Bosna Hersek’ten ne almalı?

Bosna Hersek eşsiz doğası, muhteşem tarihi ve harika yanlarıyla Avrupa ve Balkanların önemli destinasyonlarından birisi haline dönüştü. Yüzyıllarca Türk hükümdarlığı altında kalan ülke, ne zaman Türk hakimiyetinden çıksa o zaman büyük felaketler yaşamaya devam etti. Sırp katliamından kurtulan Bosnalılar, günümüzde Balkanların önemli devletlerinden birisi olmasının yanı sıra harika gezi noktalarıyla da turistlerin beğenisini kazanmıştır.

Bosna Hersek turları sırasında pek çok özel detay öğreneceksiniz. Bunlardan ilki Türkler için ata toprağı olmasıdır. Bu sebeple harika gezilecek alanlara sahip olmasının yanı sıra ecdat yadigarı çok sayıda esere de ev sahipliği yapmaktadır. Saray Bosna’da gezilip görülecek yerlerin ardından dönüş yolculuğu için alışveriş yapabilirsiniz.

Saray Bosna’da alınabilecek hediyelik eşyalar, diğer balkan şehirlerinde olduğu gibi kısıtlıdır. Özgün bir şeyler satın almak istiyorsanız Türk kahvesine oldukça benzeyen Bosna kahvesi, tahta kaşıklar, lokum, şekerleme, gümüş veya bakır işlemeleri gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Hediyeliklerin bazılarının Türkiye’den ithal edildiğini göz önüne almanızda fayda olacaktır. Eğer çok özgün bir şey almak isterseniz ilk yapmanız gereken bakır işlemelere göz atmak olacaktır. Bakırcılardan tepsi, cezve, şekerlik gibi ürünleri edinebilirsiniz. Hem kendinize hem sevdiklerinize özgün bir hediye seçeceğiniz gibi dönüş yolculuğunda da sevdiklerinizi mutlu edebileceksiniz.

Extrem sporları gerçekleştirin;

Saray Bosna, harika doğasıyla dikkat çeker ve bu ülkede ektrem sporları en ideal aktiviteler arasında kendine yer bulur. Ülkenin Güney batısında yer alan Una Nehri, 200 kilometre uzanan bir coğrafyada geniş yarıklar ve heybetli kanyonları oluşturmuştur. Bu sebeple doğa tutkunu olan ve ekstrem sporlar yapmak isteyen kişilerin ilk tercihleri olmaktadır.

Ulaşım için Saray Bosna’dan kalkan servisleri kullanabilirsiniz. Rafting ve diğer ekstrem sporlar için tercih edeceğiniz bu  bölge, yılın her döneminde dolup taşmaktadır. Rafting organizasyonları ülke genelinde Mayıs ile Eylül ayları arasında yapılmaktadır. Rafting yarışmaları ise Temmuz ayındadır. Konaklama gibi imkanlar son derece yaygındır. Balkan Turları da bu yüzden en çok tercih edilen noktalar arasındadır.

Amatörden profesyonele kadar her türlü rafting organizasyonuna katılabilirsiniz. Yine bölge Kayak için de idealdir. Özellikle tur kayağı sıklıkla yapılmaktadır. Yamaç paraşütü ve balık tutma gibi farklı alternatif aktiviteler de yine sizi bekliyor olacak.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.