Paris Gezilecek Yerler

Hayalini kurduğunuz eşsiz bir Paris turu için hazır mısınız? Paris gezilecek yerler, hakkında bilmeniz gerekenler ve tabi ki en keyifli tur seçenekleri ile sizi bekliyor. Fransa’nın başkenti ve Île-de-France bölgesinin merkezi olan bu güzel şehri Eyfel Kulesi ile biliyoruz.

Yurtdışı turları için seçimlerinizi yaparken gideceğiniz şehrin en güzel taraflarını keşfetmeli ve farkına varacağınız gibi bir tur listesi yapmaya hazır olmalısınız. Zaten ne kadar düzenli bir tur planı yaparsanız sizi bekleyen keyfin katını kendiniz arttırırsınız.

Paris turları ise zaten romantik bir şehir turu planlamak seçim yapabileceğiniz en güzel noktadır. Çünkü bu şehrin yapısına hayran kalmamak imkansız. O zaman şimdi gelin turunuz için Paris’te gezilecek yerler listesi yapmaya başlayalım.

Eyfel Kulesi

Eyfel Kulesi

Paris Gezilecek Yerler listesinde tabi ki ilk sırada yer alması gereken güzellik Eyfel Kulesidir. 324 metre yükseklikteki Eyfel, 1889 Evrensel Sergisi için geçici bir süreliğine yapılmış ancak şehre farklı bir güzellik kattığı için yalnız Paris’in değil dünyanın en ünlü ikonu haline gelmiştir. Akşam bambaşka bir hale bürünün gündüz ise üzerindeki 3 adet seyir terasından şehri izleyebileceğiniz eşsiz bir yapıdır.

Notre Dame Katedrali

Notre Dame Katedrali, Paris gezilecek yerler listesinde her turda yer alan bir katedraldir. Gotik şaheser olan bu yapı, Batı Cephesi, Gülpencereler, Bakire Taçkapısı, Uçan Payangalar, Galerie des Chimeres, Kuleler ve Hazine bölümlerinden meydana gelmektedir.

Louvre Müzesi

Dünyanın en önemli müzelerindendir. Yaklaşık 35.000 adet objenin sergilendiği müzede Leonardo Da Vinci’nin ünlü eseri Mona Lisa yer alıyor. Gezi planınıza kesinlikle bu müzeyi eklemelisiniz.

Disneyland

Disneyland

Paris Disneyland sadece çocukların değil aynı zamanda büyüklerinde kesinlikle gidip görmesi gereken bir yer. Şehir merkezine sadece 32 km uzaklıkta olan Disneyland için 1 gününüzü ayırmanızı tavsiye ederiz. İsterseniz bireysel giriş yapabilir isterseniz de turlar ile giriş yapabilirsiniz.

Sacre Coeur Bazilikası

Sacre Coeur Bazilikası Paris gezilecek yerler arasında yer alması gereken Montmartre Tepesi’nde yer alan ve beyaz travertenli kusursuz görüntüdedir. Paris’in en önemli dini yapılarının başında gelmektedir.

Şanzelize Caddesi

Kime sorsanız bilecek, ünlü markaları ile isminden en çok söz ettiren caddedir. Cadde başında yer alan Zafer Takı da hazır buraya gitmişken göreceğiniz yerler arasındadır.

Pompidou Merkezi

Paris’in en sıra dışı yapılarından biri olan Pompidou Merkezi, farklı mimari ile ünlüdür. Ulusal Modern Sanat Müzesinde sergi alanları, kütüphane, mağazalar, sinema, restoran ve seyir bölümü bulunmaktadır.

Pantheon

Pantheon

Pantheon, 1744 yılında gut hastalığından kurtulan XV. Louis tarafından Azize Genevieve’e ithafen yaptırılmıştır. Fizikçi Léon Foucault”un Dünya’nın kendi ekseni çevresinde döndüğünü kanıtladığı düzenek ise buradadır. Foucault Sarkacı’nı görmelisiniz.

Sainte Chapelle

Paris’teki ünlü Gotik başyapıtlardan olan Sainte Chapelle, 1248 yılında yapılmıştır. Vitraylarda İncil’den sahneler tasvir edilmektedir. Farklı bir yapıya sahip olduğu doğrudur.

Orsay Müzesi

Avrupa tablolarını, heykelleri ve fotoğraflarını görüp inceleyebileceğiniz 1848-1914 yılları arasını yansıtan şehrin en önemli müzelerinden olma özelliğini taşımaktadır.

Versay Sarayı ve Bahçeleri

Ülkenin en büyük ve en güzel bahçeleri arasındadır. Sarayın kusursuz oluşu zaten tartışılmaz. 1668 yılında XIV. Louis’in sarayı yaptırma amacı aynı anda 20.000 kişiyi barındırabilecek olmasıdır. Avrupa’nın en büyük saraylarından birisidir.

Les Invalides

Les Invalide içerisinde Napolyon’un mezarı da bulunan Dome Kilisesi ve ordu müzesi ile görülmesi gereken yerler arasındadır.

Luksemburgsarayi

Lüksemburg Sarayı ve Bahçesi

Jardin du Luxembourg, Paris’in ünlü yeşil alanlarından biridir. 17. yüzyılda Kraliçe Marie de Medicis için yaptırılmış ve bugün Medici Çeşmesi, gölü ile gezip görebileceğiniz en güzel noktalardandır.

Paris Opera Binası

Opera National de Palais Garnier asıl adı olan, Paris’in dünyaca ünlü operasıdır. . 1989 yılında inşa edilen modern Operada bale gösterileri sergilenmektedir.

concorde

Concorde Meydanı

Şanzelize Caddesinden çıkılabilen Concorde Meydanı şehrin önemli noktaları arasındadır. 1755-1765 yılları arasında Mimar Jacques-Ange Gabriel tarafından tamamlanmıştır. Meydanın acı bir tarafı vardır. 1792 yılında yaşanan olaylar sonucunda binlerce kişi bu meydanda giyotin ile idam edilmiş.

Paris turları kapsamında gezip görebileceğiniz ve gerçekten hayal ettiğinizden de daha güzle bir tur geçirebileceğinizi bilmelisiniz. Disneyland Turları da aslında bunu yaşayabileceğiniz diğer bir taraftır. Kesinlikle Paris gibi büyüleyici bir şehre geldiğiniz zaman hayal ettiğinizden daha da güzel zaman geçirebileceğinizi bilmelisiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.