetleri içerisinde Polonya bebekleri, işlemeli porselenler, anahtarlıklar, kartpostallar, Varşova’nın önemli binalarının bibloları gibi farklı ürün gamlarını tercih edebilirsiniz. Varşova ve diğer şehirlerde genellikle aynı fiyatlara bu ürünleri bulabilirsiniz. Pazarlık yapmak ise tamamen size kalmış bir durum olarak karşınıza çıkacaktır.

Varşova gibi bölgelerde bulabileceğiniz yerel hediyelikler daha güzel bir fırsat sunacaktır. Alacağınız bir tiyatro bileti, sevdikleriniz için tercih edeceğiniz bir kartpostal veya daha pek çok farklı alternatif arasında tercihinizi gerçekleştirebilir ve harika ürünlerle yurda dönüş yapabilirsiniz. Polonya’nın kültürel güzelliklerinin bu hediyelere yansıdığını unutmayın.Polonya en az Avusturya kadar güzel çikolata üretebilen nadir ülkelerin başında gelmektedir. Eğer bozulacağını düşünmüyorsanız mutlaka çikolataları tercih edebilirsiniz. Tercihinize bağlı olarak alkollü veya alkolsüz olarak satın alacağınız çikolatalar, dönüş yolculuğu için gerçekten ideal tercihleri oluşturacaktır.

Polonya’da alışverişinizi yaparken kolay taşınabilecek ve getirilecek ürünleri tercih etmek hem yolculuk boyunca kolaylık sağlayacak hem daha fazla hediye anlamına gelecektir. Sevdikleriniz sevindirmek adına tercih edeceğiniz bu hediyeler, mükemmel bir güzelliği ve kültürü getirmenize sebep olacaktır.

Polonyalılar için spor ve turizme etkileri

Birbirinden farklı güzellikleriyle dikkat çeken Polonya, ülkemiz tarafından yakından takip edilen bir ülke olmanın yanı sıra kültürel etkileşimlerle de dikkat çekmektedir. Polonya vatandaşı olup ülkemizde top koşturan futbolcuların  sayısı azımsanmayacak derecededir. Buradan da anlaşılacağı üzere futbol, tüm dünyada olduğu gibi Polonya’da da özel bir öneme sahiptir ve bir numaralı gündem maddesidir. Polonya gezilecek yerler listesi yapmayı da unutmamalısınız. 

Polonyalılar genel anlamda gücü dayalı sportif faaliyetleri daha fazla sevmektedir. Nitekim dünyanın en güçlü insanı da Polonyalıdır. Mariusz Pudzianowski, Dünyada her sene düzenlenen güç yarışmalarında “Dünyanın En Güçlü Adamı” unvanına sahip olmasıyla biliniyor.

Yine Polonyalıların sevdiği bir diğer spor organizasyonu ise kış sporları olacaktır. Özellikle kayak merkezleri sayesinde Avrupa’nın sayılı destinasyonlarından birisine dönüşen Polonya, bu muhteşemliği size yansıtarak harika zaman geçirmenize imkan tanıyor. Avrupa’nın en önemli kayak merkezlerini barındıran bu ülke de her yıl yüz binlerce turist, sırf bu güzelliği görmek için ülkeyi ziyaret etmektedir.Doğa sporlarının merkezi

Polonda ciddi coğrafi güzelliklere sahiptir. Dunajec Nehri gibi bir güzelliği barındıran bu ülke, rafting organizasyonlarında da dünyanın sayılı ülkelerinden birisi haline dönüşmüştür. Sıkılmanıza imkân vermeyecek güzel manzaranın tadını çıkarmak istiyorsanız Dunajec Nehri’ni mutlaka görmeniz gerekmekte. Polonya ile Slovakya arasında bulunan bu nehirde rafting yapabilir, yakınındaki Czorsztyn ve Niedzica kalelerini gezebilirsiniz.

Bieszczady Milli Parkı

Bir diğer farklı bölge ise Bieszczady Milli Parkı olacaktır. Nefes kesen güzellikleriyle dikkat çeken bu milli parkta harika zaman geçirebilir, kısa veya uzun süreli yürüyüşlere katılarak bölgenin muhteşem doğasında hoş vakit geçirebilirsiniz. Yurt dışı turlar ile sizde tercihlerinizi hemen yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.