Roma’da ne alınır? Alışveriş Rehberi

Roma, eşsiz güzellikleriyle dikkat çekiyor. Bin yılı aşkın tarihiyle Roma İmparatorluğunun başkentliği yapan bu şehir, gerek tarihi gerek kültürel gerekse de doğal güzellikleriyle insanı büyüleyen bir yapıya sahip. İtalya denildiğinde akla ilk gelen unsur alışveriş. Roma’da alışveriş tutkusu ise bir adım daha önde gidiyor. Eski çağlardan itibaren sürekli büyüyen bir merkez konumunda ki Roma Turları sırasında günümüzde modanın önemli noktalarından birisi haline dönüştü ve bundan dolayı çok tercih ediliyor. İtalyan tasarımcılar tarafından yapılan giysilerden deri ürünlere kadar pek çok alternatif bulabilirsiniz.

Saldi indirimlerini kaçırmayın;

Eğer yolunuz yalnızca alışveriş için bu şehre düştü ise yıl içerisinde yapılan büyük indirim fırsatlarını değerlendirmeniz oldukça önemli olacaktır. Roma’da yıl genelinde 2 büyük alışveriş indirimi yapılıyor. Bunun adına ise Saldi deniliyor. 7 Ocak tarihinde başlayan ve Şubat ayına kadar devam eden birinci süreç ile Temmuz ve Eylül ayı arasında ki ikinci sürece tatilinizi denk getirmeniz halinde ciddi indirimlerden faydalanabilir ve oldukça uygun fiyatlara modayı takip edebilirsiniz.

Ünlü Alışveriş Caddeleri

Şehirde alışveriş yapacağınız bazı önemli merkezler var. Alışveriş keyfine Piazza di Spagna’dan başlayıp Via del CorsoLargo C. Goldoni şeklinde devam edebilirsiniz. Bunlar dışında şehrin dört bir yanında kurulan sokak pazarlarında ya da ünlü Roma alışveriş merkezlerinde de alışveriş yapabilirsiniz. Amacınız Gucci, Armani gibi markalara ulaşmaksa Via Condotti sizi bekliyor. Kaliteli ayakkabılar için Via Del Corso, Versace gibi seçkin markalar için Via Borgagnana, Antika alışverişleri için Via Dei Coranari, özel tasarım eşyaları için Via Del Bobuino, şık butikler için Via Bocca di Leone, kitapevleri, çanta valiz mağazaları için Via Nazionale, spor giyim mağazaları için Via Dei Giubbonari gibi mağazaları ve bölgeleri tercih edebilmeniz mümkün olacaktır.Roma’dan Ne Alınır?

Alışveriş düşüncesinin en zevkli bölümü alınabilecekler listesini de oluşturmaktadır. Gerek kendinize gerekse de sevdiklerine harika ürünler bulabilirsiniz. Deri ürünleri, şık ayakkabılar, gömlek, pantolon, kazak gibi tekstil ürünleri en çok tercih edilenler arasında bulunuyor. Bunun dışında el sanatları, antika ürünler gibi harika alternatifleri de bulabilirsiniz. Ayrıca Roma gezilecek yerler listesi de yapmak önemli!

Deri Ürünler

Deri ürünler Roma’da ilk akla gelen unsurdur. Dünyaca üne sahip olan İtalyan deri ürünlerinin en güzel örneklerini burada bulabilirsiniz. Eğer marka arıyorsanız Ferragamo, Fratelli Rosetti ve Campanile gibi markaları tercih edebilmeniz mümkün.

Tasarım Giysiler

İtalya denildiğinde akla tasarım giysiler ve şık kıyafetler gelmektedir. Roma bu konuda adeta bir alışveriş cenneti. Bütçenize göre Prada, Armani, Versace, Cavalli gibi markaların ürünlerine ulaşabilirsiniz. Bu ürünlerin vergiden muaf sayılması Türkiye’ye nazaran daha uygun fiyatları size sunacaktır.

Sanat Eserleri ve Antikalar

Barok dönemin izlerini taşıyan Roma’da kaliteli sanat eserleri ve antika ürünler de bulabilirsiniz. Özel bir ürün bulabilmek için bu konuda iddialı mağazaların yolunu tutmak ciddi bir önem taşıyor. Dikkat etmeniz gereken nokta ise her şey de olduğu gibi burada da imitasyon ürünlerin olabileceğidir. Zaten antika ürünlere merakı olanlar da bu hususu göz önünde bulunduracaktır.

El Sanatları

Roma’da el sanatları seramik üzerine kuruludur. Şık mücevherlerden harika el sanatı seramik ürünlere ulaşabilirsiniz.Roma Hediyelik Eşya

Roma şehrini simgeleyen küçük hediyelik eşyalardan bolca bulabilirsiniz. Hem fiyatları uygun hem de ideal bir hediyelik olarak dikkat çekecektir. Biblolar, magnetlet gibi alternatifleri değerlendirmeniz de fayda olacaktır.

Tavsiyeler;

Roma’da alışveriş yapmak istiyor ve bu şehri ziyaret etme sebebiniz bu ise dikkat etmeniz gereken en önemli husus kesinlikle alışveriş indirimlerinin uygulandığı tarihler arasında seyahatinizi gerçekleştirmek olacaktır.

Roma’da spor organizasyonları

Roma, oldukça güzel bir şehir. Binlerce yıllık geçmişiyle dikkat çeken Roma, eşsiz güzellikleri görebilmenize imkan tanıyor. Yüzyıllar öncesince Colezyum denilen stadyumlarda eğlence anlayışını benimseyen Romalılar, günümüzde ise futbolun tutkusunu sonuna kadar hissediyor.

Roma’da spor özel bir yere sahiptir. Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapan bu şehirde futbol apayrı bir güzelliği oluşturmakta. Roma şehrinin iki takımı bulunuyor. Avrupa’nın en zorlu ligi olarak lanse edilen bu ligde top koşturan iki takımın her yıl şampiyonluk mücadelesi vermesi de ciddi anlamda şehirde futbol kültürünün oluşmasını sağlamakta. Lazio ve Roma takımları, müsabakalarını Roma Olimpiyat Stadyumunda oynuyor. Çizme’de başkentin iki takımı olarak dikkat çeken Roma ve Lazio, inşaatı 1928 yılında yapımı tamamlanan stadyumda müsabakalarını oynuyor. 72 bin kişilik kapasitesi ile dikkatleri üzerine çeken bu stadyum aynı zaman da UEFA tarafından Elit stadyum listesinde kendisine yer buluyor.

Eğer yolunuz İtalya Turları ile Roma’ya düşüyorsa Roma ile Lazio arasında oynanan ve oldukça ateşli geçen müsabakayı mutlaka seyretmenizde fayda olacaktır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.