Samos Adasına Ne Zaman Gidilir?

Samos, bir diğer adıyla Sisam adası, Yunan adalarının en etkileyici yanlarını oluşturan bu adalar, farklı güzellikleri sunarak harika bir tatil yapmanıza imkan tanıyor. Egenin en muhteşem güzelliklerini barındıran Samos adası, gece hayatı ve harika plajlarıyla mükemmel bir deneyim yaşamanıza imkan sağlayacaktır.

Ege denizinin Kuzeydoğusunda yer alan Samos adası, muhteşem orman alanları, zeytin bahçeleri, üzüm bağları ve harika güzellikleriyle dikkat çekecektir. Samos adası, farklı güzellikleri barındırır. Harika fırsatları değerlendireceğiniz bu adaya ulaşım Türkiye’den son derece kolaydır. Özellikle mavi tur organizasyonlarının uğrak yeri olan Samos adası, harika deneyimler yaşayabileceğiniz mükemmel bir destinasyondur. Samos adasına gidilecek en uygun zaman dilimi yaz dönemi olacaktır.

Samos adasında harika bir gezinti yapabilirsiniz. Adanın pek çok arkeolojik alanında tarihin izlerini bulabilir, doğal güzelliklerinde ise muhteşem bir deneyim yaşayabilirsiniz. Polykrates, Antik Tiyatro, Roma Hamamları ve tüm zamanların en büyük mühendislik harikalarından biri olan Eupalinos Tüneli gezip göreceğiniz başlıca alanlardır. Yine Yunanistan’ın en büyük tapınaklarından biri olan Hera Tapınağı ve etrafındaki kutsal alan görülmeye değerdir. Samos gezilecek yerler listesi yapmanızı da tavsiye ederiz. Samos turları arasından en dikkat çekici yanlarından bir tanesi plajları olacaktır. Kilometrelerce uzunluğunda ki bu plajlarda güzel zaman geçirebilme şansına sahip olabilirsiniz. Kalabalık plajlardan el değmemiş yerlere kadar pek çok alternatif sizi bekliyor olacak.  Adanın Kuzey kıyısında, popüler Kokkari ve Agios Konstantinos’a kadar uzanan daha sessiz komşu sahilleri Lemonaki, Tsamadou, Tsambou gibi plajların keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Sisam adası şarabıyla ünlüdür. Bu bölgeye geldiğiniz de gurme lezzet olarak değerlendirebileceğiniz şarap hem farklı bir lezzeti, hem farklı bir kültürü sizlere sunacaktır.

Dayanıklı Sisam gemileri
Sisam adası gulet yapımında önemli bir yere sahiptir. Adaya ulaştığınız andan itibaren guletle gezilere çıkabilirsiniz. Sisam adasında bulunan çam ağaçları diğer bölgelere nazaran daha iyi koşullara sahiptir. Bu durum tekne yapımının gelişmesine sebep olmaktadır.

Bin yıllık tersahe;

Sisam, diğer adıyla Samos adasında tersaneler önemli bir yere sahiptir. M.Ö. 6. yüzyılda Ege sularını domine eden antik Samaine’lerden buharlı gemilere kadar, Sisam gemileri hep üstün nitelikleriyle bilinmektedir.  Agios Isidoros’ta bu dönemden kalma bir tersaneyi görebilirsiniz.Dağ köylerini gezin;

Samos adasında kısa gezintiler için dağ köylerini tercih edebilirsiniz. Muhteşem güzelliklerin ışığında yapacağınız bu yolculukta yeşil alanlar üzerine kurulmuş dağ köylerini görebilir ve harika manzarasında güzel zaman geçirebilirsiniz. Doğanın keyfini çıkarmak için tam da yeri sayılacak bu köyler, muhteşem zaman geçirmenizi sağlayacaktır.  

Pisagor Mağarası

Mt Kerketea eteklerinde bir mağara bulunur ki bazı kaynaklara göre Pisagor tiran Polykratis’ten kaçarken burada saklanmıştır. 300’ün üzerinde basamak ile çıkarak bu muhteşem mağaraya ulaşabilirsiniz. Ünlü matematikçi Pisagor’un burada saklandığı rivayet edilir. Farklı bir deneyim için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Samos adasında genel itibarla denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Muhteşem güzellikleri size sunan bu ada, farklı kültürleri de beraberinde getirecek ve harika zaman geçirmenize imkan sağlayacaktır. Samos adasının muhteşem güzelliğinde geçireceğiniz tatil ile hayatınız boyunca unutamayacağınız bir güzelliği yaşayabilirsiniz. Yunan adaları turları için şimdi doğru zaman.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.