Minsk Gezilecek Yerler

Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk, son dönemin en çok ziyaret edilen şehirlerindendir. Tarihi özellikleri, şehir yapısı ve tabi ki eğlenceli gece hayatı ile ön plana çıkıyor.

Yurtdışı turları ile Minsk gibi farklı bir şehri seçmeye hazır mısınız? Minsk turları genellikle 7 gece 8 gün süren ve oldukça keyifli Baltık ülkelerini ve güzel şehirlerini kapsıyor. Siz de bu seçimi yapmak ve gideceğiniz en güzel tur seçeneklerini hemen değerlendirmek isterseniz, Minsk’ten başlayalım. İşte, Minsk gezilecek yerler;

Belarus Cumhuriyeti Ulusal Sanat Müzesi

Kastrycnickaja metro istasyonuna yakın olan sanat müzesine ulaşmak oldukça kolay. Beyaz Rusya sanat eserlerini burada rahatlıkla görebilirsiniz.

Palac Mastactva

Belarus Ulusal Tarih ve Kültür Müzesi

Müzenin koleksiyonundaki 377.918 parça eserin sergilendiği ve ortalama 2-3 saatte gezebileceğiniz bir müze. Arkeoloji, etnografya, taş, hazine ve daha fazlasını barındırıyor.

Palac Mastactva

Sanat sarayına girişin ücretsiz olduğu Palac Mastactva, Pazartesi hariç her gün açık. Buradan satılık hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

Büyük Vatanseverlik Savaşı Tarihi Müzesi

2.Dünya Savaşı müzesi olarak bilinen ve Misnk şehrinin kurtuluşunun hemen ardından açılan müzedir. Tam bir savaş müzesi. Eğer ki bu tarz gezileri seviyorsanız görmek isteyeceğiniz ilk 3 müzeyi tanıdık. Hadi şimdi devam edelim.

Praspiekt Niezalieznasci

Francyska Skaryny eski ismi olan ve Sovyet binalarıyla olan kentin ana damarıdır.

hukumet binasi

Hükümet Binası

Losif Langbard tarafından 1934’te yapılan ve oldukça büyük bir bina olan Hükümet Binası, , 2. Dünya Savaşı’nda ayakta kalan az sayıda yapıdan biri olma özelliğini de taşımakrtadır.

St. Elizabeth Manastırı

Rus tarzında inşa edilmiş olan St Mary Magdeline Kilisesi (Tsarkva Svyatoj Maryi Magdaleny) 1847 yılında yapılmıştır. Bir özelliği de kilisenin çan kulesinin sekizgen olmasıdır.

Saint Peter & Saint Paul Kilisesi

1613 yılında inşa edilen ve 1871’de yeniden onarılan Saint Peter & Saint Paul Kilisesi şehrin en eski kilisesidir.

Aziz Simon ve Helena Kilisesi

1905-1910 arasında inşa edilen Kızıl Kilise olarak da adlandırılan dini yapı, prematüre doğarak hayatını kaybetmiş iki çocuğun anısına yapılmış. Kilisenin kulelerinden yüksek olanın ailenin acısını, alçak olan ikisi ise çocuklarını simgeliyor.

Aleksandr Nevsky Kilisesi

Aleksandr Nevsky Kilisesi

1877-1878 yıllarında Osmanlılara karşı kazanılan savaşın onuruna yapılmış olan kilisedir. Nazi işgali sırasında bombalanan kilisenin kubbesi delindi ama bomba patlamadığı için günümüze kadar ayakta gelmiştir.

Gözyaşları Adası

Cesaret ve Matem Adası, halk tarafından Gözyaşları Adası olarak bilinen ada, “Anavatanın sınırları ötesinde ölen evlatları” adlı bir anıt bulunuyor.

Gorky Park

1800 yılında kurulan Zafer Meydanı’na yakın Gorky Park, nehir, lunapark, gökevi, buz pateni sahası ile şehrin en ünlü noktalarındandır.

GUM

GUM

Sovyet Gerçekçi mimari tarzında inşa edilmiş olan farklı bir alışveriş merkezidir. 1951 yapımı olan yeri kesinlikle gezip görmelisiniz.

Zafer Anıtı

38 metre yükseklikte granit anıtın tepesinde 3 metrelik bir Sovyet Şeref Madalyası heykeli ile sizi karşılayan yapıdır. Sovyet Ordusu askerleri ve Beyaz Rus partizanlar anısına 1954’te yapılmıştır.

Yurtdışı turları arasında seçimlerinizi bekleyen en güzel yerleri gezip görebileceğiniz Minsk Turları ile hayal ettiğinizden daha da keyifli bir yerdir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.