Kış Tatili Önerileri: Kışın Tatile Gidilecek Yerler

Tatil denildiğinde akla genelde yaz mevsimi gelse de kış aylarında da tatilin keyfi bir başkadır. Kış tatili, genellikle monoton giden kış aylarını renklendirmenin en güzel yoludur. Ayrıca aile ve arkadaşlarla güzel zamanlar geçirmek ve anı biriktirmek için kış tatilinden daha güzeli yoktur. Kış tatili demek bembeyaz karlar içerisinde kayak snowboard yapmak, termal otellerde konaklamak, kar manzarası eşliğinde şömine keyfi yapmak demektir. Tatil yalnızca deniz, kum ve güneşten ibaret değildir, kışın tatile gidilecek yerler arasında birçok turistik rota yer alır. 

Kış Tatiline Ne Zaman Gidilir?

Kış tatil önerileri için birçok fırsat bulunmaktadır. Çalışan insanlar için kışın resmi tatiller ufak kaçamaklar yapmak için idealdir.  Muhteşem kar manzaraları eşliğinde kayak ve snowboard aktiviteleri yapabilir veya kış festivallerine katılarak eğlenceli bir kış tatili geçirebilirsiniz. Özellikle okuyanlar ve çocuklu aileler için ise sömestir zamanı biçilmiş kaftandır. Kışın tatile gitmenin ayrıcalıkları, bu güzel molaları iyi değerlendirme fırsatı sunar.

Kışın Türkiye’de Gezilecek Yerler

Dört mevsimin yoğun olarak yaşandığı Türkiye, hem yazın hem de kışın tatile gitmek için mükemmel yerler sunmaktadır. Türkiye’de kışın tatile gidilecek yerler arasında birçok kayak merkezi, termal otel, kış oteli bulunmaktadır. Özellikle de bazı lokasyonlar kış tatili ile özdeşleşmiştir. İşte Türkiye’de kışın gezebileceğiniz yerler:  

Bursa – Uludağ 

Kışın tatile gidilecek yerler arasında ilk lokasyonlardan biri Bursa-Uludağ’dır. Uludağ, Türkiye’nin en ünlü kayak merkezlerin arasında yer alıyor. Karlı pistleri ve muhteşem manzarasıyla kışı tam anlamıyla ziyaretçilerine sunan Uludağ’da konaklayabileceğiniz birçok kış oteli bulunmaktadır. Tatiliniz için Uludağ’ı tercih ettiğinizde muhteşem manzaralarda kayak yapabilir, Uludağ’da gerçekleştirilen festivallere katılabilir, Bursa’nın tarihi yerlerini ziyaret edip muhteşem lezzetler tadabilirsiniz. 

Bolu – Abant 

Kış tatili önerileri arasında yer alan Abant Gölü ve çevresi, ziyaretçilerine pek çok keyifli aktivite sunuyor. Bolu’da Abant Gölü’nün etrafında konaklama yapabileceğiniz birçok kış oteli bulunuyor. Abant Gölü’nün güzelliği ve muhteşem kış manzaraları eşliğinde Bolu, kış tatilinizi geçirmeniz için oldukça uygun bir lokasyon. Burada gölün etrafında yürüyüş yapabilir, kış manzarasının en güzel hallerine şahit olabilir, ormanda trekking turlarına katılabilirsiniz. 

Nevşehir – Kapadokya

Her mevsim güzelliğine hayran bırakan Kapadokya, kışın bir başka güzel. Kapadokya, peri bacalarının muhteşem güzelliği, konforu ve otantik havayı bir arada sunan taş otelleri, yöresel lezzetleri ve kendine has atmosferi ile kışın tatile gidilecek yerler arasında dikkat çekiyor. Kış manzaralarının en güzel hallerini sunan Kapadokya’da unutulmaz bir kış tatili geçirebilirsiniz.

Kayseri – Erciyes

Erciyes, kışın gezilecek yerler listesinde yer alıyor ve Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin en ünlü kayak merkezleri arasında bulunuyor. Bu nedenle kış tatili önerileri arasında Erciyes’i değerlendirmek sizin için keyifli bir seçim olabilir. Erciyes Kayak Merkezinde kayak yapabilir ve kış sporlarının keyfine varabilirsiniz. Ayrıca Kayseri’nin yöresel yemeklerini deneyimleyip kış tatilinize lezzet katabilirsiniz. Erciyes tatilinizi planlarken Erciyes Otellerine göz atabilir ve rezervasyonunuzu gerçekleştirerek eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Erzurum – Palandöken

Kış mevsimi özellikle de Türkiye’nin doğusunda daha yoğun geçmektedir. Bu da Doğu Bölgesinde kış tatili için karlı ve güzel lokasyonlar oluşturmaktadır. Erzurum – Palandöken de bunlardan biridir. Palandöken’de temiz dağ havası eşliğinde Palandöken Kayak Merkezinde kış sporlarının tadına varabilirsiniz. Kış sporlarıyla dolu, heyecanlı bir kış tatili için Palandöken, en uygun lokasyonlardan bir tanesidir. Ayrıca Erzurum’da bulunan birbirinden güzel tarihi yerleri gezerek de tatilinize kültür katabilirsiniz. 

Denizli – Pamukkale

Kışın gezilecek yerler arasında bulunan Pamukkale, dört mevsim birbirinden güzel manzaralar sunuyor. Pamukkale travertenlerinin muhteşem güzelliği bir de kış mevsimi ile birleşince ortaya inanılmaz manzaralar çıkıyor. Özellikle de Hierapolis Antik Kenti, kışın ziyaret etmeniz için en güzel tarihi yerlerden biri olarak dikkat çekiyor. Kültür ve doğa dolu bir kış tatili önerileri için Pamukkale’yi tercih edebilirsiniz. 

Trabzon – Uzungöl

Kış tatili önerileri arasında Karadeniz’i unutmak olmaz. Karadeniz’in muhteşem doğasını bilirsiniz. İşte bu muhteşem doğayı bir de kışın görmenizi tavsiye ediyoruz. Kışın gezilecek yerler arasında Trabzon’da bulunan Uzungöl, misafirlerine kış mevsiminde de harika manzaralar sunuyor. Gölün etrafındaki ormanlık alan ise keyifli kış yürüyüşlerinizi yapmanız için oldukça ideal. 

Kışın Yurt Dışında Gidilecek Yerler

Kış tatilinizi yurt içinde değil de yurt dışında planlamak istiyorsanız, sizin için birçok güzel seçenek mevcut. Kış mevsiminde vereceğiniz bir yurt dışı molası unutulmaz anılar biriktirmeniz için harika bir tercih. İşte kış mevsiminde yurt dışında gidebileceğiniz yerler: 

Avusturya – Hallstatt

Avusturya’nın Hallstatt kenti tıpkı kartpostallardaki gibi göl kenarında, güzel küçük bir kent. Özellikle de kışın bambaşka bir güzellik sunan bu kent kışın tatile gidilecek yerler arasında en güzel noktalardan biri olarak dikkat çekiyor. Avusturya’nın Hallstatt kentinde göl kenarında yürüyüşler yapabilir, kentin kendine has atmosferini keşfedebilir, kış mevsiminin en güzel manzaralarına şahit olabilirsiniz.

Tayland – Phuket

Tatil için deniz, kum, güneşten başkasını düşünemeyenlerdenseniz, Tayland kış mevsiminde yazı yaşamanız için harika bir tercih. Deniz, kum, güneş, tapınaklar, maymunlar ve sallarla dolu tropikal bir ortam Tayland’da sizi bekliyor. Özellikle de Phuket Adası, kış mevsiminde harika bir yaz tatili yaşamanız için en uygun yerlerden biri diyebiliriz. 

İlginizi Çekebilir: Phuket Turu

Norveç – Bergen

Kışın en güzel yaşandığı ülkelerden biri olan Norveç, harika bir kış tatili için en güzel seçeneklerden bir tanesi. Norveç’in Bergen kenti ise Avrupa’nın en büyük limanına sahip. Kış mevsimi için güzel bir ülkeye gitmek ve kış manzaralarının en güzel hallerine şahit olmak istiyorsanız, Norveç’i tercih edebilirsiniz. 

Fransa – Marsilya

Fransa’nın en büyük ikinci kenti Marsilya’yı kışın tatile gidilecek yerler listesine ekleyebilirsiniz. Kış tatil yerleri arasında bir liman kenti olan Marsilya, balık restoranları, canlı limanı ve tarihi Le Panier Mahallesi ile biliniyor. Marsilya’da muhteşem kış manzaralarına şahit olabileceğiniz, farklı lezzetleri tadabileceğiniz ve Fransa’nın tarihi dokularını keşfedebileceğiniz muhteşem bir kış tatili geçirebilirsiniz. Fransa’ya bireysel olarak tatilinizi planlayabileceğiniz gibi Fransa Turlarına da katılarak seyahat edebilir ve ülkeyi keşfedebilirsiniz.

Danimarka – Kopenhag

Kış tatiliniz için özellikle de Noel zamanını tercih edecekseniz, Danimarka’nın başkenti Kopenhag tam size göre. Burada Noel ve yılbaşı geleneksel kutlamalarla oldukça renkli geçiyor. Ayrıca bu kentin güzellikleri kış mevsiminde ziyaretçilerine ayrı bir hava sunuyor. Ayrıca şubat aylarında gerçekleşen  Kopenhag Işık Festivali de kış tatili önerileri için eğlenceli bir fırsat.

Almanya – Berlin 

Almanya’nın başkenti Berlin, kışın tatile gidilecek yerler arasında en güzel lokasyondan biri olarak yer alıyor. Tarihi güzellikleri ve sosyal alanları ile dikkat çeken Berlin’de hem eğlenebileceğiniz hem de gezip görebileceğiniz muhteşem bir kış tatili geçirebilirsiniz. Ayrıca burada kış mevsiminin de vereceği hava ile muhteşem kareler yakalayabilirsiniz. Avrupa’da kışın ziyaret edebileceğiniz en güzel noktalardan biri olan Berlin, kültür ve canlılık dolu bir ortam sunuyor.

Rusya – Moskova

Kışın tatile gidilecek yerler arasında akla gelen ilk ülkelerden biri de Rusya. Kışın ayrı bir güzel olan Rusya’nın başkenti Moskova’yı kış mevsiminde keşfetmenizi öneririz. Moskova’da sizi Aziz Vasil Katedrali, Moskova Kremlini, Kızıl Meydan gibi birçok güzel nokta bekliyor. Ayrıca neredeyse yarısı ormanlardan oluşan Moskova, muhteşem kış manzaralarını sizlere sunuyor. 

Gezinomi ile Kış Tatilinizi Planlayın

Kış tatilinizi planlamak için şimdi tam zamanı. Kışın sizin için yurt içinde ve yurt dışında birçok güzel tatil imkanı bulunuyor. Gezinomi’de kış tatili yerleri arasında dilediğiniz şehri seçip, tatilinizi planlamanız ise çok kolay. Kış mevsimini güzelleştirmek, monoton kış aylarına unutulmaz bir hareketlilik katmak ve birçok anı biriktirmek için harika bir kış tatili sizi bekliyor.

Editör Hakkında Tüm gösterilen

Bahar Gençoğlu

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.