Yunanistan’a Ne Zaman Gitmeli?

Binlerce yıllık tarih, muhteşem köklü kültür ve eşsiz güzellikler Yunanistan’da sizi bekliyor. Gerek Yunanistan’ın merkezi gerekse de adalarda harika zaman geçirebilirsiniz. Birbirinden özel tatillerin yaz dönemlerine gelmesiyle birlikte daha da güzelleşen bu ülke, enfes manzaraları ve muhteşem doğayı ayaklarınıza seriyor. Aklınıza güneş ve deniz gelirse en az Türkiye kadar güzel bir ülkedir Yunanistan. Gün ışığının muhteşemliğinde kristal berraklığıyla dikkat çeken Ege ve İyon denizleri, harika fırsatları size sunacaktır. Mavi bayraklı plajları ve marinaları, sayısız adası, yatçılık, yelkencilik, su sporları ve daha fazlası ile özdeşleşmiş bir ülke konumunda ki Yunanistan Turları tatilcilerin en çok tercih ettiği destinasyonların başında geliyor.Türkiye’nin hemen yanı başında bulunan Yunanistan, çoğunlukla Türk kültürünü de içine alan bir deryayı barındırıyor. Muhteşem güzellikleri, doğal yerleri ve köklü tarihiyle günümüze kadar ulaşan geniş bir coğrafyayı barındıran Yunanistan’da çok güzel tatil deneyimleri yaşayabilirsiniz. Ülkeyi ziyaret için en ideal tarih Eylül ayı olacaktır. Eylül ayı yaz dönemine nazaran hem daha serin hem de deniz suyu daha sıcak olacaktır. Yunanistan, cuntalarla yönetilen bir ülkedir. Yıllar boyunca ardı ardına yapılan askeri darbelerin zararını görmüş olan bu ülke,1960’lı yıllardan itibaren turizmde canlanan bölgelerin başında kendine yer buldu. Özellikle Yunan adaları mavi denizi, egzotik plajları, parlak Ege güneşi, konuksever yerlileri, adaların kendine has mimarisi ve kültürü, ve bunlara ek olarak yüksek standartlarda servis, beş yıldızlı oteller, butik oteller, kaplıcalar ve marinaları ile Avrupa’nın parlayan yıldızı haline dönüştü.

Yunanistan, Mayıs ve Ekim ayları arasında ideal ziyaret arasında kendine yer bulur. Bu tarihlerde ister yüzmenin ister dalış yapmanın, ister tarihi alanları gezmenin, alışveriş imkanlarından faydalanmanın veya hepsini bir arada yapabileceğiniz aktivitelere katılmanın zamanıdır. Yunanistan’a yaz döneminde giderseniz derinlere tüplü dalış ve su altı mağaraları keşfinden,  Arkeolojik alanlar ve patikalar yürüme ve manzaraya bakmaya,  su kenarında tavernalarda eğlenmeden, gün doğumuna kadar süren partileriyle plaj barları, düğün törenleri, flüt ve keman müziği ile geleneksel panayırları ve festivalleri katılara harika zaman geçirebilirsiniz.Yunanistan’ın 14 bin kilometrelik kıyı şeridi bulunuyor. Bu kıyı da 408 plaj ve 10 marina yer alıyor. Her biri mavi bayrak ile ödüllendirilen bu yerler, hem manzarayı hem güzelliği hem de tarihi bir arada size sunuyor.

Yunanistan’a veya yunan adalarına gittiğiniz de bazı aktivitelerin harika zaman geçirmenize yönelik olduğunu hemen hissedebilirsiniz.  Santoroni adasında akşam yemeği ve gün batımını izleme, Ikaria ve Serifos’un el değmemiş plajlarında yüzme keyfi, Tinos, Paros ve Rodos’ ta deniz ve su sporları, Mora Yarımadasında güzel plajlar ve resmedilmeye değer köyler, otantik bir Yunanistan tatilinde karşılaşabileceğiniz güzelliklerden yalnıza bir kaçı olacaktır.  Elbette ki Yunanistan özel ve güzel bir destinasyon olarak karşınıza çıkacaktır fakat bu güzellikleri görebilmek, tarihi ve doğanın keyfini çıkarabilmek, eşsiz deneyimlere ilk adımı atmak da son derece önemlidir. Atina’ya uçak veya karayolu ile geçebileceğiniz gibi Yunan adalarına hızlı ve kolayca ulaşabilirsiniz. Burnunuzun dibinde ki saklı cennette harika fiyatlara harika bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken tarihiyle, kültürü ve doğal güzelliklerini size sunan Yunanistan’ı bir bütün olarak ele almak ve bu güzelliklerden yararlanmak olacaktır.  Yunanistan, muhteşem güzellikleri ve el değmemiş doğasıyla ziyaretçilerini bekliyor. Yurt dışı turlar arasında belki de seçmeniz gereken en güzel noktalar arasındadır, Yunanistan.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.