Gizemli Meksika’ya Ne Zaman Gidilir?

Dünya’nın en farklı ülkelerden birinden bahsedecek olursak bu elbette Meksika olur. İçine kapanık ama bir o kadar da keşfedilmeye açık bir ülke olan Meksika’da eğlence dünyasının kapılarını aralayabilir ve meşhur soslarının tadına bakabilirsiniz. Bembeyaz kumsalı ve mavimsi denizi ile size keyifli bir tatil sunan Meksika’da unutamayacağınız bir tatil sizleri bekliyor. Türkiye’den Meksika turları için direkt olarak uçuş bulamazsınız. Bu nedenle aktarmalı olarak Mimai’ye oradan da Meksika’ya ulaşabilirsiniz. Meksika tahmininizden de büyük bir ülke. Bir bölgede kar yağışı görülürken farklı bir bölgede 40 derece hava sıcaklığını görmeniz mümkün. Genel olarak Ocak ve Mayıs aylarında hava sıcaklıkları ideal oluyor. Şehir içi ulaşım çok gelişmemiş ancak sürekli taksi bulabilirsiniz. Ülkenin turizm ve gezilecek yerleri bakımından en önemli şehri Cacun’dur. Su altı müzesi ve turistik yapısıyla Meksika’ya hiç de benzemeyen bu şehirde sahilin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Palmiyeler Arasında Sessiz Bir Tatil

Denizin berraklığı ve devasa palmiyeler arasında sessiz sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız Mujares Adasını tercih edebilirsiniz. Kafanızı dinlemek ve rahat birkaç gün geçirmek istiyorsanız Meksika’da tercih edilebilecek en güzel yer diyebilirim. Sıkıldığınız zaman şnorkelle denize açılabilir mavi suların tadını çıkarabilirsiniz.

Hollywood Filmleri Yeniden Çekiliyor

Hollywood filmlerinin ve ünlü şarkıcıların konserlerinin canlandırıldığı etkileyici şovlara katılmak isterseniz oteller bölgesine hareket etmelisiniz. Günün her saati otobüsle şehir merkezine hareket edebilir ve eğlence mekânlarına dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz. Birbirinden lüks otellerin eğlence bölümünde tatilinizin rutinliğinden çıkarak hareketli dakikalara yol alabilirsiniz.

Mağara İçerisinde Dalış Keyfi

Cenote ismi verilen devasa mağaraların ortasında bulunan su birikintisinde gönlünüzce eğlenebilirsiniz. 150 metre derinliğe kadar uzanan Cenotelere dalış yaparak sualtında muhteşem dakikalar geçirebilirsiniz. Playa Del Carmen bölgesinde 13 ayrı cenote bulunuyor. Eğer dalış yapmayı seviyorsanız muhakkak bu mistik havayı yakalamalısınız. Dağın ortasında 150 metre derinlikteki cenotelerle unutamayacağınız bir gün geçireceksiniz.

Hayal Dünyanızı Süsleyen Deniz ve Suyun Maviliği Burada

Meksika’nın en büyük arkeolojik bölgelerinden biri olan Tulum, tam anlamıyla hayal dünyasındaki masmavi deniz ve gökyüzünün arasına sıkışmış bir bölge. Eşinizle ya da sevgilinizle birlikte bu eşsiz manzaranın karşısına geçin ve her şeyi bir kenara bırakarak tatilin tadını çıkarın. Dilerseniz sahil kenarında kam yapma şansına da sahipsiniz. Ayrıca Tulum Bölgesinde de bulunan cenotelerde dalış yaparak tatilinizi biraz daha hareketlendirebilirsiniz. Ayrıca Tulum, maya piramitlerine de ev sahipliği yapıyor. Meksika seyahatinizde kesinlikle maya piramitlerini yakından incelemelisiniz. Ayrıca renkli evleri ve dar sokaklarıyla sizi gerçek Meksika ile tanıştıran en güzel bölgelerden biri Merida’dır. Bu bölgede Meksika mutfağını ve renkli insanlarını çok seveceksiniz. Cana yakın ve samimi insanlarıyla sizi karşılaşan Merida bölgesinde güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Dünyanın En Güzel Piramitlerini Kesinlikle İnceleyin

Orman içerisinde bulunan efsane maya piramitlerini incelemek size de gizemli gelmiyor mu? Palanque Bölgesinde bulunan maya piramitleri, Dünyanın en nadide bölgelerinden biri diyebiliriz. Bu bölge sadece maya piramitleriyle değil, yemyeşil doğal parkıyla da karşınıza çıkıyor. Görünce kendinizi kaptıracağınız bu bölgede gezinmeye doyamayacaksınız. Hatta öyle ki Palanque bölgesinde doğanın ortasında güzel bir piknik keyfi yapıp gezinizin tadını burada çıkarabilirsiniz.San Cristobal’da Maya İnsanları Sizi Karşılıyor

Maya insanlarının kültürünü ve doğasını yakından incelemek isteyenler için en güzel yerlerden biri de San Cristobal bölgesidir. Bu bölgede yaşayan insanlar halen maya kültürünü ve maya duvarlarına işlenen insan figürlerini yaşatıyor. San Cristobal bölgesine bağlı köyleri gezme fırsatını bulursanız sakın kaçırmayın çünkü gerçek maya kadınlarını ve maya yaşantısını burada bulabilirsiniz. Şehir merkezinde de maya dönemine ait hediyelik eşya satan insanlar sık sık önünüzü kesecek ve bir süre sonra bu baskıdan bunalacaksınız. Bu nedenle en güzeli köylerde gezinti yaparak herhangi bir evin kapısını çalın ve maya mutfağına ait lezzetli yemekleri tatma şansını yakalayın.

Devasa San Juan Chamula Kilisesinde Bir Tören

Yerlerde çimen üzerine oturmuş insanların duasıyla aydınlanan bir kilise düşünün. İşte burası San Juan Chamula kilisesi. Devasa kilise içerisinde oturulacak sıra vesaire hiçbirşey bulunmuyor. Etrafınızda yanan binlerce mum ortasında oturup dua ediyorsunuz. Yerel halk bu konuda çok tutucu çünkü kesinlikle fotoğraf ve video çekilmesini istemiyor. Bu konuda sıkı tedbir almışlar. Bu nedenle bu kilise halen gizemini koruyor. Dua ettikten sonra yanlarında getirdikleri tavuk, ördek gibi canlıları boğazlayıp öldürüyorlar. Yani kendi deyişleriyle tanrıya sunuyorlar. Bunlar iyi hoş ama yapılanlar arasında öyle acayip bir şey var ki; insanlar dua ederken ve hayvanları boğazlarken kola ya da fanta içiyorlar. Çok farklı ve gülünç gelen bir adet olsa da elbette sessiz bir şekilde töreni izlemeye devam ediyoruz.  Zengin Yemek Kültürüyle Meksika

Meksika, kültür bakımından olduğu gibi yemek bakımından da oldukça zengindir. Meksikalıların başta en temel besin kaynağı mısırdır. Bu nedenle Mısır’ı bütün yemeklerde görmeniz mümkün. Tacolar bütün restoranlarda ilk etapta masanıza gelen yiyecekler arasındadır. Bir tabak sıcak tortilla kesinlikle bütün masalarda bulunur. Biftek, domuz eti ve balık halkın en çok sevdiği yiyeceklerdir. Antojitos adıyla bilinen atıştırmalıkları hemen hemen her yerde bulabilirsiniz. Ayrıca sayamayacağınız kadar çeşitte mantarı bulabileceğiniz Meksika’da lezzetli mantar yemekleri bulabilirsiniz. Zapote ve tuna adını verdikleri egzotik meyvelerden de kesinlikle tatmalısınız.

Acapulco: Mimarisiyle Meksika’nın renkli sokaklarını bulabileceğiniz en güzel şehirlerden biridir.

Chiapas: Rengarenk boyalı evler ve dar sokaklarıyla muhteşem bir şehir. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız kesinlikle uğramanız gereken bir yer.

La Paz: Muhteşem Kayalıklarının üzerine çıkarak harika bir manzara izleyebilir, parklarında doğa gezileri yapabilirsiniz.

Oaxaca: Arkeolojik yapısıyla Dünya’nın en güzel şehirlerinden biridir. Her yıl binlerce turist ziyaret ederek Meksika tarihini inceleme fırsatı buluyor.

San Juan: Gizemli bir kilisede çimenler üzerine oturmuş insanların duasına eşlik etmek ister misiniz? San Juan kilisesi Meksika’da görülmesi gereken muhteşem eserlerden biridir.

Tuxtla: Meksika’nın en önemli eyaletlerinden biri olan Tuxtla bölgesinde Eyalet Sarayı’nı gezme şansını kaçırmayın.

Campeche: Unesco Dünya Mirasına alınmış arkeolojik siteleriyle ünlü bir şehir olan Campeche’de güzel tarihi geziler yapabilirsiniz.

Chıchen Itza: Kristof Kolomb öncesi dönemde kurulmuş bir İtza Maya kenti olduğu için görülmesi gereken turistik mekanların başında geliyor.

Merida: 1540’lara dayanan tarihi, kolonyal özellikteki mimarisi, müzeleri, sanat galerileri ve yerel pazarlarıyla oldukça eğlenceli bir şehir olan Merida bölgesini gezerseniz pişman olmazsınız.

Palenque: Eski bir maya kendi olan Palenque bölgesinde unutamayacağınız bir gezinti yapabilirsiniz.Teotihuacan: Kristof Kolomb öncesi dönemde kurulmuş Kuzey Amerika’nın en ünlü kentidir.

Uxmal: Kristof Kolomb öncesi kurulan bu nadir bölgede Maya insanlarına özgü birçok kalıntıyı yakından inceleme fırsatını bulabilirsiniz.

Cancun: Dünyanın en büyük ve en uzun pramitlerini bulabileceğiniz Cancun Bölgesinde hem tarihi kalıntıları gezebilir hem de plajda güneş ve kumsalın tadını çıkarabilirsiniz.

Cozumel: Sualtı dalgıçlarının gözde mekanı olan Cozumel bölgesinde kendinizi denizin mavi sularına bırakabilirsiniz.

Mexico City: Unesco Dünya Mirasları Listesine giren tarihi alanlarıyla Mexico City kesinlikle görülmesi gereken bir şehir.

Tijuana: Meksika’da sanata en çok önem veren şehirlerden biridir. Sanatsal galerileri ve sergileriyle beğeni kazanan bir şehirdir.

Yucatan: müzeler, Sanat Galerileri, Kolonyal Mimari örnekleri, mağaralar, doğal güzellikler, festivaller, plajlar ve tarihi kalıntılarıyla Yucatan, turistlerin gözbebeği olarak nitelendirilen bir şehirdir.

Cuernavaca: Tarihi yapısıyla Meksika’nın önemli şehirlerinden biri olan Cuernavaca, görülmesi gereken şehirlerden biridir.Rengarenk Karnavallarla Eğlencenize Eğlence Katın

Karnavallarıyla ünlü bir ülke olan Meksika’da 1868 yılından beri her şubat ayında düzenlenen Carnival Huejotzingo’ya kesinlikle katılmalısınız. Puebla kentinde düzenlenen karnavalda tarih olaylar yeniden canlandırılır. Meksika tarihi karnavalla yeniden canlanır. Meksika’nın diğer önemli karnavallarından biri de Iztapalapa Karnavalıdır. Ülke topraklarındaki en esti topluluklara adanan bu karnavalda yaklaşık 200 bin katılımcı önünde dans edilir ve müzik performansları sergilenir. Ülkenin en büyük müzik festivali de Acapulco’da düzenlenen Acafest’tir. Bu festivalde 24 saat boyunca müzik performansları sahnede yerini alıyor, size de eğlencenin tadını çıkarmak kalıyor. Meksika mutfağıyla da ünlü bir ülke olduğu için yemek festivallerine kesinlikle katılmalısınız. Oaxaca bölgesinde düzenlenen Gulaguetta Festivalinde birbirinden güzel lezzetlerle tanışabilirsiniz. Puerto Vallarta Yemek Festivaline de katılarak ilginç yemeklerle tanışabilir ve Meksika mutfağının en seçkin örneklerini tadabilirsiniz. Yurt dışı turların en farklı özellikler ile sizi tanıştıracağı kesindir.

Her yıl Kasım ayında düzenlenen ve ortalama 35 bin kişinin katıldığı Puerto Vallarta Festivalinde peynir ve şarap tadımı yapılmaktadır. Ülkenin en önemli tiyatro festivaline katılarak birbirinden güzel oyunları sahnede izlemeye ne dersiniz. İnternacional Cervantio Cervantes adına Guanajuato da düzenlenen festivalde İspanyolca oyunlar sahnede yerini alır. Ekim ayında düzenlenen festival ortalama 100 farklı mekanda izleyicilerle buluşuyor. Bunun yanı sıra Her yıl Şubat ayında Mexico City’de düzenlenen Meksika Uluslararası Film Festivali de ülkenin en popüler festivallerinden biridir.  

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.