Bosna Hersek’e Ne Zaman Gidilir?

Bosna Hersek birbirinden güzel yanlarıyla müthiş bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyor. Farklı yapısı, kültürel güzelliği ve tarihi geçmişini doğal güzellik ile harmanlayan bu ülke, eşsiz bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyor. Balkanların Kudüs’ü olanak anılan  bu ülkede tarih boyunca çeşitli katliamlar yaşandı. Yüzyıllar boyunca Osmanlı hakimiyetinde kardeşlik içinde yaşayan şehir, Sırp katliamlarına maruz kalmış ve yüz binlerce insanı Sırpların katliamlarında kaybetmiştir. Bosna Hersek turları bu yüzden çok tercih edilmektedir.

Osmanlı’nın en güzel eserlerinin yer aldığı bu ülkede artık pek çok esere ulaşılamıyor. Bosna Hersek’te harika güzelliklerin sayısı bir hayli fazladır. Geçmişin izlerinizi günümüze yansıtan bu özellikler harika bir gezinin tam ortasında sizi karşılaşacak ve mükemmel deneyimler yaşamanıza imkan tanıyacaktır. Gezilecek yerlerin listesi bir hayli fazladır. Genel anlamda ülkenin başkenti olan Saraybosna ve Türk izlerini en net görebileceğiniz Poçitel  sizi bekleyecektir.

Aliya İzzetbegovic Mezarlığı:

Sırp katliamında hayatını kaybeden insanlar ve binlerce şehidin bulunduğu bir mezarlıktır.

Umut Tüneli: 

Savaş dönemlerinin tek umududur. Zaten ismi de bu sebeple umut tüneli olarak kalmıştır.

Mostar Köprüsü;

Dünyaca ünlüdür. Sırp mezalimi sırasında yıkılan bu köprü, yüzlerce yıllık geçmişin izlerini yansıtır. Dünya üzerinde ki en güzel Türk eserlerinden birisi olan bu köprü, yıkımının ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin yoğun gayretleriyle aslına uygun bir şekilde yapılıp restore edilmiştir. Simgesel bir değere sahip olan bu köprüyü mutlaka görmeniz gerekir.

Diğer yerler;

Umut Tüneli haricinde Bosna Hersek’te gezilecek yerler arasında Saraybosna Sultan Cami, Sultan Köprüsü, Saraybosna Belediye Binası, Sarı ve Beyaz Tabi, Medrese (Balkanlar’daki ilk okul), Sebil, Bursa Bezisten, Gazi Hüsrev Bey Cami, Ortodoks Kilisesi, Sinagog, Sarı Bezisten, Svrzo House, Latin Köprüsü, 1878-1918 Müzesi, Kurşunlu medresesi (Gazi Hüsrev Bey Medresesi), Saat Kulesi, Katolik Katedrali, Fatih Cami, Ferhadiye Cami, Morica Han, Eski Kütüphane başlıca görülecek yerler olarak karşınıza çıkar.

Poçitel

Osmanlı’nın izlerini yakından görebileceğiniz bir yerdir Poçitel. Geçmişine sadık kalan Osmanlı yerleşkelerinden birisi olan bu şehir, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunur ve harika özellikleriyle dikkat çeker.

Poçitel Kalesi:

Macarlar tarafından yapılmış olsa da Osmanlı eline geçmesiyle güçlenmiş ve harika bir konuma yükselmiştir. Öyle ki tarihte dünyanın en güçlü kalelerinden birisi olarak gösterilir. Zirveye hakim noktada bulunan kalenin eteklerinde şehri görebilirsiniz. Balkan Turları arasında en özel turda olduğunuzu bilmelisiniz.

Poçitel Saat Kulesi:

Namaz vakitlerini gösteren saat kulesi şehrin geç dönem yapıtlarından. Osmanlı ve İslam tarihi açısından oldukça önemlidir.

Neretva Nehri kıyıları: 

Dere kenarına kurulmuş şehirdir. Azgın akan sular, yüzyıllardır aynı debiyi koruyor. Neretva nehri kenarı, gerçek anlamda huzur bulacağınız bir bölge olarak dikkat çekiyor.

Poçitel Camii:

Osmanlı eserlerini görmek mümkündür. Bunlardan bir tanesi Poçitel camiidir. Küçük köyün küçük ibadethanesi konseptinde tek minareli yapı ziyarete de ibadete de açık.

Farklı kültürleri, kimlikleri, dinleri ve tarihi görebileceğiniz Bosna Hersek’te, harika zaman geçirebileceğinizi bilmenizi isteriz. Birbirinden özel bu  gezilecek yerlerin keyfini sürebilir, geçmişin izlerini takip edebilir veya kültürel etkinliklerle harika zaman geçirebilirsiniz. Muhteşem güzellikleriyle size özel bir tatil deneyimi sunan bu ülke, Sırp katliamından sonra yaralarını sarmak için turizme yönelmiş ve harika güzellikleri ziyaretçilerine sunmuştur.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.