Disneyland’a ne zaman gitmeli?

Muhteşem güzellikleriyle Avrupa’nın her yıl en fazla turistini çeken konumunda ki Disneyland, başlı başına bir turizm cenneti konumunda. Heyecanlı bir deneyim yaşamak isteyen bireylerin bir numaralı tercihi olan bu bölge, devasa bir oyun cenneti gibi sizi bekliyor. Dünyanın farklı noktalarından milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Disneyland, eşsiz güzellikleriyle büyülü bir dünyanın kapılarını sizin için aralıyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te yer alan bu oyun parkı muhteşem özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. 3 farklı temada faaliyet sürdüren bu park, Disney Park, Alt Disney Studios ve Disney Village adında anılıyor. Bunların içerisinde en büyük ve etkileyici yer olarak Disney park gösterilmekte. Girişin Main Street’te başlayıp Frontierland, Adventureland, Fantasyland ve Discoveryland olarak devam ettiği bu muhteşem yerde mükemmel olanaklardan yararlanabilir ve muhteşem bir deneyime ilk adımı atabilirsiniz.

Disneyland bölgesine gittiyseniz Finding Nemo, Şimşek McQuenn, Cars Rally, Crush’s Coaster gibi aktivitelere katılabilirsiniz. Bunların haricinde görebileceğiniz başka bölgelerde ise Alacakaranlık Korku kulesi, Bir zamanlar Düş Geçitinde adında Disney’in en sevilen karakterlerinin olduğu gösterileri de görmeniz mümkün olacaktır. Ana cadde üzerinde bineceğiniz Disney treni ise sizi Uyuyan güzelin kalesine götürecektir. Bunların haricinde Cityrama ve ValD’ Europe akvaryum bölgesinde kısa ziyaretler yapabilmeniz keyifli bir tecrübesi size sunacaktır

DENEYİMLER SİZİ BEKLİYOR

Disney bölgesinde görmeniz gereken o kadar çok şey var ki; bu parkta gözünüze çarpacak ilk deneyim Indiana Jones’in Peril Tapınağı (Peril’sTemple), Büyük Gökgürültüsü Dağı (BigThunderMountain) ve Uzay Dağı: Görev 2 (Space Mountain: Mission 2) olacaktır. Yine bununla birlikte Karayip kor sanları ve Perili köşk gibi eğlence deneyimlerine katılabilmeniz mümkün olacak. Aslan Kral efsanesine şahitlik edebileceğeiniz gibi aksiyon dolu heyecanlara da ilk adımı atabilmeniz mümkün olacaktır.

Walt Disney Stüdyoları Parkı

Gezmeniz gereken ikinci bölge bu stüdyo bölgesi olacaktır. Walt Disney Stüdyoları’nın mutlaka denenmesi gerekenleri arasında bulunuyor. Cine Magique’i de denemeden dönmeyin! Burada yapmanız gereken çocuklarınızı oyun dünyasında baş başa bırakmak olacaktır.

Paris Disneyland Giriş Ücreti

Park açılış tarihlerini iyi takip etmek gerekecektir. Zira açılış zamanlarında değişiklikler bulabilirsiniz. Genellikle Disney Park 10:00 ile 23:00 arasında açık oluyor. Giriş ücreti iki parka giriş hakkı için (Disneyland parkı + Disney Studios) yetişkin 68 Euro, 3-11 yaş arası çocuklar için ise 58 Euro. 2 Gün/2 Park Disneyland bilet fiyatı ise yetişkin için 122 €, çocuk için ise 109 €. 3 Gün / 2 Park Disneyland bileti; yetişkin için 151 €, çocuk için 130 € fiyatlarında karşınıza çıkacaktır.

Paris Disyneyland’a nasıl gidilir?

Paris şehir merkezinden buraya ulaşım son derece rahat ve kolaydır. RER A ismi verilen tren ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Paris içinde bulunduğunuz noktadan Rer A hattına ulaşarak ‘Chessy Durağı’ ile Disneyland’a ulaşabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken husus trenin burada durup durmayacağıdır. Önceden öğrenmeniz faydanıza olacaktır.

Disney Gezisi İçin Pratik Bilgiler

Pratik bilgilere her zaman göz atmanız faydanıza olacaktır. Fatpass belli bir saate gelmek koşuluşya sıra beklemeden yararlanma hakkı sunuyor. Burayı ziyaret edeceklerin bilmesi gereken en ideal bilgi şüphesiz ki hangi saatlerde kalabalık olmadığıdır. Sabah 10-11:30 ile Akşam 17-18 arası en tenha olan zaman dilimleridir. Tatil merkezinin içerisinde sevdikleriniz için hediye satın alabileceğiniz bölümler mevcut. Alışverişinizi Saat 16:30 gibi tamamlamaya çalışın zira bu saatte başlayan başlayan tüm Disneyland kahramanlarının yaptığı geçit töreni harika zaman geçirmenizi sağlayacaktır.

Festivaller;

Disneyland başlı başına bir festival havasında gerçekleşmektedir. Fakat tatilinizi de yine festivallere katılma gibi bir düşünceniz varsa Paris festivallerini incelemeniz faydanıza olacaktır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.