Santorini’ye Ne Zaman Gitmeli?

Santorini Adası büyüleyici güzelliğiyle dikkat çekiyor. Ege denizinde volkanik bir ada olan Santorini, muhteşem güzelliklere sahiptir. Her noktasında adeta romantizm fışkıran bu ada, tarihin derinliklerinden günümüze ulaşan bir yolculuğun izlerini size sunuyor.

Efsanevi yanlarıyla dikkat çeken Santorini adası, farklılıkları size sunarak güzellikler yaşamanıza imkan sağlayacaktır. Türkiye’den kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz bu ada da plajların, muhteşem güzelliklerin, doğallığın, tarihin ve kültürün tüm izlerine rastlayabilirsiniz. Şairlerin dizelerine, ressamların eserlerine konu olan güzellikleriyle dikkat çeken Santorini, enfes bir güzelliği sunarak harika zaman geçirmenizi sağlayacak.

Santorini adası yaz ayları için çok ideal tatil noktalarından birisidir. Yaz aylarında yapacağınız yolculukta çeşitli aktiviteler ile güzel zaman geçirebilme şansına sahipsiniz. Santorini turları sırasında neler yapılır sorusunun cevabı da bu dönemde netlik kazanacaktır.

Volkan boyunca yürüyün;

Santorini adası volkanik bir adadır. Kırmızı ve siyah kayalardan oluşan kaldera, bu muhteşemliği gözler önüne serecektir. Harika zaman geçireceğiniz bu trekking aktivitesinde mükemmel manzaraları görebilme şansına sahip olacaksınız.

Volkanik termal sulara girin;

Santorini adasında yalnızca deniz yok. Volkanik bir bölge olduğu için termal sularda bir hayli popüler. Termal kaplıcalarda günü birlik harika zaman geçirebilir, adanın farklı yüzünde muhteşem bir deneyime ilk adımı atabilirsiniz.

Yaşamın keyfini sürün;

Santorini  adasında yaşam tüm hızıyla devam ediyor. Yaşamın keyfini sürmek ise tamamen size kalmış. İster muhteşem denizin isterseniz de gece hayatının keyfini sürebilirsiniz. Bu ada da yapılacak tüm aktiviteler hayatınız boyunca unutamayacağınız anıları size sunacaktır.

Doğayı  anlayın

Santorini adasının en belirgin yanı, muhteşem güzellikleridir. Harika tatil deneyimi yaşayabileceğiniz bu ada da fırsatlarla dolu bir dünyanın kapılarını aralayabilirsiniz. Kırmızı sahil ve beyaz sahil, muhteşem güzellikleriyle sizi bekleyecek. Tüm  bu güzellikleri görüp mükemmel zaman geçirebileceğiniz imkanlar her türlü güzelliği önünüze getirecektir. Santorini gezilecek yerler listesi yapmak şart! 

Gün batımı geleneği
Santorini  adasında yapılması planlanan en güzel etkinlik gün batımını izlemek olacaktır. Avrupa’da gün batımını izleyebileceğiniz en güzel nokta olarak anılan Santorini  adası, her yıl sırf bu güzelliği görmek isteyenlerle dolup taşıyor. Yunan Adaları Turları da en çok romantik seçenekler ile doludur. 

Santorini’nin saklı cevherleri

Finikia’nın şaraphaneleri
Ada, şaraplarıyla ünlüdür. Muhteşem lezzetiyle dikkat çeken bu şarapları gurme  olarak tadabilirsiniz. Finikia’nın şaraphanelerine ulaşmak için ister kısa bir yürüyüş yapın isterseniz de ATV tarzında bir araç kiralayarak hızlı bir ulaşım sağlayın.

Orta çağ başkenti
Fira ve Imerovigli’den görünen Skaros bölgesi, deniz seviyesinden 330 metre yükseklikte kendine yer bulmuştur. Santorini adasının ortaçağdan kalma bölümlerin oluşturan bu bölge, harka güzellikleri ve panoramik manzarasıyla sizler büyülemeye yetecektir.

Tüplü dalış yapın;

Santorini’nin en özel yanlarından bir tanesidir dalış organizasyonları. Zira bölgede çok sayıda batık vardır. Bu durum dalış için özel bir ilgiyi size sunacaktır. Tirasya’daki Cape Tripiti, Taxiarchis’teki gemi kalıntısı, Palia Kameni, Adiavatis kayalığı, Mesa Pigadia’daki mağaralar ve Akrotiri’deki “Hint kayası” dalış için ideal noktaları oluşturmaktadır.

Farklı güzellikleri ve birbirinden etkileyici bölgeleriyle dikkat çeken Santorini adasının muhteşem doğasında harika zaman geçirebilirsiniz. Aşıkların şehri olarak anılan bu bölgede en güzel manzaralar, muhteşem deneyimler ve fırsatlar sizi bekliyor olacak. Tek yapmanız gereken bu güzelliklerin keyfini sonuna kadar sürmek ve hissetmek olacaktır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.