Monaco’ya ne zaman gitmeli? Gezip göreceğiniz yerler nelerdir

Monaco, Akdeniz kıyısında yer alan Fransa’nın bağımsız prensliği konumunda ve ilginç deneyimler yaşayabileceğiniz bir ortamı size sunuyor. Lüks turizmin tüm nimetlerini görebileceğiniz Monaco’da, aynı zaman da ihtişamı da sonuna kadar hissedebilirsiniz. Birbirinden ilginç deneyimleri size sunacak olan Monaco, 5 yıldızlı otelleri, lüks turizm deneyimi, kumarhaneleri, gezilecek yerleri, müzeleri ve daha pek çok imkanları ile unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamanıza imkan sunacaktır.

Bağımsız bir prenslik konumunda olan Monaco, Akdeniz’in tüm güzelliklerini size yansıtıyor. 35 bin nüfusuna rağmen her yıl 5 milyondan fazla turist ağırlayan bu şehir tatilciler için kültür, sanat ve spor alanlarında pek çok aktivite yapılmasına imkan tanıyor. İdari anlamda 10 farklı bölgeye ayrılan prenslik, Monaco Turları sırasında gezeceğiniz yerler arasında Ville, La Condamine, Monte Carlo ve Fontvieille olmak üzere toplam 4 ana bölgeden oluşuyor.

Lüksün ihtişamı burada

Monaco, lüks otelleriyle dikkat çekiyor. Genellikle bu oteller kongre gibi etkinliklerde daha sık göz önüne çıksa da tatilcilerin arayışına göre her türlü imkanı sunabiliyor. Antik çağlardan itibaren doğal bir liman vazifesini gören Monaco, lüks turizmin en önde gelen temsilcisi konumunda. Monako Yat Fuarı ve dünyanın en lüks arabaların sergilendiği Top Marques Otomobil Şovu gibi etkinliklere ev sahipliği yapan şehir, kumarhaneleri ve spa’ları ile dünyaca üne sahip. Monte Carlo, özellikle kumarhaneleriyle dikkat çekiyor. Kumarhaneye girişlerde bazı uygulamalar göze çarpıyor. Erkeklerin ceket, kadınların ise şık giyinimli olması ilk şart. Bunun yanı sıra kumarhaneye girerken mutlaka yanınızda kimliğinizin olması gerekiyor.

Eze Villege, Monte Carlo’nun görülmesi gereken yerlerinden birisi. Prens 1. Albert tarafından inşa ettirilen Oceanographic Museum & Aquarium; Grimaldi Forum yolunda bulunan Zen stilinde döşenmiş minimal bir bahçe olan Jardin Japonais diğer görülmesi gereken yerlerden bazılarıdır. Bunun yanı sıra kraliyet ailesi tarafından kullanılmış araçların sergilendiği Eski Otomobil Koleksiyonu, Monte Carlo Balesi ve Filarmoni Orkestrası’na ev sahipliği yapan Grimaldi Forum’da görülebilecek yerler arasında bulunuyor. Monaco gezilecek yerler listesi, yaparak tur planı ile gezmenizi tavsiye ederiz. 

Her bölgede olduğu gibi Fransız yemekleri de ayrı bir güzelliği size sunacaktır. Mutlaka denemeniz gereken tatları Monaco’da bulabilirsiniz. Lezzet ve sunumuyla sizi büyüleyecek olan Monaco, gurme meraklılarının sıklıkla tercih ettiği güzellikler arasında bulunuyor. Bazı lüks lokantalara girmeden 1 ay önce rezervasyon yaptırmanız gerekebiliyor.

Kendinizi eğlenceye bırakın;

Monaco gece hayatıyla ünlü bir prenslik. Lezzetli kokteylleri bulabileceğiniz bar ve gece kulüplerinde harika zaman geçirebilirsiniz. Eğer daha dinlendirici bir tatil hedefiniz varsa o halde yapmanız gereken spa merkezlerini ziyaret etmek, etkileyici bahçelerde gezmek ve muhteşem bölgenin keyfini çıkarmak olacaktır.

Kültür ve sanat dolu bir şehrin keyfini çıkarın;

Monaco kültür ve sanat anlamında büyüleyici bir şehir. Alışveriş merkezleri, galerileri ve prestij sahibi butikleri ile tatilinize renk katacak imkanları bulabilirsiniz. Monte Carlo Opera binası, Prens sarayı, Monaca Katedrali, Oşinografi Müzesi, Napoleonik Hediyelik Eşya Müzesi, Visitation Şapeli Müzesi, Monako’nun Yeni Ulusal Müzesi, Pul ve Bozuk Para Müzesi ve Deniz Müzesi, görülebilir alanların başında kendine yer buluyor. Monaco gezilecek  yerler için kesinlikle liste yapmalısınız. 

Mutlaka Deneyin;

Monaco’ya giderken yapmanız gereken bazı hususlar var. Bunlar arasında Michelin yıldızlı restoranlarda ziyafetlere katılmak, istisnai tatları deneyimlemek, Dünyanın en iyi beş dans topluluğundan biri olan Les Ballets de Monte-Carlo’nun gösterilerine katılın, lüks konforlu spaların keyfini sürebilirsiniz.

Etkinliklere katılın;

Monaco’da gerçekleşen pek çok kültür sanat etkinliği olsa da her iki yılda bir yapılan Formula 1 heyecanına mutlaka katılmanız gerekiyor. 13-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen bu  organizasyon ile harika zaman geçirebilirsiniz. Yurt dışı turlar ile en keyifli tatil planlarınızı yapabilir ve en farklı etkinliklere katılabilirsiniz. 

Bunun yanı sıra bahar aylarını renklendiren “Printemps des Arts” festivaline katılabilir, ve muhteşem bir dünyanın kapılarını aralayabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.