Nice Gezilecek Yerler

Marsilya ile Cenova arasında yer alan ve ülkenin en önemli turizm kaynaklarından olan Nice, her yıl milyonlarca turist konuk ediyor. Güney Fransa’da bu kadar güzel bir şehir daha gezmemiş olacağınızdan emin olabilirsiniz.

Nice turları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isterseniz seçimlerinizi yapabileceğiniz en doğru zamandasınız. Özellikle erken rezervasyon seçenekleri ile sizi bekleyen en keyifli Nice turları için Gezinomi fırsatlarını kaçırmayın. Hem deniz, hem güzel bir şehir hem de yılın en keyifli zamanlarında düzenlenen eğlenceleri ile ön planda olan  Nice, sizi bekleyen birbirinden farklı tur seçenekleri ile karşınıza çıkar. Şimdi gelin Nice turlarında gezip görebileceğiniz yerlere göz atalım.

eskinice

Eski Nice (Vieux Nice)

Vieux Nice yani Eski Nice, tarihi binaları, daracık ve hareketli sokakları, yerel kıyafetler giymiş insanları ve tabi ki eğlenceleri ile ünlüdür. Balkonlardan bitkiler sarkar, her yer renklidir. Burası adeta masal diyarlarından çıkmış gibidir.

Promenade des Anglais

Nice için en popüler noktaların arasındadır. Promenade des Anglais İngiliz Gezinti Yolu demektir. Sıra sıra palmiyeler ve yürüyüş yapabileceğiniz hatta plaja inip güneşlenip denize girebileceğiniz noktaları ile sizi bekliyor.

Aziz Nikolas Rus Ortodoks Katedrali

Nice gezilecek yerler arasında bulunan Aziz Nikolas Rus Ortodoks Katedrali, Moskova’daki St Basil’s Katedraline benzerliği ile bilinir. Batı Avrupa’nın en büyük Ortodoks katedrali olarak bilinmektedir. Kuleleri, kubbeleri ve görüntüsü ile görenleri kendine hayran bırakır.

Massena Meydanı

Massena Meydanı Nice‘nin en ünlü, turistik meydanlarındandır. Neoklasik mimari tarzda yapılmış kafeleri, mağazaları ve restoranları ile Nice turlarının vazgeçilmez noktasıdır. Massena Meydanı’nda ayrıca Ünlü sanatçı Jaume Plensa‘nın yedi kıtada yedi insanı simgeleyen “Conversation a Nice” eserini de göreceksiniz.

Notre Dame de Nice Bazilikası

Louis Lenormarnd tarafından tasarlanmış olan bazilika 1864-1868 yılları arasında inşa edilmiştir. Oldukça görkemlidir. Gotik tarzda bir bazilikadır. İki kulesi ve gül penceresini kesinlikle fotoğraflamalısınız.

Colline du Chateau

Castle Hill yani Colline du Chateau savunma amaçlı kayalıklar üstüne yapılmış bir kaledir. Şehri panoramik olarak seyredebileceğiniz en güzel noktaların başında gelmektedir.

nicecicekpazari

Çiçek Pazarı

Renkli ve eğlenceli bir noktada bulacaksınız kendinizi. Cours Saleya yani v turistlerin en çok uğramayı tercih ettiği yerdir.

Parc de la Colline du Château

Parc de la Colline du Château hemen Castle Hill’in yanında yer alıyor. Zaten hepsi birbirine yakın ve ulaşımı kolaydır. Nice manzarasını buradan da izleyebilirsiniz.

Marc Chagall Ulusal Müzesi

Marc Chagall‘ın etkileyici eserlerinden oluşan koleksiyonların bulunduğu Marc Chagall Ulusal Müzede hayal dünyasının ne kadar değişik olduğunu göreceksiniz.

Musée Matisse

1963 yılında kurulan Museé Matisse, Cimiez bölgesinin tepelerinde yer alır. Müze özellikle mimarisiyle dikkat çekmektedir. Heykel, resim ve seramik gibi pek çok eseri görebilirsiniz.

Palais Lascaris

Palais Lascaris

Eski Nice kent merkezinde yer alan Palais Lascaris, oldukça farklı iç dekorasyonu ile dikkat çeker. 17. yüzyıldan kalma aristokrat bir yapıya sahiptir.

Place Rossetti

Nice’de Place Rossetti şehrin resmen kalbi konumundadır. Restoranlar, kafeler, dondurma dükkanları ile çevrilidir. Geç saatelere kadar burada keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Jean Medecin Caddesi

Jean Medecin Caddesi

Nice gezilecek yerler arasında Jean Medecin Caddesi Nice’nin en büyük ve hareketli alışveriş caddesidir. Siz de bir alışveriş tutkunuysanız bu fırsatı kaçırmayın ve bütün dükkanları gezmek için kendinize zaman bırakın!

Yurtdışı turları  için seçimlerinizi hemen yapabileceğiniz ve tabi ki en uygun fiyat seçenekleri ile ödeyebileceğiniz yerdesiniz. Gezip görmek istediğiniz ve tabi ki daha da keyif alabileceğiniz en güzel noktalar hakkında bloğumuzdan bilgi alabilir ve tur planınızı hemen yapabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.