Selanik Gezilecek Yerler

Yunanistan Makedonya’sının yönetim merkezi ve Yunanistan’ın ikinci büyük kenti olan Selanik, yıl boyunca milyonlarca turist alan en güzel şehirlerindendir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum yeri olan Selanik özellikle her yıl 10 Kasım turları ile de tercih sebebi olmaya devam ediyor.

Yurtdışı turları ile gidebileceğiniz Selanik turları arasından kendiniz için en uygun tur zamanlarını seçerek fırsatları yakalayabilirsiniz. Selanik Turları yılın en çok yaz ve bahar döneminde tercih edilen turları arasındadır. Havanın güzel oluşu demek keyifle rahat rahat gezmek demektir. Selanik gezilecek yerler listesi yapıyorsanız işte size Selanik’te gezilecek yerler.

Beyaz Kule

Beyaz Kule

Selanik gezilecek yerler arasında Beyaz Kule ilk görmeniz gereken yerlerden. Şehrin sembollerindendir.  Kanuni Sultan Süleyman‘ın isteği üzerine Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş olan kule Thessaloniki semtinde yer alıyor.

Arch of Galerius and Rotunda

Hristiyanlık dönemine ait mozaikleriyle ünlü olan Arch of Galerius and Rotunda, sarayın bir kompleksidir. Roma İmparatoru Galerius tarafından yapılan ve daha sonra Hristiyan Kilisesi’ne dönüştürülen ve sonra cami olan yapıdır. Günümüzde ise Deconsecrated müzesi olarak ziyaret edilmektedir.

ataturkevi

Atatürk Evi Müzesi

Selanik gezilecek yerler arasında olan ve en çok merak edilen yer olan Atatürk’ün evi, Apostolou Pavlu Caddesi‘nde yer alıyor. Atatürk‘ün dünyaya geldiği ev olarak günümüzde de halen önemini yitirmemiş olan yılında Rodoslu Müderris Hacı Mehmet Vakfı’nın tasarladığı evin iç tasarımı ise tarihi ambiyansıyla sizi büyüleyecek.

Aristotelous Meydanı

Selanik gezilecek yerler Aristotelous Meydanı alışveriş mağazaları, restoranlar, butikler ve daha pek çok mağazanın yer aldığı noktadır.

Selanik Arkeoloji Müzesi

Selanik Arkeoloji Müzesi, Yunan mimar Patroklo Karantino’nunfarklı tarzını yansıtan Andronikou caddesinde konuşlanmış olan müzedir. Yıl içinde oldukça fazla misafir konuk etmektedir.

ayadimitri

Aya Dimitri Kilisesi

Bizans devrine ait olan Aya Dimitri Kilisesi Erken-Hristiyanlık dönemine ışık tutan bir yapıdır. 1988 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan eser aslında II. Beyazıt döneminden beri Kasımıye Camisi olarak biliniyor.

Ayasofya

Hagia Sophia, Church of Saint Sophia yani Ayasofya UNESCO Dünya Miras Listesi’nde görebileceğiniz dini bir yapıttır.

SelanikSemsiye

Selanik Şemsiyeleri

Selanik Şemsiyeleri, şehrin en meşhur simgelerinin başında geliyor. 1997 yılında dizayn edilen göz alıcı yapıtları siz de Yunanistan’ı gezmeye başladığınız zaman anlayabilirsiniz.

Yunanistan gemi turları tabi ki yaz için en kusursuz tur seçeneklerindendir. Selanik gibi hem anlamı büyük hem de gezip görmesi keyifli olan bir şehirde hayal ettiğinizden daha da güzel bir tur geçirmek isterseniz seçimlerinizi hemen yapmalısınız.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.