Ukrayna Gezilecek Yerler

Ukrayna, harika doğası, muhteşem olanakları, gece yaşantısı ve tarihi yanıyla her yıl 20 milyonun üzerinde turiste ev sahipliği yapıyor. Birbirinden özel fırsatların sizi beklediği bu ülkede her insanın tercihine uygun bir tatil fikrine kavuşabilirsiniz. Avrupa’nın en kalabalık turist çeken ülkelerinden birisi olan Ukrayna’nın Türk ziyaretçileri de bir hayli fazla.

Doğu Avrupa’nın en ideal tatil bölgelerinden birisi olan Ukrayna’da ne ararsanız onu bulabilirsiniz. Eğer amacınız deniz ise Odessa kıyılarında harika zaman geçirebilirsiniz. Tarih ve kültür için Kiev, sanat için Lviv gibi şehirleri tercih edebilme şansına sahipsiniz. Genel anlamda keyif alarak gezebileceğiniz ülkelerden birisi olan Ukrayna Turları, farklı yapıları sizler için sunacaktır.

Ukrayna kış aylarını soğuk yaşayan bir ülkedir. Bu sebepledir ki ideal tatil zamanını bahar veya yaz aylarına getirmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Kış aylarında -30’lara kadar düşüş gösteren hava sıcaklığı, istenileni size sunmayacaktır. Bu sebeple tatil için yaz aylarını tercih etmeniz daha makul olacaktır.

Ukrayna hakkında oluşturulan ve rehber niteliği taşıyan bu yazıda ülkenin konumu, tarihi, mimarisi, iklimi, nasıl gidildiği, yemekleri, içecekleri, nerelerde kalınabileceği, gezilecek ve görülecek yerleri, kentleri, gece hayatı ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

Ukrayna’da görülebilecek pek çok nokta bulunmaktadır. Eğer maceracı bir yanınız var ise Karpat dağları ilk görmeniz gereken yerleri oluşturacaktır. Ukrayna’nın Karpat Dağları kayak, doğa yürüyüşü, tırmanış, balık avcılığı için uygun mekanları bulundurmaktadır. Eğer tam tersi bir tatil düşünüyorsanız Odessa kıyılarını tercih edebilirsiniz. Bu bölge de yaz dönemi boyunca tatilcilerin yoğun uğrak noktaları arasında bulunmaktadır.

Kiev’i feth edin;

Kiev Ukrayna’nın başkenti ve en büyük şehri olarak biliniyor. Çok özel bir şehir olarak Kiev, farklı güzellikleri yaşamanız için en ideal tatil noktalarından birisi olarak karşınıza çıkacaktır. Geniş caddeleri ve şık mimari yapıya sahip binalarıyla harika bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyan Kiev, göz alıcı güzelliğiyle muhteşemlikleri yaşamanıza imkan verecektir. Unutmayın Kiev veya Ukrayna’nın diğer şehirleri için artık vize gerekmiyor.

Lviv’de sanatın kalbine yolculuk yapın;

Ukrayna’nın önemli şehirlerinden bir tanesi de Lviv olacaktır. Lviv, muhteşem güzellikleriyle dikkat çeken bir yapıya sahiptir. Özellikle sanatsal faaliyetlerin ön planda olduğu bu şehir, farklılıklarıyla sizi büyülemeye yetecektir.

Elbette ki Ukrayna’da tatil olanakları bunlarla sınırlı değildir fakat daha fazla alternatif için sizin düşünceniz ilk sırada kendine yer bulacaktır. Ukrayna’yı ziyaret etmek isterseniz yapmanı gereken doğru zamanda doğru yerde olmak olacaktır. Zira Ukrayna kış dönemlerin oldukça sert ve soğuk geçirir. En ideal dönem ilk bahar veya yaz ayları olacaktır.

Ukrayna’nın hangi şehrine giderseniz gidin savaşın izlerini sonuna kadar hissedebilirsiniz. Hemen her kentinde bir II. Dünya Savaşı müzesi ya da anıtı bulunur ki buralar da görülmeye değer yerlerden.  Çok fazla bilinmeyen, küçük ve şirin bir kıyı kasabası olan Balaklava da fırsatınız varsa görmeniz gereken yerlerden. Burada Sovyetler dönemine ait nükleer denizaltı üssü var ve burası en şiddetli nükleer saldırıya bile dayanabilecek kadar sağlam. Türk izlerine ulaşmak isterseniz Bahçesaray’a gitmenizde fayda olacaktır.

Ukrayna’nın bu denli tercih edilir bir yer olmasında ki asıl sebep, farklılıkları sunabilmesidir Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine ek olarak gece hayatıyla da ünlü olan bu ülke, her insanın aradığı eğlenceleri sunabilecek güzelliktedir ve farklılığın en güzel resmini yansıtmaktadır.

Kısaca bahsetmek gerekirse Ukrayna tatilinde tüm ihtiyaçlarınızı kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken bu ülkede keyifle gezmek olacaktır. Yurtdışı turlar ile seçimlerinizi hemen yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.