Portekiz’de Gezilecek Yerler

Fado, Fiesta ve Futbol diyerek Portekiz Kralı Salazar’ın “3F” formülü ile bahsettiği bu güzel ülkede gezilip görülmesi gereken yerlerin listesi bir hayli kabarık.  İber yarımadası üzerine kurulan ve tarihin her döneminde önemli bir yere sahip olan Portekiz, binlerce yıllık geçmişi, denizcilik yaşantısı ve kültürel değerleriyle Avrupa’ya yön vermiş, harika fırsatları değerlendirebileceğiniz önemli destinasyonlar arasında kendine yer buluyor. Avrupa kıtasının en batısında yer alan Portekiz’de Lizbon, Porto, Braga, Aveiro, Algarve ve Fatima şehirleri dikkat edici destinasyonları oluşturmaktadır.

Resmi dilin Portekizce olduğu ülkede, para birimi ise Euro. Ülkenin eşsiz güzellikleri, doğal manzaraları ve harika fırsatları size özel bir tatil imkanı sunacak, bu ülkede oldukça iyi zaman geçirmenizi sağlayacaktır.

Portekiz, Ekvator ikliminin hakim olduğu bölgelerin başında gelir. Kısaca bahsetmek gerekirse, bu ülkeyi ziyaret etmek için yılın her dönemi rahatlıkla kullanılabilir. Eğer keyifli bir deniz tatili planınız varsa Nisan ve Eylül ayları arasında ki dönem sizin için ideal tercih Portekiz Turları olacaktır.

Gezilecek Yerler

Portekiz, sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikler ile eşsiz bir destinasyon olarak karşınıza çıkacaktır. Birden fazla turistik noktanın yer aldığı bu ülkede farklı alternatifler sizi bekliyor. Sao Jorge Kalesi, Belem Kulesi, Museu Caouste Gulbenkian, Elevador de Santa Justa, Pedrao dos Descobrimentos, Douro Nehri, Lizbon Okyanus Akvaryumu, Lisbon Hayvanat Bahçesi, Igreja de Sao Roque, Casa de Musica, Serralves ve Pena Sarayı akla ilk gelen gezi bölgelerini oluşturuyor. Daha detaylandıracak olursak;

Lizbon;

Ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. Hem tarihi hem de turistik yönleriyle dikkat çeken bu şehir, eğlenceli vakit geçirebileceğiniz Portekiz şehirleri arasında yer alır. Şehirde gezebileceğiniz başlıca yerler arasında Lizbon Ticaret Meydanı, Santa Justa Asansörü, Belem Kulesi, Kaşifler Anıtı, Sintra Kasabası, Cascais Kasabası, 25 Nisan Köprüsü ve Hz. İsa Heykeli ve Graça bölgesi ilk akla gelen yerler olacaktır.

Porto;

Porto, muhteşem güzellikleriyle dikkat çeker. Şehrin simgelerine bakacak olursak;

Luis Köprüsü;

385 metre uzunluğunda ve 44 metre yüksekliğinde ki Luis köprüsü, Porto’nun belki de en önemli simgesidir. 1886 yılında yapılan köprüde iki farklı geçiş sistemi mevcut. Bu köprüyü yürüyerek geçebilir, gün doğumu veya gün batımında harika manzaralara şahitlik edebilirsiniz.

Porto katedrali;

Porto’da göreceğiniz bu katedral, şato görüntüsünü size sunacak. Zaten eski mimarinin temelinde de şato görünümlerinin önemli bir yeri var. Şehrin en eski ve dikkat çekici yapılarından birisi olan bu katedral, günümüze kadar ulaşmayı bilen nadir örneklerin başında kendine yer bulacaktır.

Duoro nehri turuna katılın

Porto’yu tanımlayan en iyi simgelerden birisi Duoro nehridir. Bu nehirde harka zaman geçirebilir, turlara katılabilir veya çevresinde güzel zaman geçirme deneyimlerini yaşayabilirsiniz.

Müzeleri gezin;

Porto, turistik gezi anlamında size çok şey katacaktır. Müzeler bunların başında kendine yer bulur. Sanat müzelerinden şarap müzelerine kadar çok çeşitli alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Stock Exchange Palace, The Placio Da Bolsa gibi müzeler eşsiz eserleriyle sizleri bekliyor olacak.

Fatima Şehri;

Fatima şehri küçük fakat bir o kadar da önemli bir yere sahiptir. İnanışlara göre Avrupa’nın hac merkezlerinden birisi olan bu şehir, gezmekle bitirilmeyecek derecede dini sembollere sahip. Kiliseler, Bizilikalar, dini semboller ve müzeleriyle dikkat çeken bu şehir için özel bir önem ayırmanız yerinde bir karar olacak.

Braga;

Kartpostalları andıran manzaraları, muhteşem kültürel güzellikleri ve doğasıyla dikkat çeken Braga, Avrupa’nın önemli dini merkezleri arasında bulunuyor. Braga için Protekiz’in Roması ifadesini bolca duyabilirsiniz.

Portekiz Mutfağı

Portekiz’de en çok ilginizi çekecek konulardan bir tanesi Portekiz mutfağı olacaktır. Yemekleriyle özel bir yere sahip olan bu ülkede ana unsur deniz ürünlerinden oluşuyor. Taze ve hemen hazırlanabilen, farklı sunum çeşitleriyle de beğeni kazanan bu ülkede balık ürünlerini deneyimlemenizi mutlaka tavsiye ederiz. Yine içecek konusunda da Portekiz özel bir yere sahiptir. Şarap üretiminde Avrupa’nın önemli noktalarından birisi olan Portekiz’de damak tadına uygun şarapları tadımlayabilir, üretim safhalarını görebilirsiniz.

Önemli Noktalar

Farklı bir tatil planlaması için Portekiz’i tercih etmenize sebep olacak pek çok ayrıntı mevcut. Bunlardan bir tanesi de deniz turizmidir. Yaz tatilleri için ideal noktalardan birisi olan Portekiz, muhteşem güzellikte ki kumsallarıyla dikkat çekiyor. İber yarımadasının muhteşem güzelliğinde okyanusun keyfini çıkarabilir, güneşin, kumsalların ve mükemmelliğin fırsatını değerlendirebilirsiniz.

Festivallere katılın;

Portekiz, önemli festivallere ev sahipliği yapar. Yurt dışı turlar ile tatilinizi bu dönemlere denk getirirseniz mükemmel bir fırsatı değerlendirmiş olursunuz. Portekiz’in resmi ve dini bayramlarına ek olarak bir takım etkinlikler ile keyif dolu zaman geçirebilmeniz mümkün olacak.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.