Maldivlere Ne Zaman Gitmeli?

Maldivlerde binlerce küçük mercan adalarında, deniz ve gökyüzünün mavilikleri arasında rüya gibi bir tatil yapabilirsiniz. Kumsalda uzanarak renk cümbüşünün ve insanı dinlendiren su sesiyle birlikte güzel vakit geçirebilirsiniz. Dinlendiren ve motive eden rengarenk görüntüsüyle sizi başka alemlere yol alacak, tatilinizin keyfini doyasıya yaşayacaksınız. Deniz ve kumun muhteşem birlikteliğinin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Dünyada deniz seviyesine en yakın ülke olarak bilinen ve binlerce yerli ve yabancı turisti misafir eden Maldivlerde toplamda Bin 192 ada bulunmaktadır. Mercan adalarına yerleşim binlerce yıl öncesine dayanmaktadır.

Maldivlerin Başkenti Male’dir. Maldivlerin tarihine baktığımızda ilk etapta Budist olan halk Arap tüccarların etkisiyle Müslümanlığı seçmiştir. Günümüzde Maldivlerde yaşayan halkın büyük bir kısmını Müslümanlar oluşturmaktadır. Maldivlerde konuşulan resmi dil Dhivehi dilidir. Bu dilden sonra en çok tercih edilen diğer bir dil ise İngilizcedir.  Eğer siz de Maldivlere seyahat etmek ve stres ve yoğunluğunuzu atmak istiyorsanız Türk Hava Yollarına ait tarifeli uçakla Dubai aktarmalı ya da Doha aktarmalı olarak ulaşabilirsiniz.

Aralık, Ocak ve Şubat aylarında en görkemli ve en güzel tatil dönemi olarak bilinen Maldivlerde, dilerseniz güzel bir otelde, dilerseniz de yerli halk tarafından kiralanan evlerde konaklayabilirsiniz. Diğer aylarda da adaları gezinerek tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz ancak fırtına çıkma olasılığı yüksektir. Maldivler Turları sırasında da en çok bu detayı göze alarak tatilinizi yön vermelisiniz. 

Maldivlere gittiğiniz zaman mercan adalarını bir saat gibi kısa bir sürede gezine bilirsiniz. Adalar küçük ve birbirine yakın olduğu için ulaşım hizmetleri çok fazla gelişmemiştir. Her tarafı denizlerle çevrili olan bu muhteşem adalarda otelcilik ve balıkçılık oldukça gelişmiş durumdadır. Maldivlerde her tür balığın tadına bakabilirsiniz. Önemli bir husus var ki akşam saatlerinde kumsalda her yeri yengeç basıyor. Eğer yengeçlerden zarar görmek istemiyorsanız, kumsalda aydınlatma feneriyle gezinmeniz gerekmektedir.

Maldivlerin Güzelliğini Ahşap İşlemelerde Görebilirsiniz

Yıllardır dünyanın her yerinden binlerce tatilciyi misafir eden Maldivlerde leke işleri, elde boyama tişörtler, masklar, boyalı ahşap balık figürleri ve deniz kabuklarından yapılan hediyelik eşyalar mevcuttur. Yakınlarınıza ve çevrenizdekilere Maldivlerin kültürünü yansıtan masklardan ve ahşap işlemelerden hediye alabilirsiniz. Maldivlerdeki turizm sektörünün gelişmesi geleneksel hasır dokuma, el işleri, halat yapımı gibi endüstri ürünlerinin gelişmesine önemli oranda destek vermektedir. Maldivlerde yerel halk tarafından açılan Pazar yerlerinden yerel şekerleme, fıstık ve ton balığı alabilirsiniz. Maldivlerde yaşayan yerel halkın büyük bir kısmı geçimini balıkçılıkla sağlamaktadır. Maldivlerde sabah güneşi ile güne merhaba diyerek çeşitli baharatlarla süslenmiş kahvaltılık yiyeceklerle güne başlayabilirsiniz.

Hint mutfağının ağırlıklı olarak görüldüğü Maldivlerde baharatlar çok önem taşımaktadır. Kahvaltının ardından denizin görkemli görüntüsü ile kumsalda küçük adımlarla güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz. Berrak denizin dibindeki canlıları gördüğünüz an yürüyüşünüz daha keyifli bir hal alacaktır. Kumsal yürüyüşünün ardından küçük adaları gezinebilir ve yöresel el sanatlarını yakından inceleyebilirsiniz. Dilerseniz gezintinizin ardından kumsalda güneşin tadını çıkarabilir, teninizi kavuran güneşle iş yoğunluğunuzu ve stresinizi atabilirsiniz. Akşam yemeğinde ise balık türlerine ağırlık verebilir, farklı bir lezzetle tanışabilirsiniz. Yurtdışı turlar da belki de en can alıcı nokta yeni lezzetlerdir.

Maldivler tatilinizi daha güzel ve eğlenceli bir hale dönüştürmek istiyorsanız Mali ve Addu şehirlerini de kesinlikle görmelisiniz.  

Male: Maldiv Cumhuriyetinin başkenti ve en büyük kentlerinden şehridir. Male, eşsiz güzellikleri, bembeyaz kumsalı, dar sokakları ve ilgi çekici mimarisiyle beğeneceğiniz şehirlerden biridir.

 

Addu: Atol adalarının arasında kalan Lagunlarla birleşmiş okyanusun derin mavisini bu şehirde bulabilirsiniz. Dünya’da nadir görülen doğa harikalarından birine sahip olan Addu’ya gittiğiniz için kendinizi şanslı hissedeceksiniz.

MALDİVLERDE FESTİVALLERE KATILIN

Maldivlerde her festival sürecinde aile içerisinde görev dağılımı yapılır ve festivaller için yapılan hazırlıklar kısa süre içerisinde tamamlanır. Geleneksel ve modern eğlence türlerinin harmanlanarak hazırlandığı festivallerde yerel halk ahşap enstrümanlar eşliğinde yapılan halkoyunlarıyla festivalleri kutlar. Belirli bir süre sonra halkoyunları yerini pop ve caz müziğe bırakır. Maldivler da ay takvimini takip eden önemli dini bayramların yanı sıra geleneksel kutlamalar da önemlidir. Hemen hemen her kutlama esnasında sokaklar yeşil ve kırmızı bayraklarla donatılmaktadır. Maldivlerde 1 Ocak tarihinde yeni yıl kutlamaları, 2 Ocak tarihinde Ulusal Bayram, 13 Ocak tarihinde Peygamberin Doğum Günü, 26 Temmuz tarihinde Bağımsızlık Günü, Ramazan Bayramı, Hac Günü, Kurban Bayramı, Zafer Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılarak sokak ve caddelerde yaşanan eğlenceye katılabilirsiniz. Maldivlerde festivallere katılarak eğlencenize eğlence katabilir, rengarenk sokaklarda yürüyüş yapabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.