Riga Gezilecek Yerler

Letonya’nın başkenti olan Riga, Daugava Nehri ile denize açılır. Yurtdışı turları ile gidip görebileceğiniz Riga gibi güzel bir şehri keşfetmeye hazır olmalısınız. Sevdikleriniz ile belki de çıkabileceğiniz en güzel turlar arasındadır.

Riga turları ile siz de hayalinizdeki en güzel turu hemen planlamalısınız. Gidip göreceğiniz ve kendi planınızı kendiniz yapmak istediğiniz seçenekleri hemen değerlendirmelisiniz. Riga gibi güzel bir yerde nereleri gezmeniz gerektiğine gelin hep beraber göz atalım.

Aziz Peter Kilisesi

Aziz Peter Kilisesi

Aziz Peter Kilisesi (St Peter’s Church) 1209 yılında inşa edilip günümüze kadar gelen eşsiz yapılardandır. 15. yüzyılda eklenen altar, 19. yüzyılda inşa edilen kule ve 1975 yılında kulenin ön kısmının değişmesi ile sadece akrebi bulunan saat ile en ilginç örnekler arasındadır. Sadece dini amaçlı değil konser ve etkinlik amaçlı kullanılan kiliseler arasındadır. Ayrıca şehri 72 metre yükseklikten de izleyebileceğiniz imkanları sunmaktadır.

Özgürlük Anıtı

1918 ile 1920 yılları arasındaki Letonya Bağımsızlık Savaşında ölenler için yapılan Özgürlük Anıtı (Freedom Monument) ülkenin en önemli anıtıdır.

Riga Central Market

UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alan Riga Central Market (Centraltirgus), Riga ve Litvanya’nın en önemli 20. yüzyıl yapılarının başında yerini alıyor. Avrupa’nın en büyük pazarı olma özelliği de farklı bir yöndür.

Riga Katedrali

Orta Çağ katedrali olan Riga Katedrali, Dome Katedrali ismi ile anılmaktadır. 1211 yılında yapımına başlanan katedral, 13. yüzyılın ikinci yarısında tamamlanmış ve ardından 15. Yüzyılda şapel, orta ve yan nef eklenerek bazilikaya dönüştürülmüş.

Riga Kalesi

Riga ve Livonya tarikatı arasındaki savaşın hemen ardından 1330 yılında inşa edilmiş. 1922 yılından bu yana Ulusal Tarih Müzesi ve cumhurbaşkanı ikametgahı olarak kullanılıyor.

3 Biraderler Evleri

3 Biraderler Evleri

Orta Çağ’da kullanılan Riga evlerinin orijinal mimarisini burada görecek ve çok şaşıracaksınız. Yüzyıllar öncesi Avrupa evlerini en iyi burada görebilirsiniz. 17,19 ve 21 numaralı evler işte buradan ismini alıyor.

Art Nouveau Mahallesi

Avrupa’ya damgasını vuran Art Nouvea yani “Yeni Sanat” 800 adet Riga binasında kendine yer bulan farklı bir yapıdır.

İsveç Kapısı

İsveç Kapısı (Swedish Gate) 1698 yılında inşa edilmiştir. 1621 ve 1711 yılları arasında Riga’yı işgal eden İsveç’in bıraktığı kapı burada yer almaktadır. Salgından korunmak için yapılan kapıyı siz de görebilirsiniz.

Riga Rus Ortodoks Kilisesi

Riga Rus Ortodoks Kilisesi

Rus etkisinin en önemli örneklerinden biri olan Riga Rus Ortodoks Kilisesi 1800‘lü yıllarda inşa edilmiş ve ne kadar farklı olduğunu siz de gezip gördüğünüz zaman anlayabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.