Yeryüzündeki Cennet Bahçesi Mauritius

Yer ve Gök mavisinin buluştuğu şehir. Hayal dahi edemeyeceğiniz günbatımlarıyla romantik bir tatil düşünüyorsanız Mauritius en doğru tercih olacaktır. Güzelliğiyle kendisine hayran bırakan Mauritius Turları sırasında kendinizi gün içerisinde kendinizi masmavi sulara bırakacak, akşam vakitlerinde de gün batımını izleyerek sessiz ve romantik bir tatil geçirebilirsiniz. Türkiye ile Mauritius arasında direkt uçuş yoktur ancak Paris ve Dubai üzerinden aktarmalı olarak ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul’dan aktarmalı olarak Mauritius’a uçmak isterseniz yolculuğunuz asgari 20 saat sürecek. Mauritius’un resmi bir dili yoktur. Yerel halk tarafından İngilizce ve Fransızca dilleri rağbet görüyor.

Yerel halkın yarısı Hinduizm’e diğer yarısı da Hristiyanlığa inanıyor. Güney Yarım Kürede yer alan Mauritius’ta tropikal iklim hakimdir. Bu nedenle mevsimler geçişler çok az hissedilir. Eylül ve Aralık aylarını kapsayan İlkbahar dönemi Mauritius seyahati için en güzel zamandır. Dünyanın en güzel plajlarına sahip olan Mauritius’u diğer ülkelerden ayıran en önemli özelliği renkli festivalleri, özgün mimarisi, doğal parkları, tropik ormanları ile kültürel ve doğal hazineleridir.

Mauritius’un başkenti Port Louis’tir. Toplamda adanın birleşimiyle oluşan Mauritius’un diğer adaları, Rodrigues, Agalega Adaları, Cargados ve Carajos adalarıdır. Siz de Port Louis’i gezinerek tatilinize farklı bir boyut katabilirsiniz.

Port Louis: Su sporu ve doğasıyla ziyaretçilerini karşılayan Port Louis’te safari turlarına katılarak heyecanlı dakikalar geçirebilirsiniz.   

Masmavi Denizin Kollarına Bırakın Kendinizi

Masmavi suların yanı başında güneşlenmek ve açık denizlere yelken açmak istiyorsanız Mauritius tatili tamda sizin için. Mauritius’a adım attığınız an itibariyle iş yoğunluğu ve stresini atacak, doğal güzelliklerle zaman geçirmenin sevincini yaşayacaksınız. Sizi adeta sarmalayan Hindistan cevizi, palmiye ve casuarina ağaçları altına uzanın ve temiz havanın tadını çıkarın. Sadece sahilde uzanıp keyif yapmak isteyenler için değil, ayrıca masmavi sulara açılıp balık tutabilir, kraterleri, şelaleleri, dev zambakları ve binbir çeşit kuşun yaşam alanı olan ormanları gezinebilirsiniz. Sizin için düzenlenen aktivitelerle her gününüzü dolu dolu geçireceksiniz.

Vahşi Doğal Güzellikleriyle Mauritius

Sadece deniziyle değil, vahşi doğal güzellikleriyle de gezginlerin en çok tercih ettiği ülkelerden biri olan Mauritius’ta adanın kuzeydoğusunda yer alan Rodrigues bölgesinde bulunan, mercan kayalıkları ile korunan geniş lagün dramatik sarp kayalara tırmanabilir, metruk sahillere ve ıssız adacıklara yürüyüş yapabilirsiniz. Lagünde yer alan Ile Cocos ve Ile aux Sables adacıkları dalış ve snorkel sporları için dünyanın en güzel bölgeleri olarak kabul ediliyor. Bu bölgelere her yıl binlerce sporcu gelerek su sporlarının tadını çıkarıyor. Doğal havayı soluduktan sonra geçmişe doğru biraz yol almaya ne dersiniz? Hindu Kali tapınağını gezinerek Mauritius’un tarihi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hindu Kali tapınağında ateşe yürüyün

Her yılsonunda Hindu Kali tapınağında ateşe yürüme seremonisi düzenleniyor. Eğer yılsonunda Mauritius’ta tatil yapacaksınız ateşe yürüme seremonisini muhakkak görmelisiniz. Farklı bir kültürün parçası olan ateşe yürüme seremonisine katılarak siz de ateş üstünde birkaç adım ilerleyebilirsiniz. Şubat ayı ile Mart ayı arasında kutlanan Hindu Mara Shivarati festivaline katılarak tatil keyfinize keyif katabilirsiniz. Hindu Mara Shivarati festivali kapsamında yerel halk tanrı Shiva’ya rengârenk çiçekler ve meyveler sunuyor, tütsü kokuları içinde dualar ediyor. Bu otantik havayı yaşamak ve festivallerle tatilinizi daha unutulmaz hale dönüştürmek sizin elinizde. Triolet kasabasında ise ünlü Hindu tapınağı Maheswarnath’i ziyaret ederek güzel vakit geçireceksiniz.

Doğal Güzelliklerin tadını çıkarın

Adanın en büyük iki doğal güzelliği Trou aux Cerfs krateri ve de rengarenk Charamel tepeleri ve şelalelerini muhakkak gezinmelisiniz. Dünyanın en büyük botanik bahçesi olan Pampelmousses Botanik Bahçesinde 500 çeşit bitki, ağaç, baharat ve dev nilüferler ve zambakları yakından inceleyebilirsiniz. Yürüyüş ve tırmanış için ideal bir doğal park olan Black River Gorges, muhteşem ormanları nesli tükenmekte olan türünün nadir örneği bitkiler, çiçekler, orkideler ve kuşlara ev sahipliği yapıyor. Ile aux Aigrette adasında yer alan doğal parkta türünün son örneği pembe güvercinler, yeşil geckolar, dev Aldabra kaplumbağaları ve kerkenez şahinlerini görebilirsiniz. Dünyada nadir görülen bu canlıları yakından görme fırsatını kaçırmayın. Mauritius’ta bu ilginç canlılarla hayatınızın en güzel dakikalarını geçirebilirsiniz. En ilginç yurt dışı tur deneyiminizi yaşadığınız kesin.

Rengarenk teknelerle maviye açılın

Mauritius’ta rengarenk teknelerle denize açılıp güzel bir gezintiye çıkabilirsiniz. Tekne gezintisinin ardından kumsala uzanın ve yanı başınızda pişirilen tane deniz mahsulleriyle güzel bir yemek keyfi yapın. Ahşap teknelerle gün batımında gezintiye çıkın ve muhteşem gökyüzünü keyifle izleyin.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.