Midilli’den Ne Alınır?

Midilli, harika bir destinasyondur ve eşsiz güzellikleriyle tatilcilerin beğenisini kazanmayı bilmiştir. Birbirinden farklı noktalarda mükemmel zaman geçirmenize imkan tanıyacak olan Midilli, gerçekçi güzellikleriyle diğer Yunan adalarından ayrılmasını biliyor.

Midilli Turları  sportif anlamda aktivitelerin sürekli yapıldığı adaların başında kendine yer buluyor. Dört bir yanı deniz ile çevrili olan Midilli, sportif etkinlikleri genellikle su sporlarına yönelik gerçekleştiriyor.

Su sporlarında önemli sporcular yetiştiren ve yediden yetmişe her insanın faydalandığı bir takım güzellikleri sunan bu ada, her an etkinliğin gerçekleşeceği olanakları sunuyor.

Dalış ada halkı ve ziyaretçiler için oldukça önemli konuların başında geliyor. Ege denizinin muhteşem güzelliğinde dalış organizasyonları gerçekleştirmek ve bu organizasyonlara katılım sağlamak son derece güzel bir doğayı size sunacaktır. Size kalansa bu doğanın keyfini çıkarmak olacak. Kademeler halinde gerçekleştireceğiniz dalış organizasyonu, farklılıkları sunmak için ideal yöntemlerden bir tanesidir. Denizin metrelerce altına dalarak harika bir deneyime ilk adımı atabilirsiniz.

Midilli’de yapabileceğiniz diğer etkinlik ise bisiklet yarışları veya trekking organizasyonları olacaktır. Doğa sporlarına yönelik gerçekleşecek bu organizasyonlarda güzel zaman geçirebilmeniz mümkün olacaktır.

Midilli hediyelik seçimi;

Midilli, Yunan adaları arasında en dikkat çekenlerden bir tanesidir. Muhteşem doğanın eşsiz güzelliğini size sunan Midilli, farklılıklarıyla nam salmasının yanı sıra harika zaman geçirmek için de tercih edilebilir.

Midilli’de harika bir tatil geçirdikten sonra dönüş yolculuğu hazırlıklarına başlayabilirsiniz. Bu hazırlıkların en belirgini hediyelik seçimleriyle kendini belli edecektir. Midilli’de hediyelik almak isterseniz en güzel dükkanların Ermu caddesinde olduğunu bilmeniz lazım. Limanda bulunan kubbeli devasa kilisenin başlangıç noktası olduğu Ermu caddesinde her türlü hediyeliği ve sanat ürünlerini kolaylıkla bulabilmeniz mümkün.

Midilli’de Uzo alabilirsiniz. Frappe’dren sonra Yunanların milli içkisi olan Uzo, muhteşem mezeler ve harika yemeklerle birlikte tüketebileceğiniz Yunan içkileridir.

Adanın önemli hediyeliklerinden bir tanesi de Sardalye’dir. Adanın ter  temiz koylarında çıkan Sardalye balığı önce tuzlanıyon sonra ise lakerdalarını yapıyorlar. Sevimli konservede satılanlar işte bu tuzlanmış sardalyeler Uzonun yanında iyi gidiyor.

Kefalotiri peyniri de alınabilir. Peynir yapıldıktan sonra zeytin yağında bekletiliyor. Eğer düzgün bir peynir aldıysanız Yunanlılar bu peynirin 5 yıl dayanabileceğini iddia ediyor. İster taze, ister eski fark etmez, meze olarak kullanılan bu ürün, harika bir tadı damağınıza veriyor.

Midilli’de her şeyin reçeli yapılıyor. Antep fıstığından kayısıya kadar her türlü reçeli bulmak mümkün.  Tabii ki en önemli unsur zeytin yağı olacaktır. 13 milyonun üzerinde zeytin ağacının bulunduğu Midilli’de zeytin yağı almadan dönmek olmaz. Yunan Adaları Turları ile tercihlerinizi hemen yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.