Lara’da Ne Yapılır?

Yaz tatillerinin tartışmasız en sevilen rotası ülkemizin turizm cenneti olarak tanınan ili Antalya. Lara otelleri özellikle Antalya’da en çok tercih etmeniz gereken noktalardandır. Bir Akdeniz kenti olan Antalya’nın her bir köşesinden doğal güzellikler ve tarih fışkırıyor ve bu nedenle ilin her noktası yaz tatillerinin vazgeçilmezi. Ancak Lara Antalya’nın diğer bölgelerinden çok daha popüler. Bunun en önemli sebebiyse Lara’nın Türkiye’nin en uzun ve güzel kumsalına sahip olması. Antalya denilince akla gelen ilk bölge olan Lara Muratpaşa ilçesi sınırları içinde yer alıyor ve bu popüler tatil merkezinde tatile gidenler için çok sayıda yapılacak şey sunuyor. Tatilinizi ülkemizin incisi Lara’da geçirmeyi planlıyor ve Lara’da ne yapılır diye merak ediyorsanız yazımızda bu sorunuzun cevaplarını bulacaksınız.

Lara’da nereye gidilir?

Antik çağlarda su perisi anlamına gelen ismi ile Lara ziyaretçilerine her şeyden önce deniz, kum ve güneş ile dolu bir tatil deneyimi yaşatmayı vaat ediyor. Senenin neredeyse çoğu süresince güneşli ve sıcak olan bu muhteşem coğrafya doğal güzelliklerin tarih ile taçlandığı eşsiz bir tatil destinasyonu. Lara’da nereye gidilir sorusunun elbette bir değil birçok cevabı var çünkü bu güzel belde çok sayıda gezilip görülesi hazineyi barındırıyor. İşte Lara’ya gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken doğal ve tarihi güzelliklerden bir kaçı.

  • Perge Antik Kenti
  • Antalya Kaleiçi
  • Düden şelalesi

Liste gözünüze kısa gibi gelmiş olabilir ancak bu üç noktayı hakkını vererek gezmeniz için en az birkaç saat ayırmanız gerekiyor. Özellikle bölgenin tarihine ışık tutan ve ülkemizin tartışmasız en önemli tarihi değerleri arasında sayılan Perge Antik Kenti gezini için birkaç saat bile yetmeyebilir, bir gününüzü bu muhteşem tarihi mekânı gezerek değerlendirebilirsiniz.

Nerede kalınır?

Lara ülkemizin en hızlı gelişen tatil merkezlerinden biri olarak elbette ki çok sayıda konaklama mekânına sahip. Her bütçeye ve ihtiyaca uygun konaklama mekânları arasından biri mutlaka tam size göre. Şunu unutmamalısınız; Lara yılın neredeyse tümü boyunca kalabalık ama tabi ki özellikle yaz sezonunda bu popüler tatil beldesine gitmeden önce kalacağınız yere mutlaka yola çıkmadan önce karar vermeli ve yer ayırtmalısınız. Aksi takdirde yani eğer yer ayırtmadan giderseniz kalacak yer bulamama olasılığınız son derece yüksek.

Ne yenir?

Lara her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor ve bu denli kalabalık bir beldeden beklenebileceği gibi aklınıza gelebilecek tüm lezzetleri bulabilme şansınız var Lara’da. Beldede yerel lezzetlerin yanı sıra dünya mutfağından örnekler sunan restoranlar da var. Ancak bizce ilk tercihinizi yerel lezzetlerden ve tabi ki balıktan yana kullanmanızda fayda var. Zira malum Lara bir Akdeniz cenneti dolayısıyla balık konusunda mükemmel alternatiflerle dolu. İşte Lara’da ne yenir sorusuna birkaç yerel cevap;

Şiş köftesi

  • Zeytinyağlılar
  • Ot kavurmaları
  • İncir tatlısı
  • Gavurdağı salatası

Elbette bunlar akla ilk gelen yerel tatlar, ancak Lara’yı keşfe çıktığınızda çok daha fazlasını bulabileceğinizden en ufak bir şüpheniz olmasın.

Lara plajları

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi Lara Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip. Aslında beldenin en ünlü plajı aynı ismi taşıyan Lara plajı. Ama Lara’da bulunan tek plaj Lara plajı değil tabi ki. İşte Lara plajları.

  • Altınkum Plajı (Lara plajı)
  • Mai Tai Beach Club
  • Seven Beach
  • Zuga Beach

Bu plajların bazıları isimlerinden de anlayabileceğiniz gibi beach club olarak hizmet veriyor. Yani tercihinizi bu işletmelerden yana kullanarak hem eğlenip hem de deniz, kum ve güneşin tadını aynı anda çıkartabilirsiniz. Lara gezilecek yerler listesi de yapmanızı tavsiye ederiz. 

Gece hayatı

Lara yerli ve yabancıların ama özellikle gençlerin ilk tercihlerinden biri çünkü bölgede gece hayatı da oldukça hızlı.  Lara gece hayatı çılgın eğlenceleri ile tanınıyor. İşte Lara tatiliniz süresince Antalya gecelerinin tadını çıkartabileceğiniz birkaç mekân.

  • Jolly Joker Pub
  • Inferno
  • Zodiac Bar
  • Havana Club
  • Kalina Bar
  • Neptuno Bar

Tabi ki bunlar Lara gece mekânlarının sadece bir kaçı. Bölgede dolaşırken başka bir sürü eğlence mekânı karşınıza çıkacak.

Gördüğünüz gibi Lara tatiliniz boyunca hemen her anınızı değerlendirmenizi sağlayacak sayısız alternatifle dolu bir tatil cenneti. Üstelik yazımızda Antalya’nın bu en popüler tatil merkezinde yapabileceğiniz şeylerin, tadabileceğiniz lezzetlerin, gezip görebileceğiniz yerlerin yalnızca bir kısmına yer verebildik. Daha fazlası için yapmanız gereken ilk tatilinizde Lara’ya gitmek. Lara otelleri arasından siz de kendiniz için en uygun olanı yakalamak isterseniz Venezia Palace, Royal Wings Hotel, Liberty Lara, Delphin Palace seçimlerinizi bekliyor. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.