Lübnan Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ortadoğu’nun muhteşem güzelliğidir Lübnan. Eşsiz deneyimleri yaşayabileceğiniz, harika fırsatları değerlendirebileceğiniz, tarihin, sanatın ve kültürün en güzel kesişme noktasındadır. Doğu Akdeniz’in muhteşem güzelliklerini yansıtan bu ülke, harika bir tatil deneyimi yaşamanıza imkan sağlıyor. Deniz, güneş ve kum üçlüsünün tadını çıkarabileceğiniz enfes ülkelerden birisi olan Lübnan’ın keyfini ister yaz isterseniz de kış aylarında çıkarabilmeniz mümkün olacaktır.

Kış aylarında dahi sıcaklığın 20 derecelerde olması, bu ülkeyi özel kılan yanlardan yalnızca bir tanesidir. Kısaca bahsetmek gerekirse tadına doyum olmayan bir lezzete benzeyen Lübnan, içinde hem Akdeniz, hem Arap hem de Avrupa kültüründen hoş tatları barındırıyor. Bu lezzetin içerisine eğlence, tarih, kültür ve sanat gibi objeleri de katan Lübnan Turları ile  her şey istediğiniz güzellikte devam edecektir.Lübnan’da en dikkat çeken yan, yıllarca devam eden savaşa rağmen insanların hoş görü ile yaklaşması olacaktır. Arap kültüründe başka hiçbir nokta da göremeyeceğiniz bu özellik sayesinde mükemmel zaman geçirebilme imkanına da kavuşmuş olacaktır. Günlük hayatlarında özgür olmaya dikkat eden Lübnanlılar, gece hayatında ise sınırları zorlayan bir yapıya bürünüyorlar. Saf zeytinyağlı ürünleriyle gerçekten efsane bir mutfağa sahip olan Lübnan, muhteşem bir lezzet şölenine sizleri davet ediyor. Lübnanlılar az da olsa Fransızca ve İngilizce bilen bir nasla sahip. Arapçanız olmasa dahi halk ile anlaşmak son derece kola. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına vize uygulamayan bu ülke, hafta sonu kaçamakları için ideal bir destinasyondur.

Niye Gidilir?

Lübnan denilince akla gelen yer Beyrut olacaktır. Uzun yıllar süren savaşın yaralarını kapattıktan sonra eski ihtişamlı günlerine geri dönen bu şehir, doğu Akdeniz ve orta doğunun en hareketli bölgelerinden birisini oluşturuyor. Burası gece hayatının da merkezi konumunda bulunuyor. Solider Meydanı, Yıldızlar Caddesi ve Eski Saat Kulesi Beyrut’un ihtişamını gösteren önemli yapılar arasında kendine yer buluyor. Beyrut’a yarım saat uzaklıkta bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan 7000 yıllık antik kent Baalbek (Byblos), tarih meraklıları için unutulmaz bir mekan.Muhteşem güzellikleriyle dikkat çeken bu ülke de harika zaman geçirmenin birden fazla yolu var. Beyrut, sabahları uyuyup akşamları gezilecek bir şehirdir. Eğer amacınız yalnızca eğlenmek ise Beyrut en ideal nokta olacaktır. Denizin, kumun veya güneşin keyfini çıkarmak da yine tamamen size kalmıştır. Hangisini tercih edeceğinize ise siz karar vereceksiniz. Bir yanda harika tarihi, kültürü ve sanatıyla Beyrut’un muhteşem gece hayatı, diğer yanda deniz kum ve güneşiyle eşsiz Akdeniz sahilleri. Yurt dışı turlar ile bu yılın en güzel tatil zamanlarını değerlendirebilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.