Belarus’a Ne Zaman Gidilir?

Belarus veya Türklerin değimiyle Beyaz Rusya! Eski Sovyet Cumhuriyetlerinden birisi olan Belarus, Doğu Avrupa’nın farklılığını yaşayabileceğiniz ülkelerin başında geliyor. Kırsalın yem yeşil çam ormanlarıyla kaplı olmasıyla adeta büyülü bir coğrafyayı size sunan Belarus, Sovyet mimarisinin en güzel örneklerinden doğal güzelliklere kadar pek çok farklılığı size sunacaktır. Çeşitli güzellikleri bir arada görebileceğiniz ülkede eşsiz fırsatlardan da yararlanabilirsiniz. Tek yapmanız bu ülkeye ulaşmak ve her biri birbirinden güzel şehirlerin keyfini sürmek olacaktır. Minks’in temiz doğası, Brest’in renkli evleri, Vitebsk’in Slav müzik festivaliyle, her zaman farklılığı yaşayabileceğiniz bir şehir hüviyetinde olan Belarus, muhteşem bir tarihin izlerini size yansıtacaktır.

Kiev düklüğünün bir parçası olan Belarus, ilk başta 18. Yüzyılda Lehistan – Litvanya Birliğinin içerisinde yer aldı. Sonrasında ise Rus hakimiyetine giren ülke, 1991 yılında Sovyetlerden ayrılarak bağımsızlığını ilan etti. Sovyetler döneminde Baltıkların en gelişmiş ülkesi olan Belarus, günümüzde ise ekonomik anlamda zorluk çeken ülkelerin başında kendine yer buluyor. Her ne kadar ekonomik durgunluk yaşansa da Türkiye’den ucuz olduğunu söyleyebiliriz.

Belarus Turları için ziyaret tarihlerinin iyi ayarlanması gerekir. Zira karasal bir iklime sahip olan ülke, kış aylarını oldukça soğuk geçiriyor. Ziyaret i için en ideal tarihler ilk bahar ve yaz ayları olacaktır. Gezilecek şehirlerine bakacak olursak;

Başkent Minsk

Belarus’un en büyük şehri ve başkentidir. Pek çok güzelliği bir arada bulunduran bu şehir, mimariyle dikkat çekmektedir. Başlıca gezilecek alanlar içerisinde  Francyska Skaryny Caddesi, Hükümet Binası, Belarus Devlet Üniversitesi, GUM alışveriş Merkezi, KGB binası, Oktyabrskaya Meydanı, Sendikalar Kültür Sarayı, II. Dünya Savaşı Müzesi, Ploshcha Meydanı, Zafer Dikilitaşı, Ulusal Tarih ve Kültür Müzesi, Belarus Devlet Sanat Müzesi, St Simon ve Elena Kilisesi, Kutsal Ruh Katedrali, St Peter ve Paul Kilisesi, Aleksandr Nevsky Kilisesi, Traetskae Pradmestse (tarihi semt), Gözyaşları Adası var.

Brest

Brest, Polonya sınırına yakın olan bir şehirdir. Tarihi yaya sokakları, renkli ahşap evleri ve muhteşem doğasıyla dikkat çeken bu şehir, gezilip görülecek pek çok alanı barındırmaktadır. II. Dünya Savaşı Anıtı, Brest Kalesi ve Müzesi, Nikalaivsky Kilisesi, Bereste Arkeoloji Müzesi, Çalınmış Sanat Eserleri Müzesi, Demiryolu Teknolojisi Müzesi, St Nikolaiv Kilisesi, Lenin Heykeli, Polonya Katolik Kilises, St Simeon Katedrali, Brest Tarihi Müzesi, Naberezhnaya ve Brest Kent Parkı gezilecek alanlar listesinde bulunuyor.

Gomel (Homel)

Gomel, Belarus’un ikinci büyük şehridir. Buraya yolunuz düştüğünde yapmanız gereken ilk şey askeri müzeyi gezmek olacaktır. Şehirde eğitim gelişmiştir. Özellikle Tıp alanında dünyanın pek çok yerinden öğrenciler gelmektedir. Eğitim İngilizce ve Rusça yapılmaktadır.

Grodno (Hrodna)

Grodno, ortaçağ mimarisini görebileceğiniz şehirlerin başında gelmektedir. Eski kalesiyle dikkat çeken bu şehir, St Francis Xavier Katedrali ile ilgi görmektedir.  

Vitebsk (Vitsebsk)

Belarus’un kültür kenti olan Vitebsk canlı şehir hayatıyla dikkat çekiyor. Özellikle Slav Müzik festivali dönemine denk gelirseniz renkli anları yaşayabilirsiniz. Şehirde gezilecek yerler arasında Yakub Kolas Ulusal Akademik Drama Tiyatrosu, Ratusha Kent Sarayı ve Saat Kulesi, St Barbara Katolik Kilisesi, Aleksandr Nevsky Kilisesi, Dvina Nehri, Marc Chagall Müzesi ve Vitebsk Bölge Müzesi görülebilir.

Vitebsk Uluslararası Sanat Festivali – Slavianski Bazaar

Belarus’a gelmek için ideal sebeplerden bir tanesidir. Beyaz Rusya ve Ukrayna’nın ortak organize ettikleri bu festival 1992 yılından itibaren düzenli olarak yapılıyor. Dünyanın dört bir yanından katılımın sağlandığı bu festivalde çeşitli yarışmalar, konserler, tiyatrolar ve diğer kültürel etkinlikleri izleyebilirsiniz. Yurtdışı turlar da en eğlenceli taraf tabi ki yeni kültürlerin tanınacak olmasıdır. 

Belarus, farklı kültürleri ve izleri bir arada bulabileceğiniz muhteşem bir ülkedir. Tarihi, doğası ve turistik yapısıyla dikkat çeken bu ülke, eşsiz güzellikleri size sunacak ve harika zaman geçirmenize imkan tanıyacaktır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.