Karayiplere Ne Zaman Gitmeli?

Yeryüzündeki cennet diyebileceğimiz Karayipler, deniz kum ve güneş üçlüsünün muhteşem birleşimini yaşayabileceğiniz en nadir bölgelerden biridir. Ayaklarınızın altından akan denizin muhteşem maviliğinde yüzebilir, suyun dibine dalabilirsiniz. Doğal güzellikleriyle kendine hayran bırakan bu bölgede sessiz ve huzurlu bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz. Ya da palmiye ağaçlarının altına uzanın ve eşsiz manzarayı izleyerek günün keyfini çıkarın. Karayipler Turları size hayal ettiğiniz en güzel turu sunacaktır. 

Deniz tutkunlarının vazgeçilmez tatil merkezi olan Karayipler, gök mavisi deniziyle her yıl binlerce turisti ağırlıyor. 2 milyon 754 bin kilometrekarelik yüzölçümü ile dünyanın en geniş tuzlu su denizlerinden olan Karayipler Denizi, kıyılarında yaklaşık 7000 civarında ada, adacık, koy, körfez ve kayalıkla kesinlikle gezilmeye değer önemli bir bölgedir. Tropikal iklime sahip olduğu için genellikle her mevsim sıcak hava görülür. Karayipler bölgesine direkt uçuş bulunmadığı için aktarmalı olarak adalara iniş yapabilirsiniz.

Karayipler gezinizde adalara daha fazla zaman ayırabilir ve dilediğiniz gibi gezinebileceğiniz doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Virgin Gorda Adası: Granik kaya blokları, tuzlu su havuzları ve muhteşem çiçekleriyle kesinlikle görülmesi gereken bir adadır.

Barbados Adası: Pembe kumlu sahilleri, vahşi doğası ve doğal güzellikleriyle gezinebileceğiniz en nadir bölgelerden biridir.

Saba Adası: Bozulmamış doğası ve deniziyle kafanızı dinleyebileceğiniz güzel bir ada parçasıdır.

Guadeloupe: Kelebek görünümünü andıran Guadeloupe adası beyaz kumsalı ve temiz okyanusuyla tatil için en güzel yerlerden biridir.

Turks ve Caicos Adaları: Sahilde keyifli bir yürüyüş yapabilir ve akşama dek gökyüzüyle denizin maviliği arasındaki muhteşem manzarayı izleyebilirsiniz.

Corn Adaları: Pembe ve Turkuaz renkteki evleri, bembeyaz kiliseleri ve bozulmamış doğal güzellikleriyle hayranlıkla gezineceğiniz yerlerden biridir.

Aruba: Sahili denizi ve kumsalıyla eğlenceli bir tatil imkânı sunan Aruba Adasında palmiye ağaçlarının altına uzanın ve güneşin tadını çıkarın.

Antigua: Tropikal güzellikleri ve tarihi eserleriyle kesinlikle gezinmeniz gereken yerlerden biridir.

Bahamalar: Sualtı mağaralarında yüzerek yeni keşiflere çıkabilir, Alvernia dağının zirvesine çıkarak muhteşem manzarayı izleyebilir ya da Harbour adasının Dünyaca ünlü pembe sahilinde keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Hayran Kalacağınız Doğal Güzellikler

Denizdeki eğlencenize biraz ara verip keyifli bir doğa yürüyüşü yapmaya ne dersiniz. Doğal güzellikleriyle görebileceğiniz en güzel yerlerden biri olan Asa Wright Doğa Merkezi gezintinizde muhakkak uğramanız gereken duraklardan biri olmalıdır. Little Tobage ve Trinidad sınırları içerisinde bulunan Doğa merkezini gezinirken, mağaraların ortasından akan şelale ve çevresindeki bitkilerin güzelliği karşısında kendinizi fotoğraf çekmekten alamayacaksınız. Birbirinden ilginç bitkilerin yakından inceleyebilir, ayrıca yürüyüş yaparak keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Sıcak Kumsallarda Tatil Keyfi

Dağları, sıcak kumsalları ve doğal güzellikleriyle Karayipler bölgesinin en seçkin adalarından biri olan Ocho Rios bölgesi, özellikle Laughing Waters kumsalı ve Dunn Nehri Şelaleleri ile sizlere adeta görsel bir şölen sunuyor. Bu bölgede hiç sıkılmadan saatlerce gezinebilir ve doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Zengin Bir Mutfak Kültürü Sizi Bekliyor

Zengin bir kültüre sahip olan Karayipler, mutfak kültürüyle de binlerce ziyaretçisinden tam not almıştır. Bol sebze ve baharatla pişirilen et yemeklerinin yanı sıra deniz ürünleri de bu bölgenin en lezzetli yiyecekleridir. Birbirinden güzel yemeklere imza atan aşçılarla damak tadınızı değiştirecek yeni lezzetlerle tanışacaksınız. Trinidad ve Tobago Adaları’nın meşhur yemeği olan Callaloo çorbası ile bol miktarda köri ve çeşitli baharatlar içeren Roti adlı ekmekler de bölgenin yöresel yiyecekleridir. Karayipler gezinizde kesinlikle yöresel lezzetlerle tanışmalısınız. Yurt dışı turlar için belki de en güzel ve farklı taraf budur. 

Eğlenceli Müzik ve Danslarla Kutlanan Festivaller

Renkli kostümler ve eğlenceli müziklerle dans eden yerel halkla birlikte sizde eğlenceye katılabilir ve keyifli günler geçirebilirsiniz. Adalarda birçok festival düzenleniyor ancak bu kutlamaların hepsi de farklı kültür ve eğlence yapısına sahip. Bu da demek oluyor ki her adada farklı bir kültür parçasını göreceksiniz. Curaçao Tumba Festivali, Barbados Crop Over Festivali ve Montserrat St. Patrick’s Day festivalleri hem turizm hem de eğlence açısından Karayipler’in en büyük festivalleridir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

1 YorumYorum yaz

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.