Japonya’da Alışveriş

Tarihi yapısı, tapınakları, müzeleri ve doğal güzellikleriyle Dünya’nın en güzel bölgelerinden biri olan Japonya’da hediyelik konusunda oldukça zorlanacaksınız. Çok fazla çeşit ve birbirinden güzel eşyaları satın alabileceğiniz açık hava pazarlarında ne alacağınıza karar veremeyeceksiniz.  Boyanmış ipekten yapılan Kimonolar ülkenin en gözde hediyelik eşyaları arasıdır. Çok pahalı olan bu kimonoların ikini ellerini daha ucuz fiyatlarla 10 Bin yen civarında bir rakamla satın alabilirsiniz. Japonya turları için en merak edilen tabi ki bu detaydır.

Edo dönemine ait ahşap baskı işleri de en güzel hediyeliklerden biridir. Törenlerde kullanılan oyuncak bebeklerde kesinlikle görmeniz gereken hediyelik eşyalardan biri diyebiliriz. Ülkede bulunan küçük dükkanlarda birçok farklı çeşit ve modelde oyuncak bebek bulabilirsiniz. Binlerce yıl öncesinden günümüze kadar gelen çanak çömlek yapımı da hediyelik konusunda güzel bir tercih olabilir. Alışveriş merkezlerinde bir çok seramik ürün bulabilir ve alacağınız seto, bizen, şigaraki, mino, kutani ve raku modellerinden birini evinizin en güzel yerinde sergileyebilirsiniz. Bitki liflerinden yapılan Japon Kağıtları da alınabilecek en güzel hediyeliklerden biridir. Yüzyıllar öncesinden günümüze kadar gelen bu bitki liflerinden yapılan kağıtlar oldukça yumuşak ve dayanıklıdır. Bu kağıtlarla yüzlerce çeşit dekoratif ürünler ortaya çıkarabilirsiniz.

1893 yılından beri Japonya’da kültür incisi yetiştiriliyor. Sizde bu güzel incilerden oluşan takı ve tasarımlardan alarak güzel bir takıya sahip olabilirsiniz. Bütün bunların ötesinde ülke kültürünü bulabileceğiniz el sanatları ürünlerinden alarak çok daha uygun fiyatlarla güzel hediyeliklere sahip olabilirsiniz. Tokyo’daki Geleneksel Japonya El Sanatları Merkezinden birbirinden güzel el sanatlarından dilediğinizi alabilirsiniz.

Spor Coşkusu Japonya’da Yaşanır

Spor alanında da oldukça zengin bir alana sahip olan Japonya’da at yarışları, basketbol, beyzbol, buz pateni, futbol, güreş, voleybol ve motor sporlarından dilediğinize katılarak eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz. Spor konusunda aradığınız ne varsa Japonya’da bulabilirsiniz. Sportif faaliyetler konusunda zengin bir alana sahip olan Japonya’da devasa stadyumlarda müsabakalara katılabilir ve heyecana ortak olabilirsiniz. Binlerce sporseverle birlikte el ele, kol kola müsabakaları izleyebilirsiniz. Yurt dışı turlar sırasında farklı müsabakaları izleyebilir, tatilinize farklı bir boyut kazandırabilirsiniz. 

Japonya o kadar güzel müsabakalara ve heyecanlara ev sahipliği yapıyor ki; bu coşku karşısında takımınızın renginin hiçbir önemi yok. Tatilinize güzel bir spor molası verebilir ve dilediğiniz gibi bir gün geçirebilirsiniz.  

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.