Sicilya Gezilecek Yerler

İtalya Yarımadasının güneybatısında bulunan Sicilya, başkenti Palermo ile en çok ziyaret edilen noktaların başında geliyor. Adaları, en keyifli tarihi noktaları ve tabi ki kusursuz güzellikleri ile sizi de konuk edecek olan bu güzel turistik yeri yakından tanımalısınız.

Yurtdışı turları hakkında ya da gitmek istediğiniz noktalar hakkında ne kadar erken araştırma yaparsanız sizin için o kadar keyifli bir tur olacaktır. Sebebi ise tabi ki hem daha rahat gezip görmeniz hem de tabi ki bu keyfi daha rahat yaşamanız için.

Etna Yanardag

Etna Yanardağ

Sicilya’nın doğu kıyısında yer alan Catania’ya yakın aktif bir yanardağdır. Şu anki yüksekliği 3.326 metredir. Avrupa kıtasındaki en yüksek yanardağ olan Etna püskürtmeleri ile arada yüksekliğini arttırmaktadır.

Valle Dei Templi

Türkçe adı Tapınaklar Vadisidir. Sicilya korunmasındadır. Dor ve Helenistik döneme ait olan yapı arkeolojik park olarak bugün gezilip görülmektedir. Dünya Mirası Listesine 1997 yılında girmiştir.

Ortigia

İtalya’nın en güzel adalarından olan Ortigia, kesinlikle Sicilya’ya geldiğiniz zaman gezip görmeniz gereken noktaları ile sizi bekliyor olacak. Meydandaki fil çeşmesi, tarihi binaları ile farklı bir yerde bulacaksınız kendinizi.

Stromboli

Sicilya’nın kuzey kıyısı açıklarında Tiren Denizinde yer alan yanardağ ve aynı ismi taşıyan adasıdır. Volkanik takımadalardan olan Eolie Adalarından biridir.

Cappella Palatina

Cappella Palatina

1130 yılında Kral  Roger II tarafından dizayn edilmiş olan Cappella Palatina, altından mozaikleri, yer döşemeleri, islami mukarnas çatısı ile estetik bir uyum içindedir. Gerçekten gösterişli ve farklı bir yapıya sahiptir.

Palermo Katedrali

12.yüzyılda katedrale dönüştürülmüş daha öncesinde cami olan bir yapıdır. Şehrin en güzel ve Avrupa’nın üçüncü büyük katedralidir.  Mermer ve ahşap işçiliğinin en güzel örneklerini burada görmeniz mümkün.

Monreal Katedrali

Arap ve Norman mimari özelliklerini taşıyan iki kuleli katedraldir. Bizans ve Sicilyalı ustalar tarafından boydan boya mozaikler ile döşenmiştir. Katedralin sağ tarafında yer alan mozaikler İ.Ö. dönemi, sol tarafındaki mozaikler ise İ.S. dönemi tasvir etmektedir.

Tiyatro Massimo

Tiyatro tarihine kazınmış olan bir suikast  sahnesi ile tanınır. Al Pacino’ya tiyatronun merdivenlerinde bir suikast girişiminde bulunulur ve kızı babasını korumak için onun önüne geçer. Godfather3 filminin final sahnesi burada çekilmiştir.

Monte Pelegrina San Rozalya Kilisesi

Palermo Şehri’nin tepesindeki kayalıkların içinde olan mağara kilisesidir. Oldukça farklı bir yapıya sahiptir.

İskelet

İskelet Müzesi

Buraya eğer çocuklarınız ile tura çıktıysanız gelmeyin. Sadece yetişkinlerin gelmesi gereken bir müzedir. Dünyanın en korkunç 7. müzesi olarak bilinmektedir.

Garibaldi Tiyatrosu

Büyük tiyatro, 19 ve 20. yüzyıl Sicilya sanatına ait eserler sergilendiği bir yer. iyatronun üst katında modern sanatlar galerisi olarak kullanılıyor.

Utanç Çeşmesi

Şehrin dört nehrini tasvir eden üzerinde mitolojik canavarlar, yaratıklar ve erkek ve kadınların çıplak figürlerinin olduğu XVI. yüzyıl yapımı farklı bir çeşmedir.

Santa Caterine Kilisesi

Santa Caterine Kilisesi

Şehirde yer alan güzel kiliselerdendir. Ana kapıda 4 tane melek tasviri bulunmaktadır.

Sicilya turları ile ilgili merak ettiğiniz her detayı siz de buradan inceleyerek kendiniz için en uygun tur seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Hem uygun fiyatlı hem de konforlu bir tur planı yapmak için tura çıkmadan önce görmeniz gereken yerleri tanımanızda fayda var.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.