Adeta Bir Hayal Dünyası Filipinler’e Ne Zaman Gidilir

Doğal güzellikleri, denizi ve kumsalıyla hayran kalacağınız bir ülke olan Filipinler’de bütün yorgunluklarınızı ve stresinizi bir kenara bıkacaksınız. Öyle ki kumsala uzanıp güneşin ve denizin keyfini çıkarırken her şeyi unutacak kendinizi bu ülkeye ait hissedeceksiniz. Dilediğiniz zaman doğanın gizemli kollarına kendinizi bırakabilir, dilerseniz de tekne gezintisi yaparak tatlı bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Sıcakkanlı insanları, renkli sokakları, gökdelenleri ve ışıklandırılmış sokaklarıyla sizi karşılayan Filipinler’de ülke kültürüne dikkat etmelisiniz. Ülkenin ekonomisi ve yapısı gelişmiş olsa da yerel halk hala kültürüne ve ritüellerine oldukça bağlı bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Özellikle Müslüman halkın yaşadığı bölgelerde İslami usullere ve riayetlere daha fazla dikkat etmeniz sizin için yararlı olacaktır. Önemli tarihi yapılara ve başka yerde göremeyeceğiniz güzellikteki doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Filipinler’de hayal gibi bir tatil yapabilirsiniz. Filipinler Turları bunun için en çok tercih edilenlerdendir. 

Günümüzde hala doğal afetlerle mücadele eden Filipinler’de 186 farklı lehçe ile karşılaşabilirsiniz. Dil, Din ve Kültür bakımından oldukça zengin bir ülke olan Filipinler’de resmi dil olarak İngilizce kabul görmüştür. Uzun savaş döneminin ardından ekonomik anlamda hızlı bir gelişme gösteren Filipinler’de hem devasa gökdelenler altında hızlı bir tatili, hem de deniz, kumsal ve güneş altında rüya gibi bir tatili yaşayabilirsiniz. Ülke yılın her dönemi sıcaktır ancak yağmurla karşılaşmamak için tatilinizi Ocak ve Mayıs ayları arasında planlamanız daha iyi olacaktır. Türkiye’den direkt ve aktarmalı uçuşlarla ülkeye ilk adımlarınızı atabilir ve eğlenceli bir tatile merhaba diyebilirsiniz.  

Bohol: Güzel kumsallarıyla turistlerin gözde şehirlerinden biri olan Bahol’da tatilinize kısa bir mola verip kafanızı dinleyebilirsiniz.

Davao: Denizi, kumsalı ve masmavi gökyüzüyle muhteşem bir bölge olan Davao’da kumsala uzanın ve suyun sesini dinleyerek rahatlayın.

Pamalican Adası: Güzelliğiyle kendisine hayran bırakan Pamalican Adası, balayı çiftlerinin en güzde tatil mekânlarından biridir. Beyaz kumsalı, masmavi suyu ve doğal güzellikleriyle kesinlikle görülmesi gereken ülkenin en güzel adalarından biridir.

Manila: Ülkenin başkenti olan bu şehirde koloni dönemlerinden günümüze kadar gelen tarihi yapıları ve hareketli gece hayatı ile ülkenin en farklı şehirlerinden biridir.

Quezon: Hem kültürel alanları gezmek hem de denizin tadını çıkarmak isteyenlerin buluştuğu önemli bir bölgedir. Quezon’da tarihi yapıları inceleyerek yeni bilgiler edinebilir, ayrıca yakın adalarda denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Cebu Adası: Doğası ve adayı çevreleyen deniziyle muhteşem bir güzelliğe sahip olan Cebu Adası’nı kesinlikle görmelisiniz.

Boracay Adası: Dünyanın en güzel adası olarak tanınan Boracay Adası’nda deniz, kum ve güneşin muhteşem birlikteliğini yaşayabilirsiniz.

Palawan: Yüksek dağları, doğal güzellikleri ve deniziyle hayran kalacağınız bir ada olan Palawan’da güzel bir tekne turu sizi bekliyor.

Dünya Mutfağının Lezzetle Buluşması

Hint, Çin, Mala, İspanyol, Avrupa ve Amerika mutfaklarını bulabileceğiniz nadir ülkelerden biri olan Filipinler’de birbirinden güzel lezzetler sizi bekliyor. Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Filipinler, sarımsak, soğan ve zencefille yemeklerinde farklı ve inanılmaz lezzetleri ortaya çıkarıyorlar. Ülkenin önemli bir kültürü olan kamayan geleneği yani elle yemek yemek hala birçok bölgede yaygın olarak görülüyor. Sizde eliyle yemekleri avuçlayan insanları görürseniz şaşırmayın. Hangi restorana girerseniz girin sipariş ettiğiniz yemeğin yanında kesinlikle pilav getirilir. Pilav istemediğinizi söyleseniz de, bütün yemeklerin yanında pilav ikramında bulunulur. Çin mutfağından esinlenerek hazırladıkları pansitin domuzlu, ızgara sebzeli, karidesli ve tavuklu birçok yemek çeşidi ülke mutfağının temel lezzetleridir. Yurt dışı turlar sırasında böyle güzel lezzetleri sizde yakalayabilirsiniz. 

Renkli Maskelerle Festival Coşkusu

Dini tören ve ayinlerin festivallerle buluşmasını bu ülkede rahatlıkla görebilirsiniz. Her yıl Ocak ayının üçüncü Pazar günü düzenlenen Ati-Atihan Kalibo, Her yıl Ocak ayının dördüncü Pazar günü düzenlenen Dinangyang ve her yıl 15 Mayıs’ta düzenlenen Pahiyas Festivali, ülkenin dört bir yanında eğlence ve danslarla kutlanır. Yerel halk renkli kıyafetlerle sokaklarda dans eder ve boyalı maskeleriyle asırlardır yaşatılan kültürlerini günümüze taşılar. Yüzleri boyalı ve parlak kıyafetli katılımcılar da yürüyüşlere katılarak geleneklerinin yaşatılmasına destek verir. Ayrıca festivaller kapsamında evlerin dış cepheleri meyve, sebze ve tarımsal ürünlerle süslenir.

Dünya’nın en güzel doğal güzelliklerine ev sahipliği yapan Filipinler’de yerel halk Ağustos ayının üçüncü haftası Kadaywan Festivali’ni düzenleyerek güzelliklere ve doğaya şükreder. Filipinlerin en önemli festivallerinden biri olan Kadaywan Festivali kapsamında doğa yürüyüşleri düzenlenir ve ayinler yapılır. 23 Kasım tarihinde Angono’da düzenlenen Highantes Festivali ve her yıl Noel’den önceki Cumartesi günü düzenlenen Giant Lanterns Festivallerine Dünya’nın her bölgesinden katılım olur. Öyle ki bu dönemlerde havaalanları, şehir içi ulaşım ve toplu taşıma araçlarında inanılmaz bir yoğunluk yaşanır. Festivaller kapsamında yerel halk uzun yürüyüşler düzenler ve yüzlerine 1 metre ve bazen daha büyük olabilen kâğıttan maskeler takarlar. Devasa boyuttaki fener ve aydınlatmalarla süslenen festivallerde sizde dilediğiniz gibi eğlenerek kültürün bir parçası olabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.