Hindistan’dan Ne Alınır?

Hindistan, büyük bir coğrafyaya sahip olmasının yanı sıra muhteşem güzelliklere, tarihe, farklı kültürlere de ev sahipliği yapmakta. Bu ülkenin gezilip görülecek birden fazla noktası bulunuyor. Tüm bunları gezip gördükten sonra dönüş yolculuğu için bazı hediyeler satın alabilirsiniz.

Hindistan Turları sırasında  hangi hediyelikler alınabilir sorusuna yanıt vermeye çalışacağımız ve rehber niteliği taşıyan bu yazımızda hediyeliklerin detaylarını öğrenebilirsiniz.

Çay
Çay, Hindistan yaşamı için özel bir yere sahiptir. Darjeeling, Nilgiri, Kerala, Dooars ya da Assam’a gitme fırsatı bulursanız hem çayın yetiştiği alanları görebilir hem de çayı deneyim satın alabilirsiniz. Gövdeli, yumuşak ve matlı bir yapıya sahip olan Hindistan çayları, aromalarıyla dikkat çekmektedir. Siyah çayın en lüks hali olarak bilinen Darjeeling ise damakta limonumsu bir tat bırakıyor ve harika aromasıyla dikkat çekiyor. Kendiniz veya sevdikleriniz için çay getirebilirsiniz.

Ayurvedik ürünler
Cilt bakımı ve bitkisel takviyeler için Hindistan adeta bir cennet. Yeşil çaydan kınaya, safrandan papaya ve karanfile kadar pek çok farklı karışımdan yapılan ürünleri kolaylıkla temin edebilirsiniz.  Ülkenin her yerinde bu gibi ürünlerden satın alabilmeniz mümkün.

Baharat
En bilinen baharatlardan hiç bilinmeyen baharatlara kadar pek çok farklılığı Hindistan’da bulabilirsiniz. Adeta bir baharat cenneti olan bu ülke de pek çok hastalığa şifa olabilecek baharatları getirebilmeniz mümkün olacak. Özellikle ülkenin farklı şehirlerinde kurulan baharat pazarları mutlaka görülmesi gereken yerlerin arasında bulunuyor.

Aranmula Kannady
Bir çeşit özel el yapımı aynadır. Camın arkasına gümüş kaplama sıvanarak değil, parlatılan bir metal alaşımdan yapılan bu özel aynalar, sadece Kerala’nın Aranmula kasabasında elde üretiliyor.  Dünyanın başka hiçbir noktasında karşılaşmayacağınız bu aynalar özellikle bayanlar için çok ideal hediyelikleri oluşturmaktadır.

Kurulan yerel pazarlarda daha farklı ürünlere ulaşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken ne alacağınıza karar vermek olacaktır. Dönüş yolculuğunda gerek anı gerekse de sevdikleriniz için hediye olarak seçeceğiniz bu ürünler, farklılığı size sunacaktır. Yurtdışı turlar ve seçtiğiniz bölgeye göre özelliklerde sizi bekliyor olacak.

Safarilerin keyfini çıkarın;

Safari yapmak için illa Afrika’ya gitmenize gerek yok. Doğunun parlayan yıldızı Hindistan, farklı güzellikleri ve olanaklarıyla harika tatil fırsatlarını size sunuyor. Bu ülkeye geldiğinizde yapılacak pek çok aktivitenin olduğunu gösterebilir. Safari turları, ülkede özellikle turistler için sıklıkla yapılan bir uygulama.

Bu uygulama sonucunda hem güzel bir deneyimi yaşamış hem de harika zaman geçireceksiniz. Safari uygulamaları bu konuda önemli bir yere sahiptir. Hindistan’ın en renkli eyaleti olarak tanınan Rajastan’ın önemli şehirleri bu gezimizin egzotik durakları önünüze gelecek.

Siz de bu renkli uygulamadan yararlanabilir, harika güzel zaman geçirebilirsiniz. Safariler ile genel anlamda kaplanlardan diğer canlılara kadar muhteşem bir doğa sizi bekliyor olacak.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.