Riga‘dan Neler Alınır?

Riga, hem büyük bir şehir olmanın avantajını hem de farklılığını size sunacaktır. Birbirinden özel alışveriş fırsatları yaşayacağınız bu şehirde harika zaman geçirebilir, dönüş yolculuğu için birbirinden güzel hediyeler satın alabilirsiniz. Diğer Avrupa ülkelerine nazaran daha fazla alternatifi bulabileceğiniz Riga’da alışveriş keyfi gerçekten bir başka olacak.

Riga Turları sırasında alışveriş yapmak veya hediyelik bir takım eşyalar satın almak isterseniz ilk durağınız Galerıja centrs  yani tarihi alışveriş merkezi olacaktır.  Buna ek olarak aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Stockmann, Berga Bazars, Valnu caddesi, Basteja pasajı gibi alanlar ihtiyacınızı karşılaşacaktır.

Şehirde önemli kültürlerden birisi de bit pazarıdır. Eğer bit pazarı gibi eski bir alışkanlığınız varsa tercihinize uygun olan pek çok ürünü çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz. Letgalıta en büyük bit pazarı olarak dikkat çekecektir.Neler almalı?

Riga’da hediyelik alışveriş almak isterseniz tercih etmeniz gereken en büyük obje kehribar ürünler olacaktır. Kehribarlar, büyüklüğüne ve parlaklığına göre değişen fiyatlarıyla sizin önünüze gelebileceği gibi her türlü üründe de kullanıldığını hemen fark edebilirsiniz. Yüzük, küpe, bileklik, kolye gibi aksesuarlar ideal hediyelikler olacaktır. Buna ek olarak keten örtüler, dokumalar, Gustav çikolataları, ahşap oyuncaklar gibi farklılıkları da bulabilirsiniz.

Pompalu adı verilen Letonya çömlekleri ile yöresel motifli kıyafetler de hediyelik için iyi bir tercih niteliğini taşıyacaktır.

Kısaca bahsetmek gerekirse; Letonya’nın başkenti Riga’da ideal bir gezinin sonrasında yapılabilecek pek çok farklı alışveriş tercihi sizi bekliyor olacak. Riga Gezilecek Yerler listesi yapalım!

Riga’da yapılabilecek bazı etkinlikler;

Riga, eşsiz güzellikleriyle dikkat çeken özel bir destinasyondur. Eğer bu şehre yolunuz düştü ise bazı etkinliklere katılabilir, hem spor yapmanın keyfini hem de farklı bir deneyimi yaşayabilirsiniz.  

Yarış kızağı

Yarış kızağı önemli etkinlikler arasında yer alıyor. Eğer Letonya Olimpik Takımı ile birlikte saatte 100 kilometre hızla profesyonel bir yarış kızağı sürmek isterseniz Kasım ayından Mart ayına kadar olan sürede bu deneyimi gerçekleştirebilirsiniz. Bu etkinlik için biraz ciddi bütçeler ayırmak faydanıza olacaktır. 

Kano

Letonya ve Riga bölgesinde yapılacak en güzel yaz etkinliklerinden birisi kanodur. Gauja nehri üzerinde kano programlarına katılabilir hem doğanın hem de spor yapmanın keyfin yaşayabilirsiniz. 

Paintball

Eski Sovyet ordu üssünde paintball heyecanı yaşamak her insan için özel bir farklılığı oluşturacaktır. Kayak

Avrupa’nın gelişmekte olan kayak merkezleri Letonya’da bulunmaktadır. Riga’ya son derece yakın olan bu kayak merkezlerinde kış tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz. Muhteşem güzellikler yaşamanıza imkan tanıyacak olan kayak organizasyonları için Balasta dambis Caddesi üzerinde rehberli kayak turları düzenleyen firmalarla görüşebilirsiniz. Letonya Turları ile gidebileceğiniz Riga, en keyifli tur seçenekleri ile sizi bekliyor.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.