Kıbrıs’ta Ne Yapılır?

Akdeniz’in en büyük adalarından biri olan ve ülkemizde yavru vatan olarak tanınan Kıbrıs bir Akdeniz adası olmanın tüm avantajlarını ve güzelliklerini taşıması sebebiyle tabi ki özellikle de ülkemizde çok tercih edilen bir tatil destinasyonu. Kıbrıs otelleri zaten yaz döneminin vazgeçilmezleridir. Kıbrıs kendine has doğası, havası, gezilip görülecek doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra eğlence hayatı ve kumarhaneleri ile de ünlü ve tüm bunlar adanın her daim popüler bir tatil noktası olmasını sağlıyor. Bu güzel Akdeniz adası tabi ki sayısız yapılacak şey ile dolu. Kıbrıs’ta ne yapılır diye düşünüyorsanız bilmelisiniz ki Kıbrıs her yaşa, tarza ve isteğe hitap eden yapılacak şeylerle, gezilecek yerlerle, tadılacak lezzetlerle dolu.

Kıbrıs’ta nereye gidilir?

Kıbrıs’ın başta başkenti olmak üzere tüm kentleri gezip görmeye değer. Ancak başkent kıyıdan içeride kaldığı için yaz aylarını denize girerek geçirmek isteyenlere pek de uygun değil. Başkenti yazdan çok bahar ve gezi tatilleri için tercih etmek daha makul. İşte Kıbrıs’ta gidebileceğiniz yerler.

  • Lefkoşa
  • Gazimagosa
  • Girne
  • Bafra

Bu şehirlerin her birinde tarihi ve doğal güzellikler sizi bekliyor. Kıbrıs’a gideceğiniz mevsime ve burada ne yapmak istediğinize göre bir hedef seçebilir ya da uzun bir seyahat planlayarak tüm bu şehirleri karış karış gezerek bu güzel Akdeniz adasını yakından tanıyabilirsiniz.

Kıbrıs’ta nerede kalınır?

Tümü turistik olan Kıbrıs’ın bu nedenle her şehrinde çok sayıda kalacak yer bulunuyor. Kumarhaneleri ile ünlü olan adada kumarhanelerin de yer aldığı birçok beş yıldızlı otel var. Elbette daha hesaplı tatiller yapabileceğiniz üç dört yıldızlı oteller, moteller ve pansiyonlar da var Kıbrıs’ta. Dolayısıyla adada nerede kalacağınıza karar verirken hem bütçenize hem de tatilde yapmak istediklerinize uygun sayısız alternatif içinden seçim yapma şansına sahipsiniz. Yine de fikir sahibi olmanız için sizlerle Kıbrıs’ın tanınmış otellerinden bazılarını paylaşalım.Kıbrıs otelleri arasından kendiniz için seçim yaparken en konforlu olanları tercih etmelisiniz. Bizim size tavsiyemiz ise Salamis Otel, Nuhun Gemisi Otel, Merit Park, Merit Crystal Cove, Kaya Artemis Kıbrıs.

Bunlar Kıbrıs’ın farklı bölgelerinde bulunan otellerden yalnızca bir kaçı. Ancak yukarıda da altını çizdiğimiz gibi adanın kalacağınız bölgesini belirledikten sonra sayısız otel arasından en uygun olanı bulmanız son derece kolay.

Kıbrıs’ta ne yenilir?

Sanıyoruz Kıbrıs tatillerinin en heyecan verici yönlerinden biri yeme-içme kısmı. Zira Kıbrıs kendine has ve muhteşem mutfağı ile tanınıyor. Gastronomik bir şölen yaşamak için kesinlikle en doğru adreslerden biri olan adada dünya mutfağından örnekler de tadabilirsiniz. Ancak bizce adanın dillere destan yerel lezzetlerine öncelik vermeli ve Kıbrıs’tan her birinin tadı damağınızda kalacak Kıbrıs yemeklerini denemeden dönmemelisiniz. İşte Kıbrıs tatilinize sınırsız bir lezzet katacak olan enfes yerel tatlar.

  • Hellim peyniri
  • Şeftali Kebabı
  • Kıbrıs cacığı
  • Piruhi ya da daha çok bilinen ismi ile Kıbrıs mantısı
  • Kolokas
  • Molohiya
  • Balık
  • Ceviz reçeli

Bu lezzetlerin hepsi harika ancak ceviz reçelinin Kıbrıs’ın en ünlü yiyeceklerinden biri olduğunu eklemeden geçmeyelim. Şayet hayatınızda hiç tatmadıysanız muhtemelen Kıbrıs’a özgü ceviz reçeline bayılacak ve eve dönerken de yanınızda birkaç kavanoz götürmeyi ihmal etmeyeceksiniz. Kıbrıs gezilecek yerler listesi kesinlikle yapmalısınız. 

Kıbrıs’ta nerede denize girilir?

Kıbrıs’ın karadan içeride kalan başkenti Lefkoşa dışında yukarıda saydığımız tim illerinde çok sayıda muhteşem plaj bulunuyor. Kıbrıs plajlarının ortak noktasıysa Akdeniz’i süslemeleri, tertemiz denizi ve harika doğaları. Kıbrıs’ın farklı yerlerinde denize girip güneşlenerek hayatın ve tatilin tadını çıkartabileceğiniz plajlardan bazıları şunlar;

  • Yavuz Çıkarma Plajı ya da diğer ismi İle Escape Beach Club – Girne
  • Palm Beach- Gazimagosa
  • Glapsides – Gazimagosa
  • Acapulco – Girne
  • Altın Kumsal – Dipkarpaz

Bunlar Kıbrıs’ın en ünlü plajları. Tüm bu plajların içinde en güzel olanıysa mitolojide güzellik tanrıçası Afrodit’in doğduğu yer olarak geçen Altın Kumsal. İsminden de anlayabileceğiniz gibi altın rengi kumları olan plaja giderseniz güzelliği karşısında büyüleneceğinizden en ufak bir şüpheniz olmasın.

Kıbrıs gece hayatı

Akdeniz’in en büyük adalarından bir olan Kıbrıs gece hayatı ile de yılın on iki ayı boyunca binlerce insanı kendine çekiyor. Kıbrıs’ın her şehrinde ve başta Lefkoşa’da o kadar çok eğlence mekânı var ki bunlara yazımızda yer vermemiz olanaksız. Ancak şunu söyleyebiliriz; bu muhteşem Akdeniz adasında gittiğiniz her eğlence mekânında sınırsızca eğlenecek ve hayatınızın en güzel gecelerini yaşayacaksınız.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.