Nice’ye ne zaman gitmeli, Nice gezilecek yerleri nerelerdir?

Nice, Fransa’nın önemli şehirlerinden birisidir. Hem gezilecek noktasının çok olması, hem de kültür sanat faaliyetlerinin şehri canlı tutması, bu şehrin tercih edilebilir yanlarını sunacaktır. Turistik anlamda genellikle kültür sanata yönelik faaliyetleri size sunacak olan bu şehir, birden fazla gezi alanıyla da isteğinizi karşılaşacak nitelikleri size sunacaktır.

Nice şehrine gitmek isterseniz tatil zamanlamasını iyi gerçekleştirmek gerekecektir. İlkbahar ve son bahar aylarında daha ekonomik çözümler bulabileceğiniz gibi yaz aylarında ise daha farklı bir deneyim elde edebilirsiniz. Eğe festivallere katılmak amacıyla bu şehri tercih ediyorsanız yapmanız gereken Şubat ayını tercih etmek olacaktır. Nice Turları için en güzel zamanlardır.

İlkbahar/Sonbahar: Eğer Nice’te bir elinizde cımbız bir elinizde ayna, kumsala uzanmaya gitmiyorsanız şehri keşfetmek için en iyi zamanlar kesinlikle ara dönemler. Çünkü hem hava Avrupa’nın geri kalanına göre bunalmayacağınız, ne çok sıcak ne çok soğuk hallerde hem de şehrin yavaş yavaş canlanmaya başladığı ya da canlılığını koruduğu aylar. Şehir genelinde fiyatlar da yaza kıyasla çok daha uygun durumda oluyor. Şubat ayında Nice Karnavalı  ve Pink Parade, Temmuz ayında Nice Caz Festivali ve Mayıs ayında Fete de la Cuisine festivalleri var. Bu festivaller oldukça canlı ve güzel bir deneyimi size sunacaktır.

Nice Gezilecek Yerler

Nice, gerçekten gezilecek yerler anlamında şanslı olacağınız şehirlerin arasında yer alıyor. Karşılaşacağınız pek çok lokal mekana ek olarak küçük galeriler, bahçeler ve muhteşem destinasyonlar ile bu gezinizi süsleyebilirsiniz. Gezilecek yerleri sıralayacak olursak;

Promenade des Anglais

Nice bölgesinin sahil şeridi özel bir yere sahiptir. Özel halk plajları, muhteşem denizi ve harika olanaklarıyla apayrı bir havayı size sunacaktır. Gündüz denizin keyfini çıkarırken akşam ise kısa yürüyüşler ile keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

Massena Meydanı

Her şehrin ünlü bir meydanı vardır. Nice şehrinin ünlü meydanı ise Massena Meydanıdır. Restoranla, mağazalar ve tarihi eserlerle dolu olan bu meydan mutlaka gezilip keşfedilmeli, keyfine bakılmalıdır.

Parc de la Colline du Chateu

Kale tepesi olarak bilinen, huzuru bulabileceğiniz muhteşem bir deneyimi size sunacaktır. Nice’nin meşhur sahil şeridini izleyebileceğiniz bu bölge harika fotoğraf çekebileceğiniz alanları oluşturacaktır. Buraya çıkmak için epey zorlayıcı bir merdiven çıkmanız gerekecek. Gözlem alanında ise oturacak yerlerin olmayışı bir eksiklik. Akşam üstü çıkarsanız harika manzaralara sahip olabilirsiniz.

St. Nicholas Rus Ortodoks Katedrali

Rus soyluları tarafından yapılan bu kadetral, aynı zaman da rus mimarisinin güzel örneklerinden birisini Fransız şehrinde görmenize imkan tanıyor. Mimari açıdan Moskova’daki St Basil’s Katedralini andıran yapısıyla dikkat çekiyor.

Nice Modern Art Museum

Güney Fransa, modern sanata tutkusuyla biliniyor. Modert Art Museum, bu konuda ideal tercihlerden birsi olacaktır. İçerisinde pek çok eseri görebilir ve harika zaman geçirebilirsiniz.

Musee Matisse

Henri Mattisse ve Marc Chagall gibi iki önemli sanatçının resim, heykel ve seramik çalışmalarını bulabileceğiniz bu müze, harika deneyim yaşamanıza imkan tanıyacaktır.

Diğer yerlere de göz atın;

Nice bölgesinde diğer yerlere de göz atmanız faydanıza olacaktır. Parc Phoenix, Avrupa’nın en büyük botanik bahçesi olarak biliniyor. Espace Ferrero sanat galerisi, Place Rossetti meydanı, Nice Kadetrali, Musee des Beaux-Arts de Nice yani Nice güzel sanatlar galerisi görmeniz gereken diğer önemli yerler arasında bulunuyor.

Farklı yönleriyle güzel bir deneyim yaşayacağınız Güney Fransa’nın sevimli şehri Nice, hem turistik hem de kültürel bir gezi yapmanıza imkan tanıyan yapısıyla biliniyor. Birbirinden özel fırsatları değerlendirebileceğiniz bu şehirde harika bir deneyime ev sahipliği yapabilir ve muhteşem fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Fransa turları arasında en çok tercih edilen Nice turları gerçekten güzel bir seçim olabilir. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.