Lüks Otellerin Dünyası Las Vegas’a Ne Zaman Gidilir?

Alışveriş tutkunlarının vazgeçilmez şehri Las Vegas kentinde eğlence sizi bekliyor. Genelde kumar ve alışveriş tutkunlarının uğrak mekânı olan Las Vegas’ta unutamayacağınız birkaç gün geçirebilirsiniz. Dünya’nın en güzel otellerini bulabileceğiniz Las Vegas kentinde, sokaklardan çok devasa lüks oteller ilgi çekiyor. Oteller eğlence mekânları ve gazinolarıyla sınıflara ayrılıyor. Nevada eyaletinin rengârenk ışıklar ve lüks otellerle parlayan şehri Las Vegas aslında çölün ortasında bir kent. İstanbul’dan direkt olarak Las Vegas’a uçuş olmadığı için, seyahatiniz biraz yorucu olabilir. Öyle ki havaalanına indiğiniz an itibariyle kumar makineleriyle karşılaşırsanız hiç şaşırmayın. Vegas’ta sıcak hava görüldüğü için yılın her mevsimi rahatlıkla gidebilirsiniz. Las Vegas kentinde otel fiyatları ve ulaşım hizmetleri oldukça uygun. Las Vegas Turları ile bunlara daha da uygun fiyata sahip olabiliyorsunuz. 

New York, Paris, Mısır, Venedik temalı otellerle Vegas’ta eğlenceli vakit geçirerek stresinizi atabilirsiniz. Dünyanın en lüks otellerini Vegas’ta görme imkânına sahipsiniz. Hatta öyle ki görmekle kalmayıp dilediğiniz otelin casinosundan dilediğiniz gibi yararlanabilirsiniz. Ayrıca gezdiğiniz otellerdeki konseptleri görünce hayranlığınızı gizleyemeyeceksiniz. Lüks yaşamdan tutunda tarihi yapılara kadar aklınıza gelen ne varsa otellerde dizayn edilmiş halde görebilir, kendinizi tarihin ortasında hissedercesine gerçekçi ve profesyonel konseptler arasında unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayacaksınız.  Caesar’s Palace otelinde Roma İmparatorluğu dönemine dair aradığınız ne varsa kopyasını bulabilirsiniz. Lobisinde sizi karşılayan devasa heykellerle karşılayan yüzlerce otel arasından dilediğinizi seçerek uygun fiyatlarla lüks bir tatil yapabilirsiniz.

Eğer kumar oynamak istemiyor ve lüks oteller arasında gezinerek eğlenceli bir tatil geçirmek istiyorsanız Mısır temalı Luxor, New York sokaklarını ayağınıza getiren New York Otel, içindeki muhteşem bahçesi ile Bellagio Otel, Paris atmosferi için Paris otel, Caesar’s Palace ve Venedik’te gibi kanallarda gondolla gezebileceğiniz Venetian Otel Vegas tatilinizde kesinlikle yapmanız gerekenler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Sokaklarda alkol tüketmek serbest

Amerika’nın bir çok bölgesinde sokaklarda alkol tüketmek yasak olmasına rağmen bu kısıtlama Vegas’ta uygulanmamış. Ayrıca kapalı bölgelerde de rahatlıkla sigara içilebiliyor. Adeta Las Vegas, yasaklardan arınmış bir ülke gibi görünüyor. Sokaklarda gezinirken ışıklı slot makineleri bir anda karşınızda belirir, sakın bir hevesle oynamaya başlamayın. Çünkü başladığınız da bunun sonu gelmiyor ve çok büyük meblağlar kaybetmeniz an meselesi olur. Galiba bütün bu çılgınlıklar sebebiyle Las Vegas “Günahlar Şehri” olarak anılıyor.

Las Vegas’a Hoşgeldiniz

Las Vegas’ta tabela önünde fotoğraf çektirmeden olmaz. Dilerseniz arabayla dilerseniz de yürüyerek ulaşabileceğiniz Las Vegas’a Hoşgeldiniz tabelasının önünde hatıra fotoğrafı çekinerek tatilinizi ölümsüzleştirebilirsiniz. Vegas’ta çok yaygın olan bu fotoğraf çektirme konusunda uzun sıralar bekleyebileceğinizi de hatırlatmak isterim. ABD Turları sırasında bu kuyrukları görmeye alışacaksınız. 

Gökyüzünden Las Vegas’ı izleme keyfi

Las Vegas’a gökyüzünden bakmak istiyorsanız Dünyanın en uzun dönme dolabı sizi bekliyor. 2014 yılında yapılan ve Dünyanın en büyük Dönme Dolabı unvanını alan High Roller ile rengârenk ışıklarla süslenmiş Vegas’ı gökyüzünden izlemeniz mümkün. Yükseklik korkunuz yoksa eğer kesinlikle High Roller’a binerek Vegas’ın ihtişamını izleyin. High Roller’un bir turluk dönüşü yarım saat sürüyor. Siz bu yarım saatlik süreçte sevgilinize evlilik teklif edebilir, romantik dakikalar geçirebilirsiniz. Eğer maceraperestseniz High Roller sizi kesmeyebilir. Ancak biz bu gökyüzünden Vegas’ı izleme konusuna biraz daha macera eklemek için The Big Apple Coaster’da buluyoruz kendimizi. The Big Apple Coaster isimli bu tren gökyüzüne kurulan demiryolu sayesinde Vegas’ın üzerinde çok hızlı bir şekilde tur atıyor ve ışıklandırmaların adeta içinizden geçtiğini hissediyorsunuz.

Vegas’ta Eğlence Dünyası

Şovlar, illüzyon gösterileri, zihin okumalar, komedi programları ve daha yüzlerce çeşit şovlarla Vegas’ın eğlence anlayışına hayran kalacaksınız. Belirli zamanlarda Türkiye’de de gösteri yapan Cirque du Soleil ekibinin birçok şovu Vegas’ta sürekli olarak izleyiciyle buluşuyor. Şovların yanı sıra izlerken kendinizi kaybedeceğiniz illüzyon gösterileri, zihin okumalar, ünlü sanatçıların konserleri, gülmekten kırılacağınız komedyenlerin stand up gösterileriyle doyasıyla eğleneceğiniz dakikalar geçirmek sizin elinizde.

Vegas’ın hareketli dünyasından sıkılıp biraz daha sakin yerler arayanlar için;

Caesars Palace, Las Vegas Strip, Bellagio Las Vegas ve The Mirage: Günahlar Dünyası olarak bilinen Las Vegas Strip, Bellagio Las Vegas ve The Mirage bölgelerinde sizi lüks oteller karşılayacak. Bu otellerden adım attığınız anda bir anda kumar makineleri ile karşılaşacaksınız.

Red Rock Canyon National Conservation Area: Tırmanma, Binicilik ve Doğa yürüyüşü gibi sportif faaliyetler yapabileceğiniz en iyi bölgelerden biridir. Las Vegas’ta bu bölge dışında doğal güzellikleri nadir görürsünüz.

Fremont Street Experience: Vegas’ın müzik ve eğlence başkentidir. Fremont Street Experience bölgesinde sevdiğiniz sanatçıların sahne performanslarını görebilirsiniz.

Mob Museum: Las Vegas’ın kültürüne ve tarihine ufakta olsa bir yolculuk yapmak için müze kenti Mob Museum bölgesine seyahat edebilirsiniz.

Shark Reef at Mandalay Bay: Dünyanın en güzel doğal akvaryumlarından birini Shark Reef at Mandalay Bay bölgesinde bulabilirsiniz. Deniz altındaki bu güzel seyahati kaçırmayın.

Springs Preserve: Müze, Çöl ve Botanik bahçeleriyle görülmeye değer nadir bölgelerden biridir. Vegas gezintinizde doğaya biraz vakit ayırmak istiyorsanız tercih edilebilecek en güzel bölgelerden biridir.

Adventuredome: Sirk ve Eğlence parklarıyla çocuk gibi eğlenebileceğiniz en güzel bölgelerden biridir. Eğlence dünyasının renkli görüntüsünü burada yakalayabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.