St. Petersburg Gezilecek Yerler

Rusya’nın 2., Avrupa’nın 4. büyük şehri olan St. Petersburg açık yazılan ismi ile Sankt-Peterburg her yıl milyonlarca turist konuk ediyor. Hem yaz sezonu hem de kış sezonu boyunca hep hareketli olan bu farklı şehirde siz de kusursuz bir tur planı yapabilirsiniz.

Yurtdışı turlar ile hayalini kurduğunuz her detayın size sunulduğu ve rahat edeceğiniz seçenekleri yakalamanız mümkün. hem keyfini çıkaracağınız bir tur için en güzel olanı yakalamış olursunuz hem de hayal ettiğinizden daha da keyifli bir tur sizi bekliyor olur. St. Petersburg turları ve uygun fiyat seçenekleri de yılın en çok tercih edilen turları arasındadır.o zaman gelin bu farklı şehri yakından tanıyalım.

The Anichkov Bridge

Anichkov Köprüsü

Neva kanalı üzerinde yer alan 1700’lü yıllara dayanan geçmişiyle ve üzerinde bulunan 4 atlı heykeli ile ünlüdür.

Kazan Katedrali

Nevsky Caddesinde yani şehrin tam merkezinde Roma’daki meşhur St Pietro’ya özenerek yapılmış olan katedraldir. Komünizm zamanında “Ateizm Müzesi” olarak kullanılan Ortodoks katedralini gezip görmelisiniz.

Singer Binasi

Singer Binası

Kazan Katedrali’nin tam karşısında bulunan Singer Markasının binası olarak hizmet vermiş ve şimdi ise meşhur kitap dükkanıdır.

Mikhailovsky Sarayı ve Sanatçı Meydanı (Arts Square) ve Rus Müzesi

Bu dükkandan çıktıktan hemen sonra Sıçramış Kan Kilisesini görebilirsiniz. Mikhailovsky Sarayı bahçeleri ile ünlüdür. Bu katedrale de bu bahçenin kapısından geçerek girebiliyorsunuz. Rusya Müzesi olarak faaliyet gösteren bu sarayda pek çok detay dikkatinizi çekebilir çünkü geneli savaş zamanından kalma eşyalardır.

dokulenkan

Sıçramış Kan – Yeniden Doğuş – Voskresenia Khristova Katedrali

St Petersburg’un sembollerinden birisi olan ve oldukça farklı bir yapısı olan Sıçramış Kan Kilisesi zaten ismiyle de çok dikkat çekiyor. Aslında tek ismi yok sıçramış kan, dökülen kan ya da Yeniden Doğuş Katedarli suikaste kurban giden bir Çar’ın velihatı tarafından suikastin yapıldığı yer olarak biliniyor.

Saray Meydanı, Alexander Sütunu

Saray Meydanı dünyanın en büyük meydanlarından. Aynı zamanda bu meydan saray meydanıdır sebebi ise Kışlık Saray yani Hermitage Müzesini sarmış durumdadır. Tam ortada ise 47,5 metre yüksekliğinde Alexander Sütunu bulunuyor.

Hermitage

Hermitage Müzesi

Dünyanın en büyük ve saygın müzelerinden olan ve sanatseverlerin çok sık tercih ettiği Hermitage Müzesi, ortalama 2-3 saatte gezebileceğiniz bir yerdir.

Gemi turları da aynı şekilde tercih edebileceğiniz diğer seçenekler arasında gelmektedir. Çünkü St. Petersburg tüm güzellikleri ile görülmeye değer ve keyfini çıkarabileceğiniz eşsiz bir şehirdir. Tabi ki bunun için tur tarihi ve en uygun fiyatlı seçenekleri hemen değerlendirmelisiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.