Meksika’dan Ne Almalı?

Maya kültürüne ev sahipliği yapan ve gizemini hala koruyan Meksika’da ağırlıklı olarak su sporlarına yer veriliyor. Masmavi denizinde dilediğiniz gibi sörf, yüzme, yelken, bot ve kayak sporlarıyla tatilinizi eğlenceye dönüştürebilirsiniz. Su altı ve su üstü sporlarının etkinliklerine katılarak kendinizi mavi suların kollarına bırakabilirsiniz. Meksika Turları kesinlikle göz atmanız gereken en önemli detay!

Sualtındaki Heykel Müzesini Gezmeye Ne Dersiniz

Meksika kültürünü pek yansıtmayan, henüz yeni kurulmuş bir şehir olan Cacun, adeta turistlerin akınına uğruyor. Cancun şehri, dünyanın en büyük sualtı heykel müzelerinden birine, Musa’ya ev sahipliği yapıyor. Sualtı heykel müzesine dalış yaparak, 4 ila 8 metre arasında değişen derinliklere yerleştirilen yaklaşık 450 gerçek boyutlu insan figürünü yakından inceleyebilirsiniz. Deniz altında kurulan bu eşsiz sergiyi dalgıçların yanı sıra şnorkellilerin de ziyaret edebilmesi için heykeller dört ve sekiz metre derinliklerindeki iki ayrı galeride toplanmış.

Bu dünyada benzeri görülmeyen müzenin 420 m2’lik çorak bir deniz yatağına yayılıyor. Ayrıca müzeye ait parçalar özel malzemesi sayesinde doğal hayata uyum sağlayarak, yapay resif görevi de görüyor. Ayrıca mercanlar ve çeşitli deniz canlılarının heykellerin üzerine yuvalanıp, onları ev edinmeleri, olağanüstü diyebileceğiniz bir görüntü oluşturuyor. Yılda Bir milyon turist sualtı müzesi için Cacun şehrine akın ediyor. Ayrıca Yurt dışı turlar arasında olan Meksika ile ilgili  gezilecek yerler hakkında bilgi toplamaya başlamalısınız. 

Meksika Kültürü El İşlemelerde

Meksika kültürel ve geleneksel yaşam tarzının yanı sıra modaya uygun tekstil ve aksesuar alanından da meşhurdur. Gerek geleneksel kıyafetler ve takılar gerekse yeni nesil aksesuarlarla tezgâhları göz kamaştırıyor. Aradığınız herşeyi Meksika sokaklarında bulmak mümkün.

Geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Meksika ‘ya sadece alışveriş tutkusu için bile gidilebilir. Hayvan figürleri, çanak çömlekler, kovboy ayakkabıları, geleneksel şallar, salaş kıyafetler, değişik tarzlara hitap eden şapkalar ve bunlar gibi binlerce hediyelik eşya Meksika’da. Geleneksel yanı ağır basıyor olsa da Meksika sokaklarında gezerken kendinizi modanın en trend butikleri arasında kaybedebilirsiniz. Sevdiklerinize hediye ararken zorlanmayacaksınız. Her keseye her zevke hitap eden hediyeler bulabilir hem kendinizi hem sevdiklerini mutlu edebilirisiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.